Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.09.2010., 15:21   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Snimanja na vjenčanjima... nekakve inspekcije?

Ženi mi se frend. Čovjek nema para pa nije unajmio profesionalnog kamermana, a htio bi imati barem pola sata ukupno materijala onih najvažnijih trenutaka kao što su prvi ples, prstenje u crkvi, rezanje torte i tako to.

I naravno već pretpostavljate zamolio mene da li bi mu ja to napravio. Da je netko drugi odhebo bi ga u roku odmah, ali ovdje je slučaj stvarno o dobrom frendu pa sam reko ajde vidjeti će mo moram mu javiti za par dana odgovor.

Muči me to što sam čuo da na vjenčanja znaju banuti nekakve inspekcije koje onda provjeravaju da li bend ima obrtnicu, da li se servira ilegalna cuga, da li fotograf i kamerman omaju pbrtnicu.... uglavnom navodno da se nesmije snimati niti osobnom amaterskom kamerom i da onda opiče globu osobama u svatovima koji su snimali događaj svojom kamerom ili fotoaparatom?

Zanima me da li je to istina, i ako imate nekih saznanja o tome.

Ne razumijem zašto ja nebi svojom kamerom mogao snimati vjenčanje u crkvi? Pa nema znaka "Zabranjeno snimanje " na crkvi ili restoranu, niti je to vojni objekat od nacionalne sigurnosti.

Eto, ako netko zna nesto o tome...
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline  
Staro 10.09.2010., 15:26   #2
acer
Whatever :)
Moj komp

acer's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ma i ja sam cuo neke price o tome,ali cisto sumjnam da se takvo sto provodi,barem ja nisam cuo da se nekom tako nesto dogodilo.
A i ako ima takav zakon to je cista glupost.

GIGABYTE B450 AORUS PRO
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD Ryzen 5 3600
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
GEIL Evo Spear AMD GASB416GB3200C16ADC, DDR4 3200MHz, kit 2x8GB
Kingston NVMe M.2, 1TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
27" Philips
Brother HL-2240
Das Keyboard 4 Professional, MX brown
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64

acer je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2010., 15:26   #3
knocker
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
ako mu ti to radiš besplatno onda ti niti jedan inspektorat nema pravo dat nikakvu kaznu. al čuo sam za to da se negdje na sjeveru HR desilo i iskreno mi nisu jasni.
knocker je offline  
Staro 10.09.2010., 15:30   #4
E-mil
Oppa Gangbang Style
Moj komp

E-mil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Samo snimaj bez brige.

A ako slučajno i dođe "nekakva inspekcija" snimi njih i ono što oni kontroliraju. Siguran sam da ćeš tu priču i snimku kasnije moći dobro prodati nekoj privatnoj televiziji.
E-mil je offline  
Staro 10.09.2010., 15:31   #5
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Da imaju osnovu za kaznit te jer snimas takav dogadjaj, onda bi kamere i slicne uredjaje trebali prestati prodavati.
Router je offline  
Staro 10.09.2010., 15:33   #6
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ako nisi profesionalni fotograf koji svoje usluge naplaćuje onda te nitko neće tražiti nikakve obrtnice i sl. i normalno da možeš slikat i snimat do mile volje.
khm je offline  
Staro 10.09.2010., 15:56   #7
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
hmm,čuo jesam da se to desilo,da vole doletit u hotele (tipa Antunović ili Sheraton u Zagrebu), ja sam na svojoj imao fotografa ,al naprimjer : ko bu zabranio familiji da slika sa svoji fotičima=apsurd!

