|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Windows ne radi (svakih cca 30 dana ista stvar)
Ovo mi se dogodilo već treći ili četvrti put. Nakon jedno 30 dana od isntalcije jednom kad ugasim komp više ga ne mogu upalit, dođe do bootanja i one crtice idu dvadesetak puta i samo se restarta. U safe mode također ne mogu, ovo se događa sa 2-3 različita windowsa xp sp2,3, i bez spa. Jučer mi se to opet dogodilo i došlo mi je da sve pobacam kroz prozor, ali malo sam se ohladio, ne bi ja ni gasio komp ali iz nekog razloga pržilica više nije bila prepoznata u my computer pa me to prisililo da ga restartam i od onda više ne daje znakove života, ima li itko ikakvu ideju? Konfiguracija je sljedeća: Napajanje fortron 400 p35-ds4 2x1gb crucial 800mhz 1TB samsung f1 e6750 lite-on neka stara pržilica dvd 3870 da nadodam, inače ništa zahtjevno ne radim na kompu, ne igram se niti išta slično, vjerojatno najzahtjevnija stavka koju obavljam je pokretanje HD filmova.... ne dam vindovsu da updatea niti išta slično imam antiviruse razne, ali mi nije jasno da neće ni u saefe mode ići??!?!??! Da nadodam nije to točno 30 dana da ne bi bilo da je zbog cd ključa ili nešto otprilike 35 ili više dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Meni zvučao ili kao trojanac+virus+crv, ili tako nešto, ili imaš oštećen CD od windowsa (jako loše za tebe), ili imaš bed sektora na HDD-u (još gore)... To je ovako od oka... Prvo probaj instalirati neki drugi OS (recimo linux), pa vidi dali se komp sam od sebe gasi. Drugo, probaj neke druge windowse (recimo XP, 2000), pa javi kakvo je stanje. Treće, probaj posuditi od nekog kolege HDD pa na njemu isprobati. Sretno kolega! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Gle , što je najgore u svemu tome, to 30+ dana baš ljepo radi, tako da bih trebao čekati mjesec i više dana da vidim jesam li otkrio kvar, a ne vjerujem da hard ima bad sektora... to bi se vjerojatno i na neki drugi način očitovalo, bio je i puniji nego što je sad pa nije bilo problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ne znam šta ja to krivo rukujem, kako ja uvjek nešto sje... ali to je zastvarno ja uvjek nešto potrgam... Svjež os svaki mjesec mislim da mi se i neda više... Avast sam imo i dosad, jedino taj fajrvol ne, ajd budem probo, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
probaj uc u winse sa debugging mode funkcijom i onda gledaj di ce javit gresku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
1.)memtest ak je bez greške idi na točku 2 2.)zamjena sata kabla ak ne pomaže idi točka 3 3.)bios update ak ne pomaže idi točka 4 4.)http://www.hammermuseum.org/images/big_hammer.jpg s tim valjda znaš kak ide pod točka 5.) http://www.freefoto.com/images/9905/...g?&k=Graveyard |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|