|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
koko imati vlastitu kontrolu prometa
Paessler ima free verziju svog PRTG-a. za one koji ne znaju a zanima ih, mozete si instalirati PRTG (paessler router traffic grapher) na svoju xp ili vista masinu i pratiti promet ili sto vec zelite na uredjajima koji imaju ukljucen snmp. dakle, na svom routeru ukljuciti snmp, community staviti na proizvoljno (npr. mojruter, domarouter, mojgateway, mojafirma itd). Treba vam samo read pristup senzoru. Nakon toga instalirate si prtg, postavite da prati taj IP u vec spomenutom communityu i odredite koje portove da prati. Nakon toga samo ostavite stroj da radi. prtg ce vam lijepo crtati grafove kada ste koliku potrosnju imali. Vrlo jednostavno, no da bi imalo veceg smisla, stroj treba biti upaljen 24/7. Osim prtg-a ima i bezbroj drugig snmp alata, no prtg je zaista jednostavan, i za instalirati i za kasniji rad na njemu, izuzetno je stabilan i radi kako treba i ono sto se meni svidja je sto je stvarno "small footprint" tj ne zauzima puno resursa. eto, uzivajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
pa ja pratim svoj internet promet preko NetMetera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
|
super, no koliko ja vidim netmeter prati promet na interface-ima s tvog računala, ako je netko drugi spojen na isti router njegov promet ne prati i uopće ga nije svjestan. naravno, svatko ima svoju varijantu kako pratiti promet (ako uopće), meni osobno je prtg jedan od boljih načina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
pa kad imam sako jedan komp spojen na kablovski modem. kod kuće imam od T-coma Thomsona i on na sebi ima brojač prometa, a ima i na korisničkoj stranici od t-coma, tak da niti ne razmišljam o drugom. Ali da nije dobro ovošto si dao dobro je pogotovo kad se shera net sa prijateljima i okolo.
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako radi s Windows Serverom 2003 i routerima u AP modu?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
|
na windows server 2003 radi savrseno, meni tako radi vec godinama (imam stariju verziju koja nije free). radi kako treba sa svim uredjajima koji podrzavaju snmp. npr ako imas neki pametan switch (cisco npr), mozes pratiti promet po svakom switchportu. tako dakle ako ti i router radi samo kao AP, a podrzava snmp, na listi objavljivanih portova ce ti biti wlan, wan i lan (tako je na jeftinim ap/routerima, njemu je LAN svih 4 porta zajedno). stavis neka ti prati wlan port recimo i on ce to pratiti, nije bitno u kojem je konkretno modu sam uredjaj, tj da li routa ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |