|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
WLAN party
Evo vako,iman par pitanja, ovaj vikend ja i ekipa mislimo se nać i napravit jedan mali lan party ,točnije nas devet.zanima me sljedeće,hoće to funkcijonirat na mojem Siemens se555 ruteru,nas osmero ce imat prijenosnike i jedan stolni,odnosno hoće li bit velikog pinga s obzirom da će bit 8 ljudi bežično i jedan žično, uglavnom ćemo igrat FPS-ove (UT,QUAKE i sl.). Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
e,da jos jedna stvar,ovaj 9-ti ima stolno računalo i ima USB wireless,da li mi je pametnije spojit žično ili bežično s obzirom da je USB (lag?), i općenito triba li paziti na neke posebne opcije prilikom spajanja na wireless (duplex,full duplex, b ili g standard ili nešto treće?) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mislim da se max preko SE 555 može 4 spojit bežično, e sad, igranje preko WLANA je meni veliki no-no radi gubljenja paketa i lošeg pinga. Žica je ipak žica ![]() EDIT: Krivo sam rekao, ne bežično nego preko Ethernet kabela se može 4, a to već znaš očito, a preko wlana se može dosta i puno više nego ti je potrebno ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 27.11.2008. u 19:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Na raspolaganju nam još stoji netgear wr614 model,evo gledam na njihovim stranicama nigdje nepiše koliko točno klijenata se može spojiti na wireless http://www.netgear.com/Products/Rout...Specifications . Malo nam je problem vuči žicu, znači nikakve šanse nema za dobar ping preko wirelessa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ja sam misljenja da ako ljudi normalno igraju prek wirelessa+adsla da nebi trebalo bit problema ni samo prek wireless mreze(u ksetu je nedavno bio serious sam turnir preko wirelessa i sve je sljakalo kolko znam). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ljudi vole pametovati, normalno da se moze posve normalno igrati bez ikakvih izgubljenih paketa. Naravno, 8 bezicno spojenih kompova u istoj prostoriji su jamac gomile gusenja i smeca u zraku ali svejedno ne bi smjelo biti problema. A sto se tice pinga preko wlana isto tako to su sranja, na linku od 3km imam ping 0 od rutera do rutera. Morao bi u nanosekundama mjeriti da ga izrazim nekim brojem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ja ne pametujem, nego govorim iz vlastitog iskustva s SE 555, meni nije baš šljakalo bajno, a bilo nas je 6-7. Meni i inače nikad nije volio taj SE radit kak spada, uvijek neka frka s njim. Na tebi je da probaš i javiš da li je prošlo bezbolno. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 27.11.2008. u 21:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
da, samo nisi rekao da mislis na igranje preko se555 nego igranje preko wlana. Razlika je poprilicna. A i iako nitko normalan niti ne ocekuje valjda da je komad opreme koju HT daje neko vrhunsko cudo tehnologije s obzirom da odrzavane 8 UTP konekcija i nije nesto za cega treba ne znam kakav ruter rekao bi da ste imali vise problema zbog smetnji od toliko kartica u malo prostora nego sto je tu bio kriv taj 555. Jednom sam cuo za neku ekipicu koja je to isto pokusala sa slicnom (mozda i istom) opremom i jos deca ukljucila superG. Imali su k a ne funkcionalnu mrezu ![]() Kao sto si rekao na njemu je da isproba. Ja bi na njegovom mjestu ipak pripremio malo kablova i jos jedan switch, cisto za svaki slucaj. Malo mi je nevjerovatno da ne mogu to rjesiti zicom, prije mislim da im se samo ne da i misle da je wireless vise cool ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
E da,napominjem da je u igri moguć i Netgearov i Zyxelov ruter, probat ćemo prvo s siemensom,ako nebude radilo,ova ostala dva ima da rade ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
zaboravih, ovaj deveti šta stolno računalo (zovemo ga crna ovca ![]() |
![]() |
![]() |
|
|