|
![]() |
#1 |
KLOhNing xprt
Datum registracije: Jan 2004
|
OnLine kupovina hardware-a
Bio sam na http://www.newegg.com i oni ne salju internacionalno... Pa znate li koji sajt za online kupovinu hardware-a i raznih dodataka da salju u hrvatsku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
sta ti treba? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
KLOhNing xprt
|
Uzea bi neku maticnu sa nForce3 Ultra cipom za AMD64 sa 939 utorom... mozda odma i 3500+. U nas je to jos nemoguce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: OnLine kupovina hardware-a
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ne bi ti ni newegg puno pomogao.. Raspitivali smo se mi malo i uspjeli uhvatit tipa koji je upravo bio došao iz jueseja. Sve cijene na neweggu su bez poreza, jer je tamo porez za svaku junajtid stejt različit, pa su samim time i cijene vrrrrrrlooo različite. Još te kresne Fedex za dostavu (bez obzira što piše "Free shiping") i eto te na cijeni nešto malo manjoj od onih u dojčlandu npr. IMHO najviše ti se isplati kratki izlet u bliže susjedstvo. Također pomaže i rođak na dalekom istoku. U tom slučaju javi i meni pa da i ja nešto piknem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
KLOhNing xprt
|
Pa jel znate onda neku stranicu iz dojčlanda? e i imam rodbinu u kanadi pa jel mi mogu oni ikako poslati bez naše carine i pdv-a... kako to funkcionira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
tesko da ces proc bez poreza i carine, tj. nikako najprije ti na vrijednost robe puknu 10% carine i onda na tu novu cifru jos 22% PDV-a za informaticku robu nema carine pazi da ti kao posiljatelja navedu fizicku osobu kako ne bi morao platit spediciju carina i pdv se ne nadodaju na robu vrijednosti ispod 300kn
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Da na informaticku robu se ne placa carina jos jedanput ponavljam da ti posijatelj bude fizička osoba ukoliko je posiljatelj pravna osoba placas pdv bez obzira na vrijednost robe, a uz sve to moras platiti spediciju (minimalni spedicijski troskovi su 200 kn) i naravno carinu ukoliko se takva roba carini (audio-video oprema, ...) Neznam kolika bi ti bila razlika u cijeni kada bi robu dobio iz tajvana ili kine ali razmisli da jos moras platit postarinu, pdv itd. Buduci da roba poprilicno daleko putuje velika je sansa da ce se ostetit, a jos uz sve to na garanciju mozes prakticki zaboravit
![]() |
![]() |
#10 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
I šta strina ti npr šalje patike koje si ostavio kad si zadnji put bio u londonu. nato odma ide carina i pdv, bez obzira što ti to tamo nisi kupio. Kak oni uopće znaju vrijednost robe? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|