|
![]() |
#1 |
Guest
|
sto se desi ako je napajanje preslabo?
Bok! Zanima me što se može desiti računalu ako ima preslabo napajanje ? Kada sam kupovao računalo uzeo sam kučište sa ugrađenim napajanjem. Nemam nikakvih problema za sada, ali bi rado kupio bolje napajanje. Mislio sam kupiti ovo: 450W, SHARKOON SHA450-8P, ATX2 v2.0, 80mm vent., PFC. Konfiguracija: Core 2 duo 2.4GHz nVidia 9600gt 4GB DDR2 Hitachi 500GB Abit IP35-E Dell 22'' Wide screen APC Back-UPS ES-700 |
![]() |
![]() |
#2 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Ako je jako slabo, gasit ce se cim pokrenes nesto zahtjevnije di ti treba vise struje za graficku i procesor. A ako je jako jako slabo napajanje, gasit ce ti se nakon par minuta ili se cak nece niti upaliti komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
Reko mi je neki frend da mi se moze desiti da mi komponente pregore ili da se performanse računala uspore. Makar ne znam kako bi pregorile ako dobivaju manji napon od potrebnog.... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
pa kazu mi da su ta ugradjena napajanja dosta loša i da ne daju navedenu snagu....pa sam zato mislio...ali ako ne treba još bolje...ne znam...pitam par ljudi i svi mi kazu drugacije, pa sam odlucio tu pitati... |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
danas imas dobra kvalitetna napajanja za malo para kao sta je npr fortron 400w pnf ili chieftec 450w 101a cinjenica je da napajanje s vremenom gubi na snazi tako da je moguce da tek kasnije za god dvije pocnes dobijat neke od simptoma pre slabog napajanja, a to su random restartanja ili gasenja racunala, u kojem slucaju ce kad tad doci do toga da napajanje jednostavno rikne i onda ovisi koliko imas srece, najvjerojatnije je da nece nista povuci sa sobom ili eventualno jednu konponentu, po mojem iskustvu najvjerojatnije maticnu, a ako imas veliku nesrecu onda moze i sve otic, ali to je malo vjerojatno uglavnom, ja bi uzeo jedno od ona 2 napajanja koja sam spomenuo pa si siguran btw lose napajanje moze imati velike flukcuacije u naponu koji daje koji s vremenom mogu ostetiti komponente u racunalu (malo duljim vremenom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Budem onda uzeo jedno od tih... |
|
![]() |
|
|