|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Problem: no gateway reply / wireless
Imam jedan problem, a ne znam do čega je. Googlao sam o njemu, međutim ništa nije pomoglo, pa se zato obraćam vama jer sumnjam na router (T-comov Thomson 780wl). Nedavno kupih mobitel koji ima sposobnost wirelessa i odlučio sam uključiti i wireless na Thomsonu da isprobam kako to funkcionira. Lijepo sam namjestio u routeru WPA2 enkripciju, odabrao key i uključio wireless. Sve šljaka - isprobano, super. Onda sam htio isprobati fring (program u mobitelu koji se povezuje sa poznatim messengerima poput Skype, ICQ, MSN, itd., a koristi postojeću wireless mrežu) sa prijateljem koji ima Skype, i spojili smo se i pričali preko toga, kad odjednom nešto kvrcne u routeru "klak", prekine nas, disconnecta meni kompjuter sa interneta, pogledam router - a on se izgleda resetirao sam od sebe. Nije mi bilo jasno zašto, no odlučih počekati da se ponovo spoji na net, i kad se spojio, provjerim na kompjuteru prvo je li radi net - radi. Pokrenem fring u mobitelu (da ga ponovo nazovem), međutim ništa...njet...dead... nakon nekog vremena izbaci "no gateway reply". Pokušah i surfati webom (upisao www.google.com) i vrti vrti vrti, međutim naposljetku ipak - "no gateway reply". Mnogo sam savjeta pročitao, npr. resetiranje routera, mobitela, promjena WEP/WPA keya...sve sam to probao ali uzalud. Čak sam i isključio zaštitu wirelessa, no uvijek isto - ništa...odem na web, piše connecting, checking for internet connectivity (ili tako nešto) i onda na tren izgleda ko da učitava međutim ništa, bijel prazan ekran i... - WEB: no gateway reply. Do mobitela nije, jer sam se probao spojiti u jednom kafiću na wireless i sve štima. Sada više ne znam šta da radim, pa pitam ovdje... nadam se da netko ima ideju inače se moram obratiti T-comu, a to nastojim izbjeći pod svaku cijenu jer to obično znači čekanje, čekanje, čekanje, pa nalog za zamjenu routera, pa opet čekanje, itd. ![]() Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa možda je sam ISP počeo resetirat uređaje(kao i neki drugi) remotely. Ako dotični reset nije uzrokovan nestabilnim napajanjem? Check connectivity to the Internet Allowed on WLAN? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Home > Home Network > Interfaces > WLAN: Home > Home Network > Devices |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Buying Bitcoin
|
Svejedno nema "allowed on wlan", a kada otvorim "devices", onda mi izbaci listu svih uređaja koji su se ikada spojili na Speedtouch, ali ne mogu ništa s njima, samo mogu kliknut na uređaj i onda mi izbaci neke detalje, ne mogu ga izbrisati s liste npr. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|