|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Pioneer DVR-212DBK Sata, problem
Kupio sam novi PC. AMD Athlon64 X2 4800, sa sata diskom i sata pržilicom (Pioneer DVD-RW DVR-212DBK). Imam instalirane Windowse XP i Ubuntu 8.04. U oba operativna sustava DVD uređaj je prepoznat i radi OK. No problem mi se pojavljuje kada bootam PC sa CD/DVD medija, npr. Hirent's boot CD, koji se normalno učita, ali kod pokušaja startanja bilo kojeg programa sa tog CD-a, sustav dalje ne prepoznaje DVD uređaj i medij u njemu. Ista stvar je kada sam sa Acronis True Image 11 boot CD-om htio napraviti disc image particije C: sa instaliranim Windowsima. Uredno je Cd bootan, napravio sam snimku particije na drugu particiju na disku (splitanu na veličinu DVD medija) i potom ih spremio na DVD medij. Kada sam nakon toga ponovo bootao CD sa Acronis True Image da provjerim funkciju restore, vidio sam da Acronis True Image u popisu medija ne prikazuje i DVD uređaj? Za sada sam sa ATA kabelom spojio DVD uređaj sa starog PC-a i njega bootabilni CD vidi. Da li netko zna u čemu je stvar? Da li je moguće da su Hirent's i ACronis CD bazirani na DOS-u a da Pioneer više ne podržava DOS? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
imam isti optički uređaj, a acronis backup/recovery sa cd-a radi, kao i instaliranje winsa. mora da je nešto do tvojih setting-a u biosu... jel ti kontroler prebačen na ide, i ahci rom na off? meni je taj ahci samo radio probleme pa sam ga iskljucio. sve radi OK. (do sada sam na više MBO imao spojenu tu optiku)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 04.11.2008. u 20:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Što se tiče Hiren'sa, ručno mu postavi kao da se radi o firewire optičkom pogonu i trebalo bi raditi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|