Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2007., 22:48   #1
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
t-com gluposti strikes again

da ne kenjkam previše... ovo sutra faxiram u t-com, čitaj i plači državo moja mala & jadna

bla-bla moji podaci...

Zagreb, 21. ožujka 2007.

HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. - Služba za korisnike
Savska cesta 32
10 000 Zagreb

Predmet: Žalba na neželjenu promjenu telefonskog broja

Dana 12. ožujka 2007. godine je telefonskim putem preko T-Com korisničke službe ugovorena usluga tajnog broja kojom bi naš (sada već bivši) telefonski broj 01 xxx2 575 bio nedostupan preko on-line telefonskog imenika i službe informacija (prema riječima telefonskog agenta). Jučer, 20. ožujka 2007., smo doznali vrlo neugodnu i netočnu informaciju kako smo uz uslugu tajnog broja tražili i uslugu promjene telefonskog broja koji sada glasi 01 xxx0 652. Pošto nas prethodno nitko nije kontaktirao ni na koji način o već učinjenoj promjeni telefonskog broja, ovo smo doznali tek u večernjim satima kada smo na vlastitu inicijativu stupili u kontakt sa Vašim help-deskom pošto naš stari broj više nije bio u funkciji i shodno tome nismo bili dostupni na isti.

Napominjem da se tokom prvotnog razgovora sa agentom (12. ožujka 2007.) nije čak ni naglasila mogućnost promjene telefonskog broja takvim putem, znači bez potpisa vlasnika telefonskog priključka. Na kraju razgovora sam se nemalo iznenadio kada mi je priopćeno da sam ja osobno tražio upravo taj novi telefonski broj od znamenke do znamenke (opet citiram riječi operatera). Međutim daljnjim pozivima (koji su ukupno trajali oko sat vremena iste večeri) prema help-desku je utvrđeno kako se radi o nenamjernoj pogrešci agenta s kojim sam ugovarao uslugu tajnog broja. Shvaćam da je ljudski griješiti, ali isto tako shvaćam kako sam ipak ja u ovoj cijeloj priči najmanje kriv za nastalu pogrešku. Nakon mojih par uzastopnih zamolbi za promptnim reagiranjem sa Vaše strane i ispravljanje greške Vaših zaposlenika sam upućen od strane agenta da pošaljem ovaj dopis putem faxa koji će pokrenuti proces vraćanja starog broja i biti riješen u roku 30-ak dana što je, morate priznati, pomalo i bezobrazno obzirom na nastalu situaciju.

Daljnim razgovorom je utvrđeno kako se usluga promjene broja naplaćuje 100kn koje ja zaista nemam namjeru platiti pošto sam korisnik HT/T-Com mreže već dvoznamenkasti broj godina i nikada nismo dobili niti opomenu za neplaćeni račun, a u ovoj situaciji se osjećam nepravedno zakinutim.

Pošto sam H1 pretplatnik, kontaktirao sam i njihovu službu za korisnike koja (vjerujem) više-manje nema veze sa ovom zabunom i tamo mi je rečeno kako sam promjenom broja automatski postao ponovo T-Com pretplatnik pošto oni novi telefonski broj nemaju u svojoj bazi. Nešto kasnije mi je pak rečeno iz Vašeg help-deska da ja ipak nisam T-Com pretplatnik, te kako se i dalje impulsi naplaćuju preko H1 mreže. Znači ja trenutno ni sam ne znam kojoj mreži pripadam i iskreno mi je više-manje svejedno, pošto ovim putem zahtjevam Vašu promptnu reakciju i što hitnije vraćanje starog telefonskog broja.

Još jedna primjedba – moj stari telefonski broj je i dalje vidljiv u on-line izdanju telefonskog imenika, što znači da ne samo da nisam dobio traženu uslugu, nego sam dobio i niz drugih komplikacija koje bi prema svemu sudeći još morao i platiti. Naravno možete se i sami uvjeriti u točnost moje tvrdnje jednostavnim utipkavanjem mog starog telefonskog broja u on-line izdanje T-Com imenika.

