Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.10.2004., 00:37   #1
koki
Registered User

koki's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Hitna Pomoc !!!

Imam MSI k8n neo platinum plocu, athlon 64 3000+, kingmax 512 mb. Nikako ne mogu uspjesno dignuti sistem. Uvijek se nesto rusi ili smrzava. Mislim da su krivi driver-i za plocu, ali nisam nista siguran. Ponekad mi se dihnu windowsi (nakon instalacije drivera za plocu) ali nemam nisara osim wallpapera. I slicne stvari se dogadjaju. Ako neko nesta zna neka mi hitno ja vi. Hvala
koki je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2004., 01:39   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
ajmo korak po korak ... prva stvar (zvučim ko pokvarena gramofonska ploča )mem test http://www.memtest86.com/ pa onda koliko je napajanje i čije je ... pa ćemo dalje ... smrdi na neisparavnu memoriju ... možda i prođe memtest ali aj uzmi od nekog neki RAM pa vidi ... recimo tako ti je meni slično na drugom kompu (ovaj Tyan) ako koristim non ECC Reg. memoriju ... ako instaliram windowse ili nekaj fali ili BSD (plavi ekran smrti ) errora ko u bajci ... dakle možda ti ploča ne voli taj RAM ... MasterX ti ima i875 ploču u kojoj KingMAX nakon 5 minuta ima 10 ekrana errora a sve ispravno i RAM i ploča, pa je zamjenio RAM za drugi i sve 5 ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2004., 10:04   #3
koki
Registered User

koki's Avatar

Hvala na pomoci, ali sada nemogu niti windowse (XP) instalirati jer pri kopiranju fajli setupa kaze da nemoze ocitati neke fajle. Ali prije dok sam uspio sve je radilo ok, pa cak i kada sam metnuo sp1. Ali kada sam instalirao drivere za plocu onda i nijebilo sve tako bajno. Hocu pokrenuti mrezu ili nesto vezano uz nju a on meni bum, plavi ekran i resetira se. Kada mi je dizao windowse, udje u njih i pojavi se wallpaper i to je to. danje nema nista, niti ikona niti start menia, nista. pa nakon malo zajebancije uspije, ali nista ne radi kako treba. jednostavno se smrzava ili tilta. memorija je kingmax 512 mb 400 mhz, mislim da je double side (ako to znaci da ima cipove s obje strane), a sto se tice ecc-a nebih znao. sve u evemu maticna podrzava i jedno i drugo. Stari moj totalno sam u komi, jer sam gledao testne konfiguracije i radile su besprijekorno. mislim da cu poludjeti ako ovo ne rijesim.
Staro 03.10.2004., 12:31   #4
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
MSI ploče za A64 se abnormalno kolju sa memorijama (što se po recenzijama nebi reklo)....obavezno probaj sa više različitih rama....
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2004., 11:30   #5
koki
Registered User

koki's Avatar

Problem je rijesen. Evo naputka za one sa slicnim problemom. KRIVA JE MEMORIJA! Obavezno pazite na odabir memorije. Trazite na netu koje su memorije podrzane i bas takve i kupite, jer nisu jeftine da bi se ponovno kupovale. Ja sam imao srecu da sam se mogao zamjeniti sa burazom i sada sve radi OK. Eto toliko o tome.
Staro 04.10.2004., 15:55   #6
bude
Warcraft III TFT

bude's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Pa da, to neocitavanje fajlova pri instalaciji windoza je tipican primjer pokvarene memorije ili ko u tvom slucaju nekompatibilnosti s plocom
Saphire x700 pro
2x80 GB @ RAID0

bude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke