|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Nedoumica - iz kojeg izvora updateati onboard VGA drajvere?
OS - Vista SP1 MB - Gigabyte GA-M55plus-S3G VGA drajveri koji postoje na Gigabyte stranicama datiraju iz 2006 - http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2413 - scrollajte na dno... Ako odem na http://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us Upišem Geforce 6150LE / Quadro NVS 210S (tako mi Vista prepozna karticu) i dobijem rezultate koji aludiraju da postoje neki ful noviji drajveri... ...pa se sad pitam, koju verziju da skinem...? Također, u manualu piše da imam GeForce 6100, iako sam dva puta mjenjao ploču u Vemilu u garantnom roku, jerbo je krepala, pa je možda ovo neka novija verzija sa novijim VGA procesorom... Hvala unaprijed! btw. još jedno pitanje - vidim da postoje rev. 1.0, 2.0 i 3.0... iako su izgleda drajveri za sve verzije isti, gdje mogu točno pogledati koju ja verziju ploče imam...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
stavi novije, a tek ako imaš problema s njima stavljaš starije obično na ploči piše koja je verzija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja za svoju (Rev1.0; revizije se razlikuju po onboard grafici) stavljam još one drivere sa CD-a koji se dobije uz matičnu. Nije da ćeš dobiti neke nove opcije ili pomake u brzini sa novim driverima, a ovako instaliraš sve preko onog Gigabyte-ovog Express install-a.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U BIOS - u ugasi prikazivanje one slikovnice (slike) pri boot - u pa zaustaviš boot proces sa pause tipkom i pročitaš šta piše (model / revizija / . . .). Driver za određeni hw može biti isti al vjerojatno BIOS nije pa se zato "odvajaju" revizije. Šta reće čoek poviše: "stavi novije, a tek ako imaš problema s njima stavljaš starije". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Moram se pohvaliti... Formatirao sam fino disk, par sati naštelavao komp i onda na kraju krenuo instaliravati one drajvere koje sam skinuo sa nvidijinog sajta umjesto onih origigi sa gigabyte sajta... i sad fino imam crni ekran cijelo vrijeme... Format c: opet sutra ujutro... Dečki, baš ste zlatni... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne kužim te. Ja sam koliko puta znao staviti drivere sa stranice od Nvidia-e, samo sam gledao dal je podržana 6100 i sve je radilo. Nije da sam nešta novoga dobio nasuprot onih sa CD-a od matične, ali sve je radilo normalno. I kaj si naštelavao par sati komp, pa onda išao drivere instalirat ? Prvo driveri (chipset pa onda ostalo).
![]() |
#9 |
Premium
|
uspio sam sve počistiti iz safe moda, instalirati origigi drajvere sa gigabyte sajta i sad sve radi ok... Fakat mi nije jasno kaj se desilo, ali očito ti drajveri nisu dobri, makar piše da je to taj model vga čipa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|