U očekivanju brzog ispravljanja problema, srdačno Vas pozdravljam,
syss je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2007., 23:02   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
ma idi tamo i je*i im majku odma sa vrata e mislim da bi glave letjele da meni to naprave...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.03.2007., 23:18   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Codiac- Pregled postova
ma idi tamo i je*i im majku odma sa vrata e mislim da bi glave letjele da meni to naprave...
nisam znao dal da te pobrišem il da te ostavim ko primjer najglupljeg mogućeg odgovora. Misli ovo što se dogodilo Syssu je totalna kretenarija na koju smo navikli od t-coma tak da nije niš novo, a ovo tvoje pozivanje na j...m.... nije niš pametnije neg njihov postupak tak da ono...
Staro 20.03.2007., 23:26   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

mah užas ukratko... mislim dobro ono da mi ne radi net, mejl i takve gluposti ali nemreš mi prtljat sa fixnim telefonom ffs.
Staro 21.03.2007., 00:13   #5
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Stvarno nekad znaju pretjerati u HT/T-Com-u .

tako smo mi htjeli da nam broj ne bude dostupan preko informacija, niti preko iceg i usput promjenili broj. Naravno platili promjenu broja i sve sta ide uz to. Nedugo nakon toga opet se nas broj prosirio dalje i vec poceli trazit tko je dao broj. Slucajno upisem na netu ime i prezime i nazovem informacije trazim svoj broj i izbaci mi!!! =?%!#% platis promjenu broja i da se ne prikazuje na informacijama i oept oni sve s***u... nista... izderali se na ljude sta rade tamo, pa se jos malo izderali ... pa opet promijenili broj i stavili pod zastitu i izgleda da su se opametili jer je proslo duze vremena da se broj nije pojavio na informacijama
Staro 21.03.2007., 01:26   #6
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Mene ovakve stvari nimalo ne čude..pogotovo ne kod t-coma..
Staro 21.03.2007., 06:24   #7
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Uz puno razumijevanje za probleme s T-com inertnim sustavom za obmanu potrošača, volio bih znati što ljude natjera na želju da im telefonski broj bude tajni? U čemu je kvaka, uznemirava li ih netko telefonom? Zovu li ih raznorazni anketari, Jehove i prodavači usisača ? Vidi li se nakon uključene tajnovitosti njihov broj, kad nekog pozivaju?
Madboy i Syss, dajte malo elaborirajte, zaista me to zanima.
Staro 21.03.2007., 08:07   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma počela me zvat rulja "osvojili ste putovanje... bla bla", ajde jednom, pa onda pošalju neki drek poštom, pa onda zovu iz druge poslovnice, pa pošta etc.

nema tu kraja moja panoramo
Staro 21.03.2007., 08:23   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Što se tiče tajnosti broja, ja imam posla sa puno ljudi i neću da me zovu van radnog vremena firme na kućni broj. Ima u firmi automatsku sekretaricu, pa neka ostavi poruku ili pošalje fax. Onaj tko me treba nazvati, imam moj kućni jer sam mu ga ja dao. Ostali neka me zovu na mob (ako je uključen). Naravno, podrazumijeva se da imam 2 moba - jedan privatni i jedan službeni. Ipak sam ja mali paranoik
Staro 21.03.2007., 09:31   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
E taj t-idiot je stvarno idiot. Ne možeš vjerovati da tako velika firma ima tako neorganizirano poslovanje.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2007., 09:37   #11
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
E taj t-idiot je stvarno idiot. Ne možeš vjerovati da tako velika firma ima tako neorganizirano poslovanje.
A to ti nije ništa čudno.
Znaš i sam kakve ljude dobiješ kad nazoveš 0800 9000 i koliko ti ljudi znaju o bilo čemu. I šta je onda čudno kad ti tako nešto naprave.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 10:36   #12
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
syss jako lijep mail iako to nije ništa čudno da ti je to T-HT napravio.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 11:00   #13
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
...ni ja se ne cudim...nazalost...

...jednom cu mozda napisati cijelu kolmnu o dogodovstinama s t- comom...
flare je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 11:08   #14
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma počela me zvat rulja "osvojili ste putovanje... bla bla", ajde jednom, pa onda pošalju neki drek poštom, pa onda zovu iz druge poslovnice, pa pošta etc.

nema tu kraja moja panoramo
poznata situacija. mislim da ti tajnost broja na kojeg su te zvali neće previše pomoći jer si im vjerovatno u nekoj bazi zapisan.

ja sam ih se riješio glatkim odbijanjem poziva na večere i putovanja i zamolbom da me ne gnjave više. pomaže.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 11:11   #15
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Uz puno razumijevanje za probleme s T-com inertnim sustavom za obmanu potrošača, volio bih znati što ljude natjera na želju da im telefonski broj bude tajni? U čemu je kvaka, uznemirava li ih netko telefonom? Zovu li ih raznorazni anketari, Jehove i prodavači usisača ? Vidi li se nakon uključene tajnovitosti njihov broj, kad nekog pozivaju?
Ja nemam tajni broj ali potpuno razumijem ljude koji žele da im broj nije javan.
Zovu svi-od raznih osiguravajućih društava, anketari...i to u pravilu kad dođeš doma sa posla i hoćeš malo odspavati.

Znam par cura koje su radile u osiguravajućim društvima i baš im je posao bio zivkati-dobije popis brojeva i udri...

Kaj se tiče Syss-a najbolje mu je odmah poslati fax i kad ulovi vremena osobno otići i požaliti se.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 11:35   #16
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
J
Zovu svi-od raznih osiguravajućih društava, anketari...i to u pravilu kad dođeš doma sa posla i hoćeš malo odspavati.
Mislim da te oni rijeđe probude nego ja.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 21.03.2007., 12:38   #17
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
...... volio bih znati što ljude natjera na želju da im telefonski broj bude tajni?......
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Što se tiče tajnosti broja, ja imam posla sa puno ljudi i neću da me zovu van radnog vremena firme na kućni broj. Ima u firmi automatsku sekretaricu, pa neka ostavi poruku ili pošalje fax. Onaj tko me treba nazvati, imam moj kućni jer sam mu ga ja dao. Ostali neka me zovu na mob (ako je uključen). Naravno, podrazumijeva se da imam 2 moba - jedan privatni i jedan službeni. Ipak sam ja mali paranoik
Evo coconut je sve rekao. Znalo se dogadjati da ljudi zovu kasno navecer il rano ujutro, pa onda vikendom i u svako doba kad im se prohtjelo. Telefon stalno zvonio.
Zato smo stavili broj pod zastitu, mama ima dva moba i nema vise problema . Jedan mob za one kojima ona da i drugi za sve ostale i naravno fiksni je samo za obitelj, tj. samo uzi krug ljudi zna kucni broj.
Ovi sta zovu kao dobili ste nagrade, anketari su najmanji problem.
Staro 21.03.2007., 14:20   #18
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Mislim da te oni rijeđe probude nego ja.
Samo kad se zaje*em i odnesem telefon u krivu sobu

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 18:29   #19
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

evo danas me zvala gđa. ili gđica. odgovorna za nastalu grešku... jadna na rubu plača bila, pa sam je još i smirivao... uglavnom biti će sve riješeno uskoro... nadam se
Staro 21.03.2007., 21:18   #20
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Darth Vader Pregled postova
nisam znao dal da te pobrišem il da te ostavim ko primjer najglupljeg mogućeg odgovora. Misli ovo što se dogodilo Syssu je totalna kretenarija na koju smo navikli od t-coma tak da nije niš novo, a ovo tvoje pozivanje na j...m.... nije niš pametnije neg njihov postupak tak da ono...
Cek ti si navikao na to da ti promjene broj prekrse neznam koliko zakona i jos da ti kazu da ces mjesec dana cekati svoj stari broj. Ja neznam na sta si ti navikao al nekima telefon osim u privatne treba i u poslovne svrhe tako da kada budes bio u takvoj situaciji vidjeti cemo tko je imao glup reply...

I da nisam navikao na to da mi netko zamjeni broj neobavjesti me o tome i kaze mi da cu cekati mjesec dana da mi vrate broj.... ak ti jesi zao mi te...

sto se tice brisanja di ja to nisam postivao pravila da mi se post pobrise ? malo si mi se uzivio u moderatorske ovlasti...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15

Zadnje izmijenjeno od: Codiac. 21.03.2007. u 21:51.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2007., 23:37   #21
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac- Pregled postova
Cek ti si navikao na to da ti promjene broj prekrse neznam koliko zakona i jos da ti kazu da ces mjesec dana cekati svoj stari broj. Ja neznam na sta si ti navikao al nekima telefon osim u privatne treba i u poslovne svrhe tako da kada budes bio u takvoj situaciji vidjeti cemo tko je imao glup reply...

I da nisam navikao na to da mi netko zamjeni broj neobavjesti me o tome i kaze mi da cu cekati mjesec dana da mi vrate broj.... ak ti jesi zao mi te...

sto se tice brisanja di ja to nisam postivao pravila da mi se post pobrise ? malo si mi se uzivio u moderatorske ovlasti...
pa ja nevidim nigdje da sam ja rekao da je potez od t-coma ok, rekao sam da je kretenizam tak da ovo što ti kažeš ne stoji.

ja sam se samo bunim s mojim pretjeranim moderatorskim ovlastima protiv tvog bezveznog posta di nisi napiso niš pametno osim što si spomeno da bi im se ti odmah naj.... majke onako odma s vrata, a takvi stavovi su totalno glupi pa makar i u takvim situacijama kao što je ova.

Syss je reagirao pravilno i primjereno unatoč njihovoj gluposti pa se onda ugledaj na njega, a pošto ti neznaš šta ja radim inače neznaš ni koliko mi treba telefon, a upravo sam telefon čeko 7 mjeseci u novoj kući kumio molio plaćo cuge pa su mi ga nekako i dovukli, tako da nekda i ljepa riječ vrata otvara. tak da ono ak si poslovan čovjek i s ***.... majke komuniciraš sa svima koji neš naprave krivo, persu . za mene je ovdje EOD neću spamat temu pojašnjavajući bonton.
Staro 22.03.2007., 00:25   #22
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
A to ti nije ništa čudno.
Znaš i sam kakve ljude dobiješ kad nazoveš 0800 9000 i koliko ti ljudi znaju o bilo čemu. I šta je onda čudno kad ti tako nešto naprave.
Ljudi na 0800 9000 su studenti koji su prošli "obuku" u HTu ( koja je debilna) i rade po debilnom kompjuterksom programu. Iako HT traži napredno znajnej rčaunala znanje se sastoji od ovoga:
1. odlomak u wordu koji ima italic i bold slova te je u drugom redu za jedan tab pomaknut prepisat točno onak kak je na papiru i to sejvat
2. U excelu napisat nekoliko brojeva jedne ispod drugih i na kraju i funkcijom zbrojiti
3.u Outlooku ili OE moraš znat kak se piše novi mail i u taj mail moraš attachirat onaj word file
4.Internet uz pomoć neke tražilice moraš znat pronać site firme i otvoriti ga.

to je ono kaj se traži za VIPovu službu za korisnike kao i za ostale. Tolko o 0800 9000.

Buraz od moje cure dela U Cronetu na koriničkoj službi i veli da je "obuka" živi užas, program je tu samo da ti omogući nadoplatu i prosljeđivanje krupmnijih problema tehničkoj službi, a ostali problemi se riješavaju po .doc fileu u kojem su navedeni postupci kod problema.

Vjerujem da je na 0800 9000 još lošije.

@jelc
Kaj se tiče anketara, i sam radim taj posao (14-21h) i nije nimalo zabavan, da bi napravi nekih 25 anketa moraš okrenut jedno 600-700 brojeva i još ti supervizor sere ak nemaš dovoljno biranih brojeva, stoga molim malo razumjevanja za te jadne ljude. Plaća je loša i neke agencije znaju po 4 mjeseca ne platiti i još uz to imaju ogromne ankete.

Kaj se tiče pak svojevoljne promjene broja, uopće me ne čudi, kad su dozlaboga neorganizirani i nitko ne zna kaj treba raditi i navikli su se na sistem kaj te briga tak i tak smo jedini.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2007., 23:41   #23
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

sorry kaj nisam nikaj javljao, malo sam bio na add/remove statusu... cijela stvar se riješila dan nakon poziva dotične gospodične i nakon tu i tamo koje veze potegnute (big thnx zaslužnome za to).

danas pismo isprike čeka ujutro u sandučiću... hebote čak je i plavom kemijskom potpisano... ručno!!!
Staro 28.03.2007., 11:08   #24
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

aj bar nešto od toga na kraju, pošto je od t-coma ova isprika je stvarno iznenađujuća
Staro 28.03.2007., 22:21   #25
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

danas sam dobio u telefonsku ispriku sa obećanjem oko praćenja idućeg računa da ne bi došlo do daljnjih nesporazuma... fino sve u svemu
Staro 03.12.2008., 11:18   #26
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

zomg!

evo nas ponovo

pretprošle srijede (19.11.) tražim službeni info do koje brzine podržava siemens c-010 i na to mi szk dude kaže točno ovako "ili 2 ili 8 mbit"

oke nakon što je pogledao u svoje manuale zaključeno je da podržava do 8mbit i reko ajmo to odma naručiti, kaže tip bit će kroz 2-3 dana kad testiramo. prošo već vikend i ništa i na kraju završeno je to testiranje parice prošli četvrtak (27.11.) na što mi frajer kaže "dobit ćeš 5.5mbit za svoju paricu, jel ti to ok da idemo dalje?" reko daj šta daš i tako dobijem ja svoj 8mbit u ovu subotu (29.11.).

sve je super samo da nije na kraju ispalo 4mbit iliti 480kb/sec max. aaaaaaajde nekak reko bolja mi je veća brzina zbog torenta i vpn-a na firmu.

ponedjeljak (01.12.) i siemens kaže da nema dsl linka, zovem u szk i automatska poruka "zabilježeni su problemi sa maxtv i maxadsl u zapadnoj hravckoj". reko oke.

utorak (02.12.) zovem i nema više te poruke nego nakon 20min čekanja dobijem tipa koji mi govori da su problemi otklonjeni i ajde nekak resetira liniju ili šta već. dođe dsl lnk lampica i reko tipu sad čekaj dok ne vidim google i nema neta... naravno pošto imam canyon wlan "iza" siemensa odmah je on krepo pa nek probam ja direktno spojiti komp na siemensa i manualno dignut konekciju (ne znam zašto slušam te informatički polupismene idiote).

probam i naravno "remote computer did not responde".

zovem ponovo drugog poluidiota koji mi govori da isključim av (kojeg nemam) i firewall... sad da ne duljim priču koja je ultra moronska kaže mi da ne pružaju podršku niti za siemensa niti za moj privatni router, reko dobro ali provjerite s vaše strane FFS!!!!!! "ne, sve je u redu kod nas" i zaključak da mi je prdnuo siemens. kažem tipu točno ovim riječima "taj siemens će nadživjet i tebe i mene, uključen je već 4 godine 24/7 u struju i ni ne znam da ga imam... koje su šanse da je krepo baš sad kad vi imate problema na linijama?".

muk.

sjedam u auto i odlazim u firmu po 2 dlinka 584t za svaki slučaj, dolazim doma i spajam. gledam log koji kaže zanimljivu stavku tipa "could not connect to remote endpoint". opet zovem i sve prepričavam tipu i sad odjednom "joooooj dobili smo obavijest da ima problema sa nekim linijama i bit će riješeno u najkraćem mogućem roku".

pitam ja njega onako ljudski "nakon vaše stručne dijagnostike ja sam recimo otišao kupit router za 100€, a zapravo je moja oprema ispravna. šta ćemo sad?"

muk.

ukratko - imam 4mbit koji plaćam pod 8mbit, neta nemam od ponedjeljka, penala nema nikakvih za njih, mrežu nemrem promijenit jer nitko nema infrastrukturu do moje adrese.

ukratko 2 - čobani polunesposobni i bogu ste teški.
Staro 03.12.2008., 11:41   #27
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

E moj Syssa. Ja sam to već davno prošao kad mi polupismeni idiot u szk čita iz priručnika. Čujem kako lista po priručniku.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 03.12.2008., 12:54   #28
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
E moj Syssa. Ja sam to već davno prošao kad mi polupismeni idiot u szk čita iz priručnika. Čujem kako lista po priručniku.
+ /opis scene/ lik koji je slika i prilika Boba Rocka, kažiprst desne ruke je postao toliko plosnat da se kojim slućajem još koriste stari telefoni s brojčanikom nemože u rupu, sjedi u onim idiotskim odjeljenjima metra visine da uber šef vidi radnu situaciju, na zidu (ma kakav zid, knauf vulgaris) stoje mantra napomene: Kod nas je sve u redu, . . . .

Slobodno nadopunite.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 15:22   #29
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
cek, a sta vi ocete da svaki put kad nazovete szk se osobno javi Mudrinic?
Kolko ono ima korisnika T-Com adsla? 300.000? Pa normalno da ce na toliki broj ljudi se dogoditi i dosta komplikacija i raznih tehnickih problema.
I sta bi ovaj sad sta radi u SZK trebao kad ga ti pitas koliku brzinu ima siemens c-010 ko iz topa odgovoriti - 5 mbit! Alo?
Pa normalno da ljudi imaju prirucnike pokraj sebe, pa nece za svako govno od tehnikalije znati sve podatke napamet.
Sta ti mislis koliko oni dnevno dobivaju upita za svakave tehnicke sitnice, koliko tu samo ima informacija i podataka.
I onda se AMD cudi jer mu lik cita iz prirucnika, ma zamisli, to je stvarno sramota.
De jbt odi tamo radi pa onda seri po ljudima.
Ko zna koliko se oni svaki dan zivciraju zbog svakavih glupih pitanja i neukih ljudi koji zovu za svako sranje sta im iskoci na ekranu?
A ne mozes nikog odjebat nego svakome moras fino objasniti.

Uostalom, danas u HR postoji dosta alternativa sta se tice interneta pa kome se ne svidja nek predje na nesto drugo.
Vjerujem da drugi provideri nikada nemaju nikakvih tehnickih problema i njihovi zaposlenici su svi odreda Einsteini koji u svakom trenutku znaju odgovor na svako pitanje.

Ja sam recimo bas zbog SZK ostao na T-comu zato sto sam imao 2 puta nekih problema i oba puta su mi otklonili kvar u roku sat vremena, zato, nemojmo generalizirat stvari.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2008., 15:49   #30
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

stari znaš koliko mi je bitan broj adsl-ova? bmk faktor 200. ja svoj priključak plaćam uredno i pošteno.

ako si vidio gornji slučaj sve se magičnom krpom riješilo u roku 24h čim se nekim vezama počelo baratati - znači može se, stvar je u letargičnosti.

oke ne zna napamet i nemam ništa protiv da pročita (makar sam saznao već prije tu informaciju, ali rađe nek oni meni to potvrde), ali čekaj malo ja pitam da li može taj siemens na 8mbit, on meni odgovora doslovno "može na 2 ili na 8", naravno u kontektstu mog prelaska sa 2 na 8mbit.

- dobar dan imate li 5 samsung monitora na lageru?
- imamo 2 ili 5.

ffs?!?

da razjasnimo neke stvari:

1. nisam prosječni drkoš koji sere zato što mu mega-gfx grafička ne ide ko na testovima
2. radio sam sa takvima svakodnevno irl
3. dobro poznajem rad sa "masovnim" i "in-house" helpdeskom i ljude koji se javljaju
4. ovo sve što sam naveo od prošle godine je moja jedina komunikacija sa szk i SVAKI put su me zayebali, znači imaju 100% uspješnost
5. nemam alternative jer nema infrastrukture do mene (zašto se ponavljam?)
6. koristim alternativu u obliku h1, ali plaćam naravno namet na kablove (koje su btw. naši stari krvavo platili i maltene izgradili po hr) i nikada sa h1 problema nisam imao... pa čak ni kada je operacija zahtjevala interne dogovore između h1 i tcom
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno