Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2004., 01:18   #1
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Koliko bi vrijedile grafičke s FX5600/5600ultra chipom?

Dakle..pitanje iz naslova:

Koliko vrijede polovne grafe sa fx5600/5600Ultra chipom?

A koliko 5700?

Zanimaju me te grafe, al mi se nikako ne isplati uzimat novu... i sad tip prodaje, aja ne znam koliko je realno ponudit za fx5600 sa 256mb rama
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2004., 12:19   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ne vrijede puno, sam 5600 je mrvicu bolji od 5200 koji se baš i nije proslavio... 5600 je u igrama slabiji od GF4 4200 , ultra je malo bolja, ali opet ju gazi GF4 , jedini argument im je DX9, ali ako ti je igranje u 3FPSa gušt samo navali

5700 vulgaris je Ok kartica, a kad se OCa (potraži review na PCekspertu) onda je prava zwer koja jede malu djecu

5700Ultra je dosta brza, ali u istom rangu imaš 5900XT koji je za koplje bolji, a košta 100kn više.

neke realne cifre za 5600 vulgaris (ne-XT,LE i slične okrljaštene verzije) bi bile od 350-500kn , 256Mb memorije na tako slaboj kartici je bacanje para, a vjerovatno je ta memorija sporija nego na 128mb kartici.

Ako hoćeš dobru entry-level DX9 kartu vidi Radeon 9550 (ne-SE) , 9600 ili GF FX 5700, ja kao nVidiot (zaglibio na Atiju ) ti preporučam ovu prvu pošto je 500tinjak kn ,možeš se pristojno poigrat i ima sve feature koji su danas potrebni (DualHead , dobar TV-out, dobra 2D slika i DX9)
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2004., 13:57   #3
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Meni ne treba brzina u igricama... sta se toga tice, bio bi zadovoljan i sa sadasnjom Xabre400, i ovako vecinu vrti zadovoljavajucom brzimom(osim najnovijih stvari,al ok..nije da me smeta)

Ono sta meni treba je kvaliteta nVidijinih OpenGL drivera

Enivej.. hvala na odgovoru..ja bi reko da 5600 vulgaris vrijedi oko 400kunelića...i bio bi u pravu

Pozdrav

P.S. Da ne znam da ATi nema problema u OpenGL-u bas s aplikacijom koja je meni bitna, uvijek bi prije izabrao ATi-jevu karticu (sta je je, ali IMHO r9600Pro/XT je jos uvijek najbolji bang for the buck u toj cjenovnoj kategoriji)
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno