Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.11.2008., 00:55   #1
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
(riješeno) Problem s video codecima, odjednom nema slike

Problem je vrlo bizarne prirode. Do veceras svi videi normalno su mi funkcionirali na lapu (HP 6830, ATI Mobility Radeon X1350, 17" ekran).
Odjednom, otvorim film u WMP-u 10tki, nemam slike. Ugasim ga, otvorim u BS Playeru, isto.
Onda sam postojece codece (K-Lite) deinstalirao, stavio novu verziju, opet isto. Opet deinstalacija, pokusam s CCCP-om, isto. Opet isto s DivX bundleom, ista spika. Pokusam system restore, ni da bi.

Onda sam primijetio nesto cudno... Dignem li WMP (u medjuvremenu sam skinuo 11cu, nikakve promjene nema, kao ni u KM Playeru), i ucitam film u recimo BS Playeru, film se u BS Playeru vrti. Vrijedi i obratno (dakle, dignem BS Player/KM Player, pa onda WMP i tamo ucitam film, radi).

Trenutno koristim DivX codec pack, i to verziju 6.8. Mislio sam da je do Flash Playera 10 (posto sam nesto, coito pogresno, nacuo da radi probleme s videima, no ni nakon deinstalacije nije doslo do promjene).

Ima li itko ikakvu ideju? Nisam siguran da je ovo hardverski problem posto je lap star osam mjeseci i ne pokazuje nikakve simptome kvara neceg hardverskog...

EDIT - nakon instalacije DivX bundlea 6.8, svi navedeni formati (osim .flv, koji mi je do veceras radio u WMP-u) uredno su proradili u DivX Playeru, a rade i u PowerDVD-u.

Zadnje izmijenjeno od: Corporal Clegg. 23.11.2008. u 02:40. Razlog: Nove informacije
Corporal Clegg je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 19:33   #2
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Hm, rijesio problem, makar se tako cini.
http://www.moviecodec.com/topics/18475p1.html

Citiraj:
Are you using ATI graphics?

I had an identical problem, I have an ATI based graphics card, simply re-installing the drivers did not work but have now found the solution:-
I opened the ATI control panel (Cataylst Control Centre) went to Video - Video Basics. Video Presets was set to Custom. I just changed it to Home and everything works again - problem solved!

If this is no good for you I suggest you try:-
Go to Safe Mode, uninstall all graphics card software including drivers, control center, etc. Reboot into Windows and reinstall software and drivers (individually if possible, not from the an integrated package containing everything). on reinstall run the custom setup making the system adjustments manually, This should solve the problem.
Eto, ako netko bude bio slicne nesrece kao ja...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno