|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Što koristiti za sinkronizaciju Outlooka između PC.a i Laptopa
Dakle, koristim MS Outlook za sve žive mejlove, kontakte, podsjetnike, itd, i lako ga mogu updejtati i sinkronizrati sa svojim htc tytn II mobitelom/pda.a uređajem... E sad, na koji način bi istu stvar mogao raditi između pc.a i laptopa... Primjer - doma sve gledam preko pc.a, odem na put i dok sam u npr. u inozemstvu gledam mejlove, updejtam kontakte i slično - preko laptopa. Kako najjednostavnije u tom slučaju sinkronizrati dva kompa, da mi kontakti budu jednaki, kao i inbox i sent items, itd... U Outlooku postoji caka za exportom svih podataka u jednu datoteku koja se snimi u točno određeni folder, ali mi to baš nije pretjerano praktično ako na kraju svakog dana moram presnimavati taj fajl... Ideje...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Evo, baš sam sad gledao ovaj .pst file koji se javlja kao back-up u kojem se snimaju svi mejlovi, adrese, itd. - moj ima preko 400mb, pa je malo nepraktično da to svaki puta kopiram sa kompa na komp... Bilo bi recimo odlično da postoji neka caka kad su kompovi spojeni na kućni wlan, da se jednostavno međusobno povežu, sinkroniziraju i bok... Any ideas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pročitao sam negdje da se to može riješavati preko Microsoft Exchange Servera, ali nisam ulazio u problem i kako to riješiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Vrlo moguće, mislim da si u pravu. Imam nešto slično na PDA uređaju, moguće da se to onda može sređivati na sličnu caku... Jel ima netko kakvu ideju kak to izvesti na takav način? Mislim da velika većina firmi koristi baš takvu neku šemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za to ti treba server ili poseban komp koji će glumiti server i na koji ćeš staviti 64-bitni Windows Server OS jer 32-bitni nisu predviđeni za normalnu upotrebu nego samo za testiranje u obliku triala i slično.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hm hm... to baš sumnjam da će onda ići... trebao bi znači komp raditi non stop... neka druga ideja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
http://services.mail2web.com/FreeServices/m2wLive/ Besplatni exchange server, kada upogoniš duguješ mi kratki tutorijal kako si to obavio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
To koristim za sinkronizciju sa mobitelom, tj. pda uređajem... ...al na koji način bi to mogao iskoristiti za sinkronizaciju između pca i laptopa? Kako da ih uopće spojim? wlanom? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Kaj nitko više? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Joj ajde, sve puno eksperta, a nitko nema ideju kako da sinkronizram mejlove između PC.a i Laptopa...??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hm, sinkronizaciju između servera i notebooka radim pomoću SyncBackSE-a, ali to je običan program za backup/sinkronizaciju svega i svačega, nije samo za mailove. Odredio sam mu da svaku minutu uspoređuje sadržaj foldera i sinkronizira ukoliko ima kakvih promjena. Kod mene su mailovi isto tako veliki par stotina MB, ali to (W)LAN-om brzo bude gotovo. Kad mailove čitam na stolnom kompu, mail klijent ih onda vuče direktno sa servera, ne radi ništa lokalno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hm, ali ja nemam server, samo običan pc, laptop i pda... Hm, da li bi možda sljedeći način funkcionirao - da iskoristim taj SyncBackSE, i da stavim da se sa pc.a ili laptop.a prekopira onaj fajl iz foldera (u kojem je outlook profil sa svim mailovima i kontaktima) koji je veći i bok? A pda sinkroniziram preko Active Synca? Hm...? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|