Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2008., 18:52   #1
max-damage
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
WLAN party

Evo vako,iman par pitanja, ovaj vikend ja i ekipa mislimo se nać i napravit jedan mali lan party ,točnije nas devet.zanima me sljedeće,hoće to funkcijonirat na mojem Siemens se555 ruteru,nas osmero ce imat prijenosnike i jedan stolni,odnosno hoće li bit velikog pinga s obzirom da će bit 8 ljudi bežično i jedan žično, uglavnom ćemo igrat FPS-ove (UT,QUAKE i sl.). Hvala
max-damage je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 18:59   #2
max-damage
Registered User

e,da jos jedna stvar,ovaj 9-ti ima stolno računalo i ima USB wireless,da li mi je pametnije spojit žično ili bežično s obzirom da je USB (lag?), i općenito triba li paziti na neke posebne opcije prilikom spajanja na wireless (duplex,full duplex, b ili g standard ili nešto treće?)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2008., 19:09   #3
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Mislim da se max preko SE 555 može 4 spojit bežično, e sad, igranje preko WLANA je meni veliki no-no radi gubljenja paketa i lošeg pinga. Žica je ipak žica

EDIT:

Krivo sam rekao, ne bežično nego preko Ethernet kabela se može 4, a to već znaš očito, a preko wlana se može dosta i puno više nego ti je potrebno

Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 27.11.2008. u 19:21.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 19:20   #4
max-damage
Registered User

Na raspolaganju nam još stoji netgear wr614 model,evo gledam na njihovim stranicama nigdje nepiše koliko točno klijenata se može spojiti na wireless http://www.netgear.com/Products/Rout...Specifications . Malo nam je problem vuči žicu, znači nikakve šanse nema za dobar ping preko wirelessa?
Staro 27.11.2008., 19:22   #5
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Da, baš sam editiro prethodni moj post, koliko sam uspio naći obično je to i preko 200 konekcija mogućih na jedan wireless ruter.
Staro 27.11.2008., 19:38   #6
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Da, baš sam editiro prethodni moj post, koliko sam uspio naći obično je to i preko 200 konekcija mogućih na jedan wireless ruter.
64 najviše (sa 20 radi okej, preko 20 više ne radi kako treba)
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 19:38   #7
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
ja sam misljenja da ako ljudi normalno igraju prek wirelessa+adsla da nebi trebalo bit problema ni samo prek wireless mreze(u ksetu je nedavno bio serious sam turnir preko wirelessa i sve je sljakalo kolko znam).
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 20:18   #8
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Ma radit ce sve kako treba
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 20:56   #9
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ma ljudi vole pametovati, normalno da se moze posve normalno igrati bez ikakvih izgubljenih paketa. Naravno, 8 bezicno spojenih kompova u istoj prostoriji su jamac gomile gusenja i smeca u zraku ali svejedno ne bi smjelo biti problema. A sto se tice pinga preko wlana isto tako to su sranja, na linku od 3km imam ping 0 od rutera do rutera. Morao bi u nanosekundama mjeriti da ga izrazim nekim brojem
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 21:21   #10
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Ja ne pametujem, nego govorim iz vlastitog iskustva s SE 555, meni nije baš šljakalo bajno, a bilo nas je 6-7. Meni i inače nikad nije volio taj SE radit kak spada, uvijek neka frka s njim.

Na tebi je da probaš i javiš da li je prošlo bezbolno.

Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 27.11.2008. u 21:33.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2008., 22:20   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
da, samo nisi rekao da mislis na igranje preko se555 nego igranje preko wlana. Razlika je poprilicna.
A i iako nitko normalan niti ne ocekuje valjda da je komad opreme koju HT daje neko vrhunsko cudo tehnologije s obzirom da odrzavane 8 UTP konekcija i nije nesto za cega treba ne znam kakav ruter rekao bi da ste imali vise problema zbog smetnji od toliko kartica u malo prostora nego sto je tu bio kriv taj 555. Jednom sam cuo za neku ekipicu koja je to isto pokusala sa slicnom (mozda i istom) opremom i jos deca ukljucila superG. Imali su k a ne funkcionalnu mrezu
Kao sto si rekao na njemu je da isproba. Ja bi na njegovom mjestu ipak pripremio malo kablova i jos jedan switch, cisto za svaki slucaj. Malo mi je nevjerovatno da ne mogu to rjesiti zicom, prije mislim da im se samo ne da i misle da je wireless vise cool
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 23:17   #12
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

E to, uzeo si mi riječi s tipkovnice, više je cool I praktičnije ofc
Staro 28.11.2008., 18:06   #13
max-damage
Registered User

E da,napominjem da je u igri moguć i Netgearov i Zyxelov ruter, probat ćemo prvo s siemensom,ako nebude radilo,ova ostala dva ima da rade. I da,lini smo za postavljanje kabela.
Staro 28.11.2008., 18:12   #14
max-damage
Registered User

zaboravih, ovaj deveti šta stolno računalo (zovemo ga crna ovca),da ga spojin na žicu ili na wireless preko USB Wireless kartice,s obzirom da san čua da bilo kakva komunikacija preko USB-a posjeduje lag. To znam još odavno kad san ima ISDN PCI karticu i USB ISDN adapter, na USB-u mi ping nikad pao ispod 100,dok PCI je radila odlično (max 30),a isti server,ista veza ?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno