|
![]() |
#1 |
Someone :D
Datum registracije: Mar 2008
|
help wifi na wifi
Evo treb bi jednu pomoc...s susjedom smo umrezeni preko njegovog AP-a koji je spojen na net, a ja ga lovim na wlan sa canyon AP-om u universal repeater modu... i sve to funkcionira odlicno, i po pitanju interneta i lan gaminga. a buduci da se u kuci nalazi nekoliko racunala (laptopa) koje bi također zelio spojit na istin nacin,pojavljuje se probmem,sto sam sojen na canyon pomocu lan kabla,a ja bi htio bezicno. Nabavio sam jos jedan AP - Siemesov SE555,pa me zanima kako ostvarit isto ![]() buduci da SE555 ima 2 antene,jel moguce ga podesit tako da se jednom antenom spaja na njegov router, a na drugu se spajati WLANOM sa laptopa i time rjesit problem? ako da ,kako podesiti? ako ne,onda ostaviti canyon ovako kako je i zicano ga spojiti na SE555 u AP modu? svaka pomoc je dobrodosla ![]() al ako je moguce to rjesit samo SE555 onda bi taj nacin mi vise odgovarao ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Predpostavljam da si antenu od canyon načulia vani i upucao susjeda. Ako je ovo točno, najlakše je da spojiš lanom canyon - SE555 a onda kačiš kompove bežično na SE555. Dobro bi bilo bar jedan komp spojit žicom (lan) na canyon ili SE555. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
na canyon-ovu antenu je nataknut windsufer i puca frendu u prozor di je njegov ap, da...i signal je odlican. sad sam slozio ovako..canyon sam zicano spojio na SE555, s tim da canyon ima sad ip 192.168.2.10, frendov ap 192.18.2.1 ,SE555 je na 192.168.2.30 a moji kompovi su na automatic.... sad ovako...to radi...recimo... sa 2 kompa sa XP-om se spajam normalno i upravo pisem s njega, dok na lapu sa vistom se spojim al imam local only.... i u trencima uspijem dobiut local and internet i pokazuje da je spojen na net ,ali net ne radi.... u cemu bi mogla b it stvar?
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ah, opet M$ šroteks poluproizvod. Probaj unjet manualne postavke za IP, Gateway (IP frendovog ap), DNS - ove i pogledaj one dozvole / ne dozvole pristupa netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 09.01.2009. u 14:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
malo sam se igro sa postavkama,podesavao gateway i spojilo me al nije radilo i onda izbacilo unidentified network...onda sam sve ponovo stavio na automatic i proradilo nekim cudom ![]() ![]() sad cemo vidjet kolko dugo ce radit ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|