|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Problem: ograničen pristup mreži
Dakle, spajam upravo dva laptopa na net preko wirelessa.. oba su os-a frisko pokrenuta, i oba su vista. pricam o istoj wlan mrezi. jedan laptop se spojio bez ikakvih problema, a kod drugog se pak javlja problem. normalno se spoji na mrezu, ali nakon par sekundi javlja : ogranicen pristup mrezi.. i ikonica mreze dobiva onaj fascinantni usklicnik u trokuticu.. ![]() sto napraviti..? hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Jesi probao ručne IP adrese stavit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probala. ![]() Koji cable modem/router je u pitanju?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Ne znam točno kako mu izgleda sučelje niti koliko se ti kužiš u mrežu, ali po ovome ti je najjednostavnije otići na komp gdje mreža radi i napraviti ovo: Win tipka + R > cmd > ipconfig /all i pogledati što piše pod IP Address, Subnet Mask, Default Gateway i DNS Servers te sve prepisati na drugi komp s tim da zadnji broj u IP adresi uvećaš za jedan.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
pa ne kuzim se bas.., zato i jesam tu.., ali evo.. budem pokusala.. ![]() da li da prepisem i dhcp servers..? EDIT: nebum nista mijenjala jer eto.. sad je proradilo odjednom.. par puta sam ga vec resetirala u meduvremenu ali sad tek radi.. isti problem mi se javljao na istom laptopu prije par mjeseci.., ali tada nije proradio.. jel moze biti da je nesto ometalo signal ili nesto takve prirode..? Zadnje izmijenjeno od: Amala. 15.11.2008. u 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Ili DHCP ne dodjeljuje dobro IP adrese ili smeta IPv6...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Meni je osoba koja je postavljala to zaboravila stavit router u "router" način rada pa je radio kao modem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|