Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2009., 03:07   #1
Leko
AoC ^^
Moj komp

Leko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Problem: ikone i border u Visti

Ovakav je moj problem:

Ideja mi je napraviti nevidljive foldere na desktopu, a posto vista podrzava do 256x256 .ico ideja je prakticki napravit "regije" na desktopu i nista vise, cisto zbog coolness efekta

E sad, napravio sam transparentni .ico u fotosopu, renameao sam ime u ono alt+0160, i sve je to u redu, no javlja se slijedeci problem:

Prilikom koristenja .ico fajlova koji nisu u shell32.dll, na veličini ikonica large ili veće (to je valjda od 64x64 pa nadalje), javlja se nekakav sivi border kvadratni, kojeg ne mogu nikako neutralizirati. Valja naglasiti da prilikom koristenja ikona iz shell32.dll tog bordera nema.

Da li itko zna nacin kako maknuti taj border, tj. kako postaviti tu transparentnu ikonicu da nema bordera na tim velicinama ikona?

-----

Naravno, prvo sto pada na pamet je inkorporirati taj moj .ico u shell32.dll, no proguglo sam par rjesenja za taj problem korištenjem razno raznih programčića itd, i uglavnom na 50% kompjutera je to stvorilo dodatne probleme i reinstall vindouza, sto mi se trenutno stvarno ne da . Pa ako netko zna za neki bezbolni način kako ubaciti vlastitu ikonu u shell32.dll neka podijeli svoje znanje
Leko je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2009., 18:15   #2
Leko
AoC ^^
Moj komp

Leko's Avatar

Itko?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.01.2009., 20:29   #3
zeko750
Premium
Moj komp

zeko750's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Probaj sa Tune up utilities vidio samm da oni imaju mogučnost stavljanja vlastitih ikona...
zeko750 je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 10:02   #4
Leko
AoC ^^
Moj komp

Leko's Avatar

Hvala, budem pokusao...
Staro 14.01.2009., 12:14   #5
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ikone moraju imati i format velicine 256x256 pix

Staro 14.01.2009., 12:41   #6
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Leko Pregled postova
Ovakav je moj problem:

Ideja mi je napraviti nevidljive foldere na desktopu, a posto vista podrzava do 256x256 .ico ideja je prakticki napravit "regije" na desktopu i nista vise, cisto zbog coolness efekta

E sad, napravio sam transparentni .ico u fotosopu, renameao sam ime u ono alt+0160, i sve je to u redu, no javlja se slijedeci problem:

Prilikom koristenja .ico fajlova koji nisu u shell32.dll, na veličini ikonica large ili veće (to je valjda od 64x64 pa nadalje), javlja se nekakav sivi border kvadratni, kojeg ne mogu nikako neutralizirati. Valja naglasiti da prilikom koristenja ikona iz shell32.dll tog bordera nema.

Da li itko zna nacin kako maknuti taj border, tj. kako postaviti tu transparentnu ikonicu da nema bordera na tim velicinama ikona?

-----

Naravno, prvo sto pada na pamet je inkorporirati taj moj .ico u shell32.dll, no proguglo sam par rjesenja za taj problem korištenjem razno raznih programčića itd, i uglavnom na 50% kompjutera je to stvorilo dodatne probleme i reinstall vindouza, sto mi se trenutno stvarno ne da . Pa ako netko zna za neki bezbolni način kako ubaciti vlastitu ikonu u shell32.dll neka podijeli svoje znanje
http://angusj.com/resourcehacker/ s tim dodaš iconu.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2009., 12:57   #7
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Da ne otvaram novu temu, pišem ovdje.
Igrao sam se s razno raznim temama i jedna od njih mi je napravila neko sranje s ikonama. Mogu li se ikako zamijeniti imagesres i shell fajlovi, a da to sve funkcionira kako bi trebalo? Restore to default ne radi jer mi vraća te izmijenjene ikone.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori