|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Windows 7 na Vmware
Mali info ako netko zeli probavati nove Windowse bez formatiranja i puno petljanja po disku. Koristim Vmware workstation 6.0.2 a host OS je Vista64. Windows 7 moze se naci na internetu ![]() U Vmware napravi se nova virtualna mashina tako da se pod custom opcijama odabere Windows server 2008 experimental, IDE disk od 25Gb i NAT za mrezu. Ostavio sam 2Gb rama. W7 ISO mounta se npr. Alcoholom i dalje ide sve automatski. Copying, expanding, finalizing... Kod mene je sve bilo gotovo za 20min. Za Aero sheme ipak treba normalna instalacija. Prvi dojam - optimiziranija vista ![]() Zanimljivo je lijepljenje prozora za rub ekrana, lakse je doci do nekih osnovnih postavki, preglednije je sve slozeno. http://img80.imageshack.us/my.php?image=w7qx2.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Za aero shemu je dovoljno imati noviju verziju vmwarea. Možeš li naći službeni link od Microsofta ili si ti to našao "onako na crno" ? EDIT : @ ^SU^ : Na to sam i mislio. Točnije verzija 6.5 ![]() @ cmonn : Neće ju prepoznati nego daje podršku za 9.0c .
" Have you tried turning it off and on again ? Are you sure it is plugged in ? " ![]() Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 03.11.2008. u 15:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mislim da ga nema na MS stranicama. To je verzija za partnere i zaposlene u MS-u. Ali ga ima i, kak velis, "na crno". Verzija je 6801.winmain_win7m3.080913-2030. Req: CPU: 1.5GHz+ RAM: 512MB+ HDD: 12gb+ Ovo sa 12Gb stoji jer cista instalacija pojede 11Gb. A ISO ima 2.7Gb. Znaci Vmware 6.5 bi prepoznao moju Nvidiu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Izmedju ostalog novi VMware Workstation (a i Fusion) podrzavaju: Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
********************** Zadnje izmijenjeno od: tor. 05.11.2008. u 13:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
ok sorry |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo da i ja kazem rijec dvije. Instalirao Windows 7 PRE-Beta verziju na laptopu starom 5 godina. IBM, centrino tehnologija, 1.5GHz, 1GB rama, 40GB disk (ATA), integrirana intel graficka. Instalacija prosla posve bezbolno i brzo. Nakon instalacije pokrenuo update koji mi je pronasao graficku, zvucnu i LAN (Wless je radio u startu). 2 restarta i lap je bio spreman za koristenje. Kao i kod Viste, mreza je rjeseno gotovo savrseno. Na XP sam se mucio sa brdo dodatnih programa kako bi uspjesno podesio Wless/net sa WPA2 enkripcijom, ovdje sve iz prve. Sve radi iznimno stabilno. Jednom mi se srusio IE, gresku uredno prijavio, danas mi stigao update i sad opet sve radi. Instalirao office2007, divx codec-e, digao sql server, CS2 (3 i 4 ne rade zbog graficke, Pixel Shader je u pitanju)... Kao sto sam rekao, probao sam mnoge Beta do sada, ali ovo zbilja izgleda dotjerano. A treba naglasiti da se ovdje radi o PRE-Beta OS-u. I na kraju, cijeli OS radi na racunalu starom 5 godina, na kojem mi ni na kraj pameti nije bilo instalirati Vistu. Windows 7 iako jos u debeloj beta verziji, radi brzo poput XP-a. Paralelno sam testirao podizanje sustava sa glanc novim Lenovo-om (core duo, 2GB rama, SATA 160GB) i frisko instaliranom Vistom. Trebam li naglasiti da je IBM sa win7 skoro 10 sekundi brze usao u sustav (s tim da je Lenovo jos nekih minutu nakon podizanja krkljao po disku i bio gotovo neupotrebljiv, dok je ovaj gotovo na ulasku bio spreman za rad) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Zar to čudo ne bi trebalo izaći tek za godinu-dvije, tako nešto ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa to je pre beta programi trebaju minimalno godinu dana da izadju iz bete ![]()
![]() |
#13 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |