Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.11.2008., 00:53   #1
radoznalko
Premium

Datum registracije: Dec 2005
Codegen 480W ...hoće li izdržati ..help ??

bog ljudi..malo bih ojačao konfiguraciju pa me zanima da li će mi ovo napajanje biti dostatno..uzeo sam ga prije nekih god dana jer je bilo povoljno i za to napajanje sam čuo sa više strana da jedino valja od codegena..ako se tko razumije nek mi da savjet..evo linka za napajanje no njemački je jezik al imaju podaci i tablice

http://www.allround-pc.com/artikel/n...tzteil-im-test

sada imam konfiguraciju amd 4000+ ,ploča am2 gigabyte m52s s3p,2 stika memorije po 1gb, 2 dvd pržilice, grafa ati3870 powercolor 512mb, usb tv karticu..sve to radi ok..
no sada bih uzeo 6000+ procesor (neznam oću windsor ili brisbane- koji manje troši?) te kasnije bih išao i na ati 4850 grafu..
da li će mi ovo napajanje bit ok i za to ?? ili samo za novi proc ili da ga mijenjam ? napominjem ovo je dosta dobro napajanje - zanemarite ime firme
hvala na savijetima..pozdrav
radoznalko je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2008., 00:59   #2
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Drzat ce. To je valjda jedini codegen da donekle valja.

No ja bih lagano skupljao lovu za nesto kvalitetnije.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.11.2008., 01:11   #3
radoznalko
Premium

hvala na odgovoru..no sada skupljam lovu za ovo sa čime mislim nadograditi comp

ako može još jedno pitanjce koji 6000+ troši manje struje..

ovaj
AMD Athlon 64 X2 6000+, 3100 MHz, 1 Mb c., socket AM2, BUS 2000 MHz, 89W, BOX (Brisbane Dual Core)

ili ovaj

AMD Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, 2 Mb c., socket AM2, BUS 2000 MHz, BOX (Windsor Dual Core)

hvala
Staro 17.11.2008., 08:01   #4
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Bolje Fortron 350 nego taj Codegen...
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2008., 08:46   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor radoznalko Pregled postova
hvala na odgovoru..no sada skupljam lovu za ovo sa čime mislim nadograditi comp

ako može još jedno pitanjce koji 6000+ troši manje struje..

ovaj
AMD Athlon 64 X2 6000+, 3100 MHz, 1 Mb c., socket AM2, BUS 2000 MHz, 89W, BOX (Brisbane Dual Core)

ili ovaj

AMD Athlon 64 X2 6000+, 3000 MHz, 2 Mb c., socket AM2, BUS 2000 MHz, BOX (Windsor Dual Core)

hvala
Brisabane verzija, jer je rađen u 65nm procesu, dok je Windsor rađen u 90nm procesu. Windsor ima TDP od 125W.
http://www.chiplist.com/AMD_Athlon_6...ection--2228-/
Staro 17.11.2008., 10:14   #6
radoznalko
Premium

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Bolje Fortron 350 nego taj Codegen...
nebih se baš složio..pogledaj link koji sam dao.eto zanima me što će reći netko ko se razumije malo više..
Staro 17.11.2008., 10:16   #7
radoznalko
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Brisabane verzija, jer je rađen u 65nm procesu, dok je Windsor rađen u 90nm procesu. Windsor ima TDP od 125W.
http://www.chiplist.com/AMD_Athlon_6...ection--2228-/
da..uzet ću brisbane..razlika u performansama je relativno zanemariva - 2-3 posto je slabiji no puno manje troši - nekih 30 w i manje se grije..
Staro 17.11.2008., 11:11   #8
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor radoznalko Pregled postova
nebih se baš složio..pogledaj link koji sam dao.eto zanima me što će reći netko ko se razumije malo više..
Ja se eto bih jer znam što može jedan i drugi pogonit i kakva je kvaliteta izrade i jednog i drugog.
Staro 17.11.2008., 12:18   #9
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Fortron 350W Može pogonit jedan Q6600 overklokan na 3GHz+3870 DDR4+2 HDD+2 DVD uređaja. Provjereno! I to ne samo upalit nego to držat pola godine bez ikakvih porblema.

Taj codegen kad cikne uglavnom nosi sve sa sobom. Pa razmisli koliko se isplati riskirat.
Teško ćeš naći nekoga tko se razumi u codegene jer ih svi zaobilaze.
Vidija sam Fortrona pnf 400w u hgspota za 200kn možda imaju još koji.
n4d44 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2008., 13:36   #10
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ja imam codegena 400W i pogoni komp iz moj komp tako da ce morat i ovo
BeroVK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.11.2008., 14:07   #11
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor BeroVK Pregled postova
Ja imam codegena 400W i pogoni komp iz moj komp tako da ce morat i ovo
Slab si. Ja sam na njemu držao Opteron 165 s939, DFI Infinity nF4 Ultra, 2x1Gb Corsair DDR400, 2 prže, 3 SATA harda (160, 200 i 250Gb), X1800XL sa Zalmanom VF700@5V + 2x80mm venta na kućištu. Često se još napajao i Canon usb skener i 2,5" externi hard.
Staro 17.11.2008., 16:45   #12
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Citiraj:
Autor n4d44 Pregled postova
Taj codegen kad cikne uglavnom nosi sve sa sobom. Pa razmisli koliko se isplati riskirat.
Teško ćeš naći nekoga tko se razumi u codegene jer ih svi zaobilaze.
Kad pljujes, pljuj s argumentima.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 08:17   #13
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Brat mi radu i servisu u jednoj firmi. Uglavnom kad sam ga pita šta najviše "odlazi". Kaže da su to jeftina napajanja (MS, Codegen...). Kaže da ih je vidija ko zna koliko da su bili skroz sprženi. Mene je strah stavljat takva napajanja još da mi kuća izgori od toga.
Jednom prilikom sam pita tipa u ve-mila u prodaji za napajanje i reka mi je da više ne preporučuju ove Codegene. Za Fortrona kad sam pita kaže da od kad radi da mu nije poznato da je neki doša na reklamaciju.

Imam ja jednog Codegena i čak jednog MSa ali to nisu kompovi koje držim upaljene dok nisam u kući.
n4d44 je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 09:04   #14
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
da, ziher nisu imali reklamiranog fortrona
ajde ne baljezgaj, sva napajanja imaju krepanih primjeraka i sad famozni fortron nema? takav fenomen ne postoji u IT industriji. No ajde, info je dosao iz vemila...tamo sam cuo i da moj cors nije bas dobar i da ubacim chiefteka. Nemam nista protiv chiefa ali ipak..
Inace nisam fan codegena (iako ovaj na papiru ne izgleda lose) u jacim kantama i radoznalku bi ipak preporucio da prvo priremi teren kupnjom jaceg/kvalitetnijeg napajanja a tek onda ide u kupovinu ostalog hardvera. Jer nije sve ni u wattima nego u kvaliteti komponenata (stvar zbog koje je tagan recimo odjednom kod nas proglasen kao sranje iako dok rade su obicno uzasno tiha, daju deklarirane watte i prilicno stabilne napone).
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 09:22   #15
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

U 2 godine kolko radim u jednoj firmi:

200 reklamiranih Codegena (govorim samo o 480W modelima)
1 Fortron 350PNF

Jel sad jasno?
Staro 18.11.2008., 09:40   #16
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
prvo brand name napajanje koje sam ja imao bio je fortron 350 PNF i vrisnulo je odmah prvi dan, srecom nije nista povuklo i reklamirano je u roku tjedan dana za novo i prodano dalje, ali od onda rade idem na chieftec nego fortron, mada znam da je do bilo do tog 1 primjerka
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 09:49   #17
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
za 10 godina koliko sam malo vise u svemu tome nagledao se krepanih, spaljenih ili jednostavno istrosenih (naponi oslabili do krajnjih granica unutar nekih 2 godine) codegena da nema smisla ni da ih pokusam nabrojat. Istovremeno sam se nagledao i krepanih valjda svih ostalih napajanja malo skupljih brandova.
Najveci problem ovih jeftinih je bas ovo sto sam gore spomenio - jednostavno prebrzo pocmu slabiti, kako po snazi tako i po pitanju napona. Nije me to nikad zivciralo previse jer kupis pa za godinu dana kupis novo i tako stalno, imalo je smisla dok su takva kostala 150 a neka bolja 400kn. Danas....mislim da vise bas i nema.
A takve ti ljude ne nose na popravak jer ili nemaju ideju uopce da im je napajanje oslabilo ili ih boli k ili im samo redovito krepavaju hardovi koju su na niske napona osjetljivi pa ti povecavaju broj reklamiranih hardova
Radio sam i ja taj posao dok nisam shvatio ono o izrabljivanju, laganju ljudi i PTSPu od svih njubara koje te dolaze daviti...trebalo mi je 2 mjeseca, sramim se

Nije to ona forumaska demagogija kupi-kupi-kupi kad je lako srat s tudjom lovom nego cinjenice. Kada sam ja ovo moje uzimao nisam ga kupio jer je fancy i tada popularno medju klincima nego zato sto je stari chief bio na rubu ili barem jedan njegov rail. Tada nisam imao love nista, trenutno se nije radilo i sta sad. Sjest i plakat? Reci nemam love pa cu cekat da krepa taj chief ili nesto drugo...ono, tko ga jebe pod garancijom je sve?
Otisao i uzeo ovo na 10 rata....je, sprdnja ali nuzda nas prisiljava na gluposti. Rata 53 kn
Otplatio ga nakon 2 mjeseca ali nebitno. Bitno je da se ne moze rec da te lova prisiljava da riskiras, jebemu ako ne mozes platiti 50kn mjesecno a mozes kupiti zedne komponente netko tu nije normalan.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 11:03   #18
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ja bi rekao da je prelazak sa tog codegena na napajanje tipa fortron pnf neisplativ jer zapravo daš lovu a dobiješ sličnu stvar kaj imaš. Ako se već radi upgrade onda valja kupet neko puno jače kvalitetnije a i skuplje napajanje pa si onda miran za sve komponente kaj buš kupil narednih godina
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 14:44   #19
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
ma fortronac je najbolji, ugrađivao sam ga u desetke računala i to govorim o jačim računalima i do sad nigdje problema, još sam većinu tih komonenti overklokirao...tak da....a što se tiče ovog procesora, bježi od toga...rađe si uzim neki polovni e8400 i pristojnu matičnu-p35 i radi savršeno s ovim procom...ja sam imao taj proc-6000+ i hd4850, i kad sam stavio e8400 i p35...nebo i zemlja...još e8400 overklokiraš i nema mu ravnog...to je ono bang for the buck....
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 15:10   #20
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
U 2 godine kolko radim u jednoj firmi:

200 reklamiranih Codegena (govorim samo o 480W modelima)
1 Fortron 350PNF

Jel sad jasno?
E to sam htio cuti. Pretpostavljam da se 400W i 300W nesto i nisu vracali?
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 22:47   #21
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
E to sam htio cuti. Pretpostavljam da se 400W i 300W nesto i nisu vracali?
300 pojma nemam...a 400W noviji se vraćaju...ne u tolikoj mjeri ali više nego nekad...
Staro 19.11.2008., 10:44   #22
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nek si lijepo uzme VX450...to napajanje daje snagu od cak 570 watta kad ga se optereti maksimalno (http://www.hardwaresecrets.com/article/540/7 , isprika ak je ovo neka znj stranica al ise cini sasvim ok review)
Staro 19.11.2008., 12:29   #23
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Codegen od 300w je Ok napajanje, pogotovo u usporedbi s 400 i 480w modelima iz iste firme (da se razmuijemo - kada govorimo o codegenu 300w je OK napajanje). No, fortron ispred codegena u bilo kojoj kombinaciji modela je ludost.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2008., 12:59   #24
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
No, fortron ispred codegena u bilo kojoj kombinaciji modela je ludost.
ne kuzim ili ja nisam pokopcao receno?

zar nije trebalo ovako nesto zvucat recenica:
codegena ispred fortron u bilo kojoj kombinaciji modela je ludost.
ili
fortron iza codegena u bilo kojoj kombinaciji modela je ludost.

jer ispada da je codegen bolji od fortrona, zar ne? (u qoute-u)

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno