|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
D-Link DSL-2543B problemi sa spajanjem
Pozdrav svima. Imam modem/router D-Link DSL-2543B, i nikako ga ne uspjevam natjerati da proradi, pa bih zamolio nekog od forumasa koji ima ovaj router za malu pomoc. Nisam ga uspio natjerati da radi pomoću deafultne uspije Quick Connect, a bogami niti manualnim podesavanjem postavki (prepoznaje jedan komp u mrezi, a drugi ne, unio mu T-comove DNS-ove rucno, ili postio da ih on sam ubere, isto nista....). Prema manualu, sve dijagnosticke lampice blinkaju kako bi trebale, osim Internet lampice koja svijetli crveno. U manualu pise "A solid red light indicates there is no DHCP response, no PPPoE response, PPPoE authentication has failed, and/or there is no IP." Authentication sigurno nije problem, dakle nesto od preostalo troje jest. Eto, vise ne znam sa cime da se igram, a na istoj mrezi Netgear-ov router spojen sa defaultnom Kasdom od T-coma radi bez problema. Sigurno radim neki banalni previd, tako da su sugestije/kritike/prijedlozi vise nego dobrodosli. Unaprijed hvala svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
ja imam D-Link DSL-584T,i imao sam sličnih problema i riješio sam ih : 1. pokušaj sa vizardom-znači otvoriš explorer i ukucaš 192.168.1.1 da ti otvori modem. odaberi vizard i samo stišći next,(poslije možeš podesiti konfiguraciju kkako ti odgovara.) -ako ti bude tražilo šifru i pasword prilikom otvaranja modema ,mislim da su tvorničke postavke admin 0000 Ako to ne upali onda nazovi 08009000 t-com internet podrška i nek ti oni pokušaju pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A da je bilo zavirit u ADSL Bibliju ili x postova sa sa podacima za T-Com?? Obzirom da uređaj nije porjeklom od T-Come pa nisu prednamješteni parametri. Manual setup > ADSL Setup: - odaberi PPPoE - unesi username / password - odaberi PPPoE LLC - MTU probaj default, po meni bi trebao biti 1492 - Idle time = 0 za stalno spojen ili podesi vrijeme nakon kojeg router sam prekida vezu ako nema prometa prema internetu - VPI = 0 - VCI = 33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja imam taj router i napravio sam kak je Nikky napisao i radi dobro. Jedino nemogu otvoriti port na njemu a čini se vrlo jednostavno i sve napravim ali port ne otvara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |