Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2008., 01:29   #1
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Problem: no gateway reply / wireless

Imam jedan problem, a ne znam do čega je.
Googlao sam o njemu, međutim ništa nije pomoglo, pa se zato obraćam vama jer sumnjam na router (T-comov Thomson 780wl).
Nedavno kupih mobitel koji ima sposobnost wirelessa i odlučio sam uključiti i wireless na Thomsonu da isprobam kako to funkcionira.
Lijepo sam namjestio u routeru WPA2 enkripciju, odabrao key i uključio wireless. Sve šljaka - isprobano, super.

Onda sam htio isprobati fring (program u mobitelu koji se povezuje sa poznatim messengerima poput Skype, ICQ, MSN, itd., a koristi postojeću wireless mrežu) sa prijateljem koji ima Skype, i spojili smo se i pričali preko toga, kad odjednom nešto kvrcne u routeru "klak", prekine nas, disconnecta meni kompjuter sa interneta, pogledam router - a on se izgleda resetirao sam od sebe.

Nije mi bilo jasno zašto, no odlučih počekati da se ponovo spoji na net, i kad se spojio, provjerim na kompjuteru prvo je li radi net - radi. Pokrenem fring u mobitelu (da ga ponovo nazovem), međutim ništa...njet...dead...
nakon nekog vremena izbaci "no gateway reply". Pokušah i surfati webom (upisao www.google.com) i vrti vrti vrti, međutim naposljetku ipak - "no gateway reply".

Mnogo sam savjeta pročitao, npr. resetiranje routera, mobitela, promjena WEP/WPA keya...sve sam to probao ali uzalud. Čak sam i isključio zaštitu wirelessa, no uvijek isto - ništa...odem na web, piše connecting, checking for internet connectivity (ili tako nešto) i onda na tren izgleda ko da učitava međutim ništa, bijel prazan ekran i... - WEB: no gateway reply.

Do mobitela nije, jer sam se probao spojiti u jednom kafiću na wireless i sve štima.
Sada više ne znam šta da radim, pa pitam ovdje... nadam se da netko ima ideju inače se moram obratiti T-comu, a to nastojim izbjeći pod svaku cijenu jer to obično znači čekanje, čekanje, čekanje, pa nalog za zamjenu routera, pa opet čekanje, itd.

Hvala unaprijed
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 13:11   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Pa možda je sam ISP počeo resetirat uređaje(kao i neki drugi) remotely.
Ako dotični reset nije uzrokovan nestabilnim napajanjem?
Check connectivity to the Internet
Allowed on WLAN?
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2008., 19:41   #3
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
Pa možda je sam ISP počeo resetirat uređaje(kao i neki drugi) remotely.
Ako dotični reset nije uzrokovan nestabilnim napajanjem?
Check connectivity to the Internet
Allowed on WLAN?
Nemam ja tu opciju "allowed on wlan", a check connectivity to the internet nema smisla jer je router uredno spojen na net (i kompjuter preko žice isto i sve šljaka, samo wireless neće).

Staro 15.11.2008., 19:47   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Home > Home Network > Interfaces > WLAN:

Home > Home Network > Devices

thopok je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 21:33   #5
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Svejedno nema "allowed on wlan", a kada otvorim "devices", onda mi izbaci listu svih uređaja koji su se ikada spojili na Speedtouch, ali ne mogu ništa s njima, samo mogu kliknut na uređaj i onda mi izbaci neke detalje, ne mogu ga izbrisati s liste npr.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno