Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.11.2008., 20:04   #1
lstic
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Z5500 ili nesto drugo

Evo planiram si kupit neki novi 5.1 sistem za komp, trenutno imam x-530 i super su mi, ali cesto mi fali snage u tome. Gledam z5500 i rado bi ih si maznuo, ali to je malo puno para i ipak previse snage. Ono sta bi mi otprilike trebalo je nesto snage kao sta je logitech G51, ali su mi ti zvucnici bolesno ruzni i antipaticni tako da otpadaju.
Ono sta me zanima je dal mi se vise isplati uzimat z5500 ili neko kucno kino tipa onih sonyjevih do 1500kn pa to sve pospajat na komp.
Niasm imao priliku cuti tako neko srednje kucno kino u funkciji pa me zanima kakva je kvaliteta zvuka, dubina basa i tako to i dal je to moguce spojit na komp da se zadrzi 5.1 zvuk koji van baca x-fi extreme audio ili eventualno onboard zvucnu koju imam na gigabyteovoj EP35-DS3 maticnoj koja ima ona neka 2 extra prikljucka...
I ako netko zna mozda koji je minimum Hz sta ide subwoofer tih sonyjevih kina posto nigdje ne pise...
lstic je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 20:11   #2
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel si mozda razmisljao o onom Genius drvenom kucnom kinu za nekih 1100 kn? Ne fali im snage, izrada je ok.
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.503.171
srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2008., 20:15   #3
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Genius je bezveze..nemoj to uzimat!
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 20:19   #4
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Genius je bezveze..nemoj to uzimat!
Pa daj neki argument, najlakse je napisat, to je bezveze..
Staro 30.11.2008., 20:25   #5
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Pa daj neki argument, najlakse je napisat, to je bezveze..

Pa gle..losi su zvucnici..krce kad ih malo vise pojacas..to sta su u drvu to je ok..al zvucnici su losi..

@lstic ako mozes uzmi z5500 predobri zvucnici..je da su skupi ali kvaliteta se placa...koliko para toliko muzike..
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 20:30   #6
lstic
Registered User

znam da su preskupi, ono sta mi smeta je to sta ce mi bit prejaki za sobu, ovi x-530 od 70W rms su mi vecinu vremena ok, znaci treba mi poboljsanje u snazi otprilike 50-ak do 100 posto sto odgovara onim G51, 500W bi stvarno bilo previse, a za 1000kn manje dobijem neko kucno kino sa navodno 100W manje. 1000kn je ipak dosta para. Vise od snage mi je potrebna kvaliteta zvuka i dubina basa, x-530 ima dubinu, ali nije to to i kad se pojaca na vise od 70% vec se osjecaju deformacije u zvuku
Staro 30.11.2008., 21:01   #7
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Pa gle..losi su zvucnici..krce kad ih malo vise pojacas..to sta su u drvu to je ok..al zvucnici su losi..

@lstic ako mozes uzmi z5500 predobri zvucnici..je da su skupi ali kvaliteta se placa...koliko para toliko muzike..
Cuo si ovaj model sto sam predlozio, ili govoris napamet?
Staro 30.11.2008., 21:13   #8
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor lstic Pregled postova
znam da su preskupi, ono sta mi smeta je to sta ce mi bit prejaki za sobu.
A sad procitaj sto si napisao od ispod...

