|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
XP 64bit or not, that is the question?
pozdrav. slazem novi komp pa razmisljam da stavim Win XP 64bit da mi komp vidi svih 4gb meme. znam da moraju svi driveri bit 64bit-a ne? ali neznam dali i programi moraju biti jer vidim da neki izlaze kao 64bit neki ne? jel ima nekih losih strana 64bitnih Win-a kad su u pitanju igre? hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako se dvoumis i razmisljas onda ti vjerojatno netreba ![]() Sto se tice programa na XP64bit ti i dalje mozes instalirati/korisititi i 32bit programe uz 64bit bez problema. Za igre neznam jer se ne igram ali sto se tice programa i stabilnosti sve 5.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
P.S-imaš tema i tema o tome.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
takodjer preporucujem vistu x64 umjesto xp-a iz osobnog iskustva |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
edit: zaboravih pitat, ako se odlucim na dual boot (WinXP 32 + WinXP 64 ili WinXP 64 + Vista 64) koji redosljed instalacija treba napravit odnosno koji prvo stavit? pozdrav Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 09.12.2008. u 11:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Freelancer
|
Ako je samo zato da ih VIDIS onda ti definitivno ne treba. Prednosti kod NODa i DKeepera nema tj. nisu to programi koji ma treba toliko rama i 64bit system da bi radili bolje/drugacije. Da se bavis grafikom, montazom, 3Dom i slicno onda bi vec i znao da ti treba a ovako bas i ne. Znaci ako ti sad radi sve sto imas onda nemas potrebu za prelaskom jer ocito je da ne koristis neke zahtjevne aplikacije kojima bi bilo potrebno vise RAMa i 64bit system. Osim toga moras paziti da ti sve mozebitno stare komponente koje ne mjenjas (printer, modem, scanner) imaju 64bit drivere. Znaci predji ako ti to stvanro treba ali nikako samo zato da VIDIS 4GB Rama (32bit ce ti vidit 3.25-3.5Gb) ![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
a igre su najveci problem i zato u biti kupujem novi desktop inace bi ostao na lapu kojeg imam jer za sve je osim za igre vise nego dovoljan. nije mi jasna jedna stvar, malo prije sam nasao tu na forumu da kad je u pitanju 32bitni OS, on prepoznaje 3.x mb rama "ukljucujuci video memoriju". sta to znaci, da sad kad ubodem GTX260 sa nekih 896 mb komp ce mi radit sa samo 2.x mb rama + tih 896mb video meme ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Why so serious
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Freelancer
|
Ako je za igranje onda ti netreba 64bit. Mozes staviti (nece skoditi za ubuduce ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
pa bojim se toga da: 1. mislim da se vizualno nemoze dovesti kao WinXP (odnosno w2k), znaci kompletno navikavanje na novi interface sto mi je totalno odbojno 2. nekompatibilnosti sa starijim (a mozda i ne tako starim)hardverom/igrama/programima 3. imam doma izgradenu mrezu sa nekoliko kompova i svi vrte WinXP Pro pa me strah da mi se nece "slagat" sa ovim novim XP 64bit ili Vista 64bit. imam stariju hauppage TV karticu i Audigy 1 sa add-on karticom koje bi htio iskoristiti sto ce vjerovatno biti malo teze ako stavim 64bit. ah, prvo sam mjesec dana birao komponente za komp, a sad neznam sta da instaliram. e da, zaboravih napomenut da cu stavit 2 HDD-a u RAID0, ako to sta znaci u biranju OS-a. moze preporuka na koliko stavit onaj strip size, itd. i dali bi se imalo osjetile razlike u performansama da uzmem 3 hdd na koji bi stavio virtualnu memoriju? poz edit: proc ce za sad biti 5400+ BE, a za jedno 4-5 mjeseci ga mislim promjenit za nesto bolje jer sad cu taj komp slozit, koristit mjesec dana i onda me nema 3-4 mjeseca doma ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Uber pwner
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Mene očito Vista ne voli (ili ja nju ![]() izgleda da cu jos morat instalirat XP SP3 za igre a Vista nek bude samo za neke programe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
a jesi probavao XP 64bit? jer meni je u biti jedini razlog sto razmisljam o 64bit OS-u to da mogu radit sa svih 4gb rama koje imam. a stvarno mi se neda i nemam vremena stavit Vistu 64bit da je probavam neko vrijeme da bi onda presao nazad na XP. XP-a 64bit me strah jer pretpostavljam da nema bas neku podrsku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Uber pwner
Datum registracije: Aug 2007
|
nisam samo Vistu x64 Citiraj:
inace bi jos uvijek osto na XP Mislim Vista x64 je stvarno super sa novim igrama i sve radi OK osim ovih starijih igrica |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |