|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Upgrade procesora i memorije
Pitanje za sve one koji su radili slicnu stvar i/ili znaju pouzdan odgovor: 1. Da li mogu napravit upgrade procesora sa onog iz signature na Prescott 3,2 BUS 800Mhz, 1Mb chache sa istom maticnom? 2. Da li nakon tog upgradea ukljucujuci i promjene memorije na brzu PC3200 (kolicina ostaje ista kao i dual chanel mod rada) moram raditi format diska i reinstalaciju windowsa (pain in the butt...)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
...jos sam zaboravio - imam jos par pitanja na istu temu: 3. Kolike ce mi biti razlike u performance-u ako bi isao na tu nadogradnju (proc i mem) - otprilike u %? Naime neki tvrde da su Prescott-i sporiji od onog sto sad imam (Nortwood - vidi sig) ali to mi je tesko za povjerovat jer ako idem sa 2,53 na 3,2Mhz i sa BUS 533 na BUS 800, pa jos 1Mb chache-a ->to mora bit brze (i to dosta)! 4. Koja memorija PC3200? Maticna ne podrzava vise od 400Mhz, a to mi je i dosta napram sadasnjih 266 ->razlika bi trebala biti velika (?). Samo me zanima koja memorija (proizvodjac?) da radi s novim procesorom najoptimalnije? 5. Jel ce bit problema sa napajanjem iz siga sa novom upgradeanom konfiguracijom (sve komponente ostaju iste osim proca i mem)?Mislim da nebi trebalo bit - ipak je to Enermax - ima i tri ugradjena ventilatora pa se nadam da nebi trebao imat problema s toplinom u kucistu, al opet... ...ipak je to Prescott. Komentari? 6. Da li se isplati taj upgrade (proc i mem) ako bi prodao sadasnji proc i mem? Zadnje izmijenjeno od: A-V. 23.09.2004. u 14:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
oroci novce na 6 mj.
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
...ne kuzim... Ili objasni ili ne postaj, upravo sam zato i postavio pitanje??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
u biti imas sasvim solidan stroj i s obzirom na ulozeno neces dobiti nista ili gotovo nista, dok za cca 6 mjeseci prica moze imati smisla ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
1. provjeri na stranicama od proizvođača dali ploča podržava Prescott ili pošalji upit njihovom supportu 2. naravno da je Prescott na 3.2 brži od Northwooda na 2.5 ![]() 3.ako mjenjaš proc i memoriju nemoraš nanovo instalirati OS,ako mjenjaš i matičnu onda da 4. bilo koja ako planiraš držati na 400...ako planiraš overclockat onda je druga priča 5. napajanje bi trebalo biti dovoljno (opet ako ne overclockaš i dižeš napone) ..... koliki je +12V rail...jel ima preko 20A ??? 6. IMO bi....osim ak ne želiš čekati s939 ili da intel izda nešto što će moći parirati........i naravno zavisi o tome koliko je novaca u igri |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala na odgovorima al ipak sam skuzio da mi se ne isplati, bolje pricekat novi socket i PCI-Express pa mijenjat plocu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|