Citiraj:
Autor lstic Pregled postova
Vise od snage mi je potrebna kvaliteta zvuka i dubina basa, x-530 ima dubinu, ali nije to to i kad se pojaca na vise od 70% vec se osjecaju deformacije u zvuku
Zvucnici ti nece biti prejaki za sobu, ne kupujes ih od ih odvrces do kraja nego da imas pristojne i kvalitetne zvucnike za ne bas prevelike pare.
Seba78 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 21:42   #9
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:

gle ocito nisi probao te zvucnike tako da neznas o cemu govoris ..... imam te zvucnike sad vec oko 2 tjedna i niti zvucnici krce kad ih pojacas ( a vjeruj mi vec su i radili na 100% glasnoce) a niti ne zuji woofer kao sto je bilo kod nekih starijih geniusovih zvucnika ... mozda su tebi krcali zvucnici kad si mozda pustio neku mp3-icu s 50 bitrateom

uglavnom meni prosjecnom korisniku sluze i vise nego dobro ( filmovi , igre , muzika ) za te pare ako ti treba 5.1 svakako ih poslusaj ako imas prilike
xPsycho je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 22:06   #10
lstic
Registered User

Citiraj:
Autor Seba78 Pregled postova
A sad procitaj sto si napisao od ispod...

Zvucnici ti nece biti prejaki za sobu, ne kupujes ih od ih odvrces do kraja nego da imas pristojne i kvalitetne zvucnike za ne bas prevelike pare.
ali 2700kn su za mene ipak prevelike pare i zato me zanima dal se vise isplati kucno kino nabacit na komp pa da mi ostane jos 1200kn ili z5500. A uostalom mislim da kad bi pak uzeo kucno kino za 2700kn da bi dobio stvar puno bolju od z5500
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2008., 22:16   #11
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor xPsycho Pregled postova
gle ocito nisi probao te zvucnike tako da neznas o cemu govoris ..... imam te zvucnike sad vec oko 2 tjedna i niti zvucnici krce kad ih pojacas ( a vjeruj mi vec su i radili na 100% glasnoce) a niti ne zuji woofer kao sto je bilo kod nekih starijih geniusovih zvucnika ... mozda su tebi krcali zvucnici kad si mozda pustio neku mp3-icu s 50 bitrateom

uglavnom meni prosjecnom korisniku sluze i vise nego dobro ( filmovi , igre , muzika ) za te pare ako ti treba 5.1 svakako ih poslusaj ako imas prilike

Ja bih se kockao, pa uzeo z cinema.
Ne ulazim u sfere koliko što košta i što se može kupiti za te ili slične novce, ali poveo bih se za onim što mi se sviđa ne obazirući se na to što će netko reći da su 2000 Kn, ili što još malo fali do z5500, ili da postoji duplo jeftiniji genius, ili da se skoro pa može složiti i hifi za te novce (yeah right).
A ako si zapeo za z5500, ne vidim razlog da ih ne kupiš, imaju doslovno sve što ti treba za računalo i još više.
Nemaju šta biti prejaki jer zvučnici nemaju snagu, a sami 5500 imaju solidno riješeno podešavanje svih mogućih parametara glasnoće, od svakog satelita do samog subwoofera. Ukoliko još vjeruješ o podacima deklariranih watta na kutiji, moram te razočarati pa reći da svaki satelit ima 3" driver deklarirane snage 15W, a sub 80-120W. "Snaga" po kanalu se zbraja tako što se zbroji "snaga" satelita i subwooera, i ta se "snaga" subwoofera dodaje svakom satelitu. Sve skupa, piši vrit, jer ti brojevi apsolutno ništa ne garantiraju, niti kvantitetu, niti kvalitetu.
Ako dvoumiš, bolje uzmi skuplje da kasnije ne žališ.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 22:39   #12
lstic
Registered User

napokon odgovor sa nesto smisla.. ovo sa snagama zvucnika nisam znao.
Ali stvar je u tome da su mi vise nego z5500 za oko zapeli neki zvucnici od kucnog kina kao jeftinije rjesenje, a opet pretpostavljam puno bolje nego trenutni x-530 s kojima sam super zadovoljan po cemu se vidi da mi zahtjevi i nisu previsoki i bas iz tog razloga mislim da mi je z5500 ipak previsok cilj.
Ono sto me muci kod k.kina je to sta neznam kako idu procesi spajanja tog cuda na komp i dal se gubi izvorni 5.1 zvuk i tako to
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno