|
![]() |
#1 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Koliko bi vrijedile grafičke s FX5600/5600ultra chipom?
Dakle..pitanje iz naslova: Koliko vrijede polovne grafe sa fx5600/5600Ultra chipom? A koliko 5700? Zanimaju me te grafe, al mi se nikako ne isplati uzimat novu... i sad tip prodaje, aja ne znam koliko je realno ponudit za fx5600 sa 256mb rama
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne vrijede puno, sam 5600 je mrvicu bolji od 5200 koji se baš i nije proslavio... 5600 je u igrama slabiji od GF4 4200 , ultra je malo bolja, ali opet ju gazi GF4 , jedini argument im je DX9, ali ako ti je igranje u 3FPSa gušt samo navali ![]() 5700 vulgaris je Ok kartica, a kad se OCa (potraži review na PCekspertu) onda je prava zwer koja jede malu djecu ![]() 5700Ultra je dosta brza, ali u istom rangu imaš 5900XT koji je za koplje bolji, a košta 100kn više. neke realne cifre za 5600 vulgaris (ne-XT,LE i slične okrljaštene verzije) bi bile od 350-500kn , 256Mb memorije na tako slaboj kartici je bacanje para, a vjerovatno je ta memorija sporija nego na 128mb kartici. Ako hoćeš dobru entry-level DX9 kartu vidi Radeon 9550 (ne-SE) , 9600 ili GF FX 5700, ja kao nVidiot (zaglibio na Atiju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni ne treba brzina u igricama... sta se toga tice, bio bi zadovoljan i sa sadasnjom Xabre400, i ovako vecinu vrti zadovoljavajucom brzimom(osim najnovijih stvari,al ok..nije da me smeta) Ono sta meni treba je kvaliteta nVidijinih OpenGL drivera ![]() ![]() Enivej.. hvala na odgovoru..ja bi reko da 5600 vulgaris vrijedi oko 400kunelića...i bio bi u pravu ![]() Pozdrav P.S. Da ne znam da ATi nema problema u OpenGL-u bas s aplikacijom koja je meni bitna, uvijek bi prije izabrao ATi-jevu karticu (sta je je, ali IMHO r9600Pro/XT je jos uvijek najbolji bang for the buck u toj cjenovnoj kategoriji)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|