samo aparate u ruke i neka roka blic
Staro 10.09.2010., 16:03   #8
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Bend mora imat papire, iako se ni to ne gleda previše. Najviše gledaju odakle su kolači. To im je valjda trn u oku, a što se tiče snimanja, tu nemaš brige jer imaš pravo snimati koga god želiš i gdje god želiš pod uvjetom na nije na mjestu gdje je zabranjeno snimanje i pod uvjetom da su te osobe svjesne da ih snimaš i da nemaju ništa protiv snimanja. Ne može ti nitko ništa ako ispunjavaš te uvjete.
D1viry je offline  
Staro 10.09.2010., 16:11   #9
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Restorani moraju imat porijeklo robe/deklaraciju za sve što ti stave na stol i to je normalno i to se kontrolira (ali u normalne dane a ne na svadbama)... Na svadbi još nikad nikog za ništa nisu pitali tak da nebudu niti tebe.

Ps; ja sam slikal sa svojim "topom" na svim svadbama na kojima sam bil i niko nikada ništa...
Staro 10.09.2010., 16:47   #10
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Baš bi volio vidjeti inspekciju koja bi banula nepozvana na vjenčanje.

Letjeli bi van naglavačke - nisu pozvani, niti imaju pravo ući na privatan događaj u unajmljenu salu.

To je - prvo

Drugo - po toj logici da nesmiješ snimati onda bi i svako posjedovanje kamere bilo ilegalno jer snimaš - a to nesmiješ jel
Kakva je razlika između snimanja godišnjeg odmora i snimanja prijateljeve svadbe.
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2010., 16:55   #11
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Samo snimaj...i da te netko nešta pita, snimaš u privatne svrhe za vlastitu kolekciju za nula kuna.
Nemoj niti govoriti da snimaš za frenda, da eventualno planirate umnožavanje snimljenog materijala i sl.
Ma mogu te poljubit u ....,znaš več gdje??!!

Umjesto da odu u fotostudio pa pregledaju čime se fotografi bave, drkaju ljude na svadbama.
Debili...sve je naopako u državi,nemoš vjerovat!?
BojanZD je offline  
Staro 10.09.2010., 17:32   #12
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Baš bi volio vidjeti inspekciju koja bi banula nepozvana na vjenčanje.
Letjeli bi van naglavačke - nisu pozvani, niti imaju pravo ući na privatan događaj u unajmljenu salu.
To je - prvo
Prvo i dovoljno.

Potpis, pogotovo na boldano. Hehe... Već nas vidim petoricu pripitih >90kilaša na nekog inspektorčića <70kg sa blokićem (10*5cm sa kvadratićima) i značkom u ruci.

> > >
Tomtam je offline  
Staro 10.09.2010., 17:45   #13
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Sve neki frajeri na forumima a kad stvarno dodju onda nitko nista ne kaze nego se samo zali kad odu. Ja sam bio na puuuuuuno vjencanja,neki bendovi su bili izvana, nikad nisam cuo da je neki fotograf ili snimatelj ikad dao nekakav racun (vise manje je stvar dogovora oko cjene s nekakvim popustima i bez racuna) i nikad nitko nije pitao nista. Koliko sam cuo,desilo se jednom dvaput u Slavoniji. U sheratonu i westinu (nekad se zvao opera i interkontinental ako nisam fulao hotel) sam bio brdo puta ali nikad nista. Doduse, na proljece idem opet u jedan od ta dva (jos nije rezervirano pa ne znam tocno koji) pa me bas zanima sta ce se desit
spawn je offline  
Staro 10.09.2010., 18:56   #14
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Što jes jes.....stvarno ste brzo svi dalji odgovor....

A ništa, snimiti ću ga pa gotovo.
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline  
Staro 10.09.2010., 19:11   #15
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
U principu, ako ja recimo, radim interijere i po svakom izdanom računu plaćam PDV, na kraju g. porez na dobit, mirovinsko i itd. zašto neko ko radi biznis sa svirkom, kolačima, salom... nebi bio dužan platiti isto? Odakle nekom pravo da zarađuje na crnjaka a nekom ne? Biznis je biznis.

E sad što se poreza, nameta i sl. tiče slažem se da ih je previše i da je svakom realnom građaninu (ne idealistu već realnoj osobi) u cilju da ih pokuša zaobići.
Tako na primjer, ko je taj ko može reći kad mi neka ekipa svira prijateljski, a kad ih plaćam?
Naravno da ako je prijateljski, nebi smjeli koristiti instrumente i razglas koji su od firme, ali zato neka je npr. riječ o klapi i "a capella" pjevanju. Ako te ne snime dok plaćaš dokaza nema. I to je bit biznisa u Hrvata.

Isto tako je i sa snimanjem videa. Kad bi bilo zabranjeno snimati recimo, svoje dijete kad prvi put prohoda tj. da na to treba platiti recimo PDV, i da snimku ne smijem kopirati i poslati sestri i didovima, bakama... mislim da sony, canon i društvo tada nikad nebi nogom kročili u "lijepu našu koju niko ne smije vidjet".
Staro 10.09.2010., 20:24   #16
Trotter IT Co
Premium
Moj komp

Trotter IT Co's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ma nemaš se kaj bojat, pa nije to vojna baza, možeš doć na aerodrom ko putnik pa snimat jer nema znak da je zabranjeno snimanje, kada ti pokaže taj znak koji je ispred sale onda te ima pravo globit, ovako je moguće da se neka budala sjetila uzet značku i otišla na neku svadbu zaradit lovu... samo snimaj, ako ti slučajno ko bane, a to je mogućnost 1% onda lijepo pozovi policiju, provjeri jel to istina, daj im njegovo ime ili ih pozovi nek dođu usput na cugu, klopu i provjerit tog majmuna...
Trotter IT Co je offline  
Staro 10.09.2010., 21:22   #17
Zmaj000
Neradnik
Moj komp

Zmaj000's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Tomtam Pregled postova
Prvo i dovoljno.

Potpis, pogotovo na boldano. Hehe... Već nas vidim petoricu pripitih >90kilaša na nekog inspektorčića <70kg sa blokićem (10*5cm sa kvadratićima) i značkom u ruci.

> > >
Nikakva kilaza tu nepomaze, inspekcija takav picvajz napravi u svatovima dok se okrenes. Bio vidio i sve zbog 100 eura neplacenog zampa. Za svirace moras imat papir a za kameru nemoras nista .
Zmaj000 je offline  
Staro 10.09.2010., 21:26   #18
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
U zadnju godinu dana, ljudi koji imaju svatove redovito daju 600kn za autorska prava zampu, to kod nas znaju provjeravat. A što se tiče bendova/kolača odnosno obrtnica za iste, niko nepita...
Staro 10.09.2010., 21:49   #19
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Zmaj000 Pregled postova
Nikakva kilaza tu nepomaze, inspekcija takav picvajz napravi u svatovima dok se okrenes. Bio vidio i sve zbog 100 eura neplacenog zampa. Za svirace moras imat papir a za kameru nemoras nista .
Toliko o tome da ne smiju doći na 'privatan događaj u unajmljenu salu'.
Mogu oni šta hoće.
khm je offline  
Staro 10.09.2010., 21:56   #20
Tomtam
Magnum P.I.
Moj komp

Tomtam's Avatar

Citiraj:
Autor Zmaj000 Pregled postova
Naturlih. Ali zmaj000-u, ovdje se priča o kameri no?

Jbt. ja hoću s hammer-om malo potakniti šalu, očito neuspješno i odmah se javi par uvijek ozbiljnih ljudi koji samo na jedan način mogu sudjelovat u ovakvim, gotovo neobaveznim temama, nego tu meni idu nabijat kao inspekcija pravi pičvajz ili da bi ja samo šutio kad bi došlo do toga? Iskreno. Vjerojatno bih u to vrijeme bio u horizontali.

BTW: čovjeku koji je postavio thread već je odgovoreno u 10 postova prije mog.
Tomtam je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno