|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Spor HDD
U zadnjih tjedan dana moj 80 gigabajtni Maxtor stalno nest serucka... Windowsi se ucitaju jako brzo, ali zavrsni dio u kojem ucitava desktop i taskbar traje predugo... 30ak sekundi dok se sve ne ucita, a sve sto treba pokrenut je zone alarm i ISDN monitor... To bi inace trebalo trajat 5 sekundi, i nakon toga se disk odma smiri, a sad bar jos pola minute nakon dizanja windowsa disk krci (nest radi)... U msconfigu > startup nemam skoro nista... sve nepotrebno sam iskljucio... Defragmentirao sam sve particije... i jos je sporiji... ![]() Instalacija windowsa je stara dva tjedna... instalirano na formatiranu particiju... stavljen sp2... Iskljucio sam sve gluposti, indexing service, system restore, i sve one sp2 kul opcije... Disk je spor i kod pokretanja programa/igri... Nemam virusa nikakvih... (bar to frisko updejtani nod32 tvrdi) Svaka ideja je dobrodosla... Osim one Format c: jer mi se stvarno ne da to radit ponovo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
I meni se to događalo sa starim 800MB Quantumom. I nakon nekoliko tjedana je crko, tako da ti preporučam spremanje važnih podataka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
E to se upravo i meni događalo. Neće ti crknut hard ziher To nikada nisam uspio skužit kaj se događa, ali sada je sve uredu. Pa probaj format bacit pa češ vidjet ![]() Možda je do nekog većeg programa tipa anti virus
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
ma defrag nema veze sa time, barem ne kod mene. Ali defrag treba koristit stalno da bi to fino radilo... ![]()
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ma defragmentirao sam sam sve particije, i boot defrag napravio, i MFT defrag... nema poboljsanja... Nemam upaljen nikakav antivirus, niti ista slicno sto bi kopalo po disku... I disk je jos uvijek spor... Mozda je do onog write cachinga kojeg ne znam ukljuciti u win xp sa sp2... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|