|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
gigaset SE515 kao repeater
pozdrav, dobio sam ZyXEL od t-coma za MaxTV, spojio ga i sve radi, no imam dosta debele zidove, a moram proc wirelessom dva kata iznad i tamo u gornjem stanu dobijam dosta slab signal (1-3 od 5 crtica) pa u udaljenijim mjestima puca problem sam htio rijesit stavljanjem svog starog gigaseta u repeater mode na mjesto gdje najbolje primam signal u gornjem stanu no nikako da mi to profunkcionira i da dobro namjestim postavke pa vas molim za pomoc inace sam bio korstio WEP key no sada sam to sve maknuo da se ne zezam s time jer ne znam dal to moze utjecat na repeater, takodjer me zabrinjava sta cete vidjet na jednoj od slika je kad gigaset pronade ZyXEL ali ga ne moze selektirat (kucica je "zacrnjena") pa ne znam da li tu lezi problem? evo neke slikice pa ako netko zna kako to treba sve namjestit...bio bih jako zahvalan jer ovako mi nista ne znaci taj pucajuci wireless ps. ako treba screenovi od postavka ZyXEL-a ili jos neki od gigaseta, nema problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi napisao na kojem kanalu radi ZyXEL, za Repeter mode treba definirat isti SSID i radni kanal. Mada mislim da željeno neće radit (neka me netko ispravi ako griješim) jer se Siemens ne želi spojit osim na "svoje" uređaje. Drugo rješenje je da provučeš mrežni kabel: a - od ZyXEL - a do kompa b - od ZyXEL - a do gornjeg stana u SE515 (Lan1) i preko njega kačiš kompove (ako ih imaš više) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
tnx na odgovoru, stavit cu zyxel na 11 kanal pa cu onda probat, ssid je isti. Sta se tice ovog prijedloga da drugacije spojim sve, jel moze u takvoj kombinaciji iz gigaseta ic kabel za maxtv? ili ako se obrne situacija pa gigaset spojim dole u stanu, a u gornji stan zyxel preko gigaseta pa da zyxel daje wireless i maxtv u gornjem stanu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Nemože jer SE515 ne podržava IpTv. Liniju i ZyXEL - a dovuci gdje želiš imat MaxTv, a odatle ideš prema kompu. U b prijedlogu SE515 radi samo kao switch. Eventualno možeš SE515 zamjenit drugim routerom koji nema adsl modem "na ulazu". U svakom slućaju trebaš UTP kabel između dva kata (jeftinije i pouzdanije nego bežična rješenja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma imam kabel, u tome je i problem, zelim se rijesit toga jer mi mora ic kroz 3 sobe i prek hodnika...neki drugi prijedlog da rijesim maxtv sa kabelom, a net u gornjem stanu sa wirelessom? Zadnje izmijenjeno od: Astral. 11.09.2008. u 20:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
@Astral Malo ću se ugurat u tvoj thread da ne otvaram novi a muči me nešto slično. Problem ide ovako: Antena-WiFi kartica u stolnom računalu- druga soba- laptop. Stolno računalo je stalno upaljeno i dali je moguće recimo pomoću ICS signal distribuirati na neki AP kroz mrežnu na koju bi ga spojio onda da se laptopom mogu spajati na taj AP i imati izlaz za net. Znači glavni komp bi imao WiFi karticu sa kojom se spaja na udaljeni AP, na mrežnu bi stavio svoj AP i pomoću ICS usmjerio signal na njega kao da je u pitanju kakav drugi komp te bi se laptop iz druge sobe spajao na moj AP, dali je to moguće i može li laptop na taj način imat izlaz na net ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
Zašto je problem stavit bežični ruter ili ruter + ap i preko njih spajat komp (žično, može i bežično ako baš moraš) i laptop (bežično)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ne nazalost, vrlo je glupa situacija, jedino da nekako dignem taj kabel na strop pa da ne smeta...zato me toliko i interesira wireless, ti kabeli mi stvarno otezavaju stvari, da ne spominjem busenje rupa kroz prozore sta nije lako jer su pvc itd... kako da pojacam taj signal...? da je jedna crtica vise, sve bi bilo ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Gore sam možda trebao dodati, dovoljno bi bilo da kabelom "savladaš" kat razlike pa staviš SE515 a dalje wirelessom (pošto je sada na istom katu, vjerojatno bi radio ok). Kabel možeš stavit u one male pvc kanalice s poklopcem u ugao plafon / zid i ako se potrudiš izgleda pristojno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
E problem je, na moj AP sa ruterom bi morao montirati antenu što znači gubitak signala sa udaljenog AP + modanje AP za antenu jer sad koristim USB Siemensa koji je spojen sa antenom pomoću 5cm kabla. Ovako sad sa USB karticom mogu skakati po različitim hot spotovima a moj AP mi prosljeđuje onaj hot spot na koji je Siemens spojen. Naravno, pomoću ICS. Uglavnom, riješio sam problem i to relativno jeftino. Kupio sam Canyon CN-WFAP Wireles Access Point za 240kn i postavio ga na sljedeći način: 1.Za Siemens uključio ICS 2. Mrežna je automatski na 192.168.0.1 3. IP za Canyon AP je 192.168.0.5 4. Gateway u Canyon-u 192.168.0.1 5. DHCP u Canyon-u je isključen 6. U laptopu ručno naštimano za WiFi karticu 192.168.0.10 te Gateway i DNS na 192.168.0.1 Evo radi fino, stavio sam još zaštitu između sebe i Canyon-a. Mogao sam i jeftinije proći da sam kupio običnu WiFi karticu pa spajao ad-hoc laptop i nju međutim razlika je 90kn a mogu imat više računala spojenih na moj AP i svi mogu na net ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
reci mi samo...dal se isplati kupit neki repeater koji sluzi bas za to, koji bi mi radio sa zyxel-om? i koji bi mi preporucio? netrebam nista fancy... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Bez bušenja, možeš probati sa nekim repeaterom. S kojim dobro radi je teško reći. Preporućam da dogovoriš opciju vraćanja uređaja ako nebude "stvar" radila kako treba. Nezaboravi da često repeateri povečavaju lag i smanjuju propusnost (pogotovo u usporedbi sa žicom). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
ZyXEL IP mu je po defaultu 192.168.1.1 unesi mu manualno DNS servere:195.29.150.3 i 195.29.149.196 DHCP server po defaultu bi trebao biti uključen spajaš ih lan kabelom Lan1 - Lan1 SE515 Bridging mode rada Postavi IP SE515 na 192.168.1.2 Unesi mu DNS servere: 192.168.1.1 i 195.29.150.3 IP Routing configuration - Static route - Add Destination network: 192.168.1.1 Subnet: 255,255.255.0 Gateway IP adress: 192.168.1.1 Isključi DHCP server To bi trebalo šljakat ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
tnx, probat cu sutra pa javim EDIT: jos sam prije promjenio siemensu IP na 192.168.3.1 i sad sam ga spojio na ZyXEL-a, Lan2 na Lan2, ali ne mogu preko browsera uc u njega, jel to treba bit tako pa ga moram spojit na mjesto ZyXela da bi namjestio postavke i onda ovako samo spojio na Lan2? ili bi trebo moc uci u postavke preko browsera i ako je preko ZyXEL-a? Zadnje izmijenjeno od: Astral. 14.09.2008. u 13:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
hm..mali problemcic, sljedio sam tvoje upute i stavio na ZyXEL-u "unesi mu manualno DNS servere:195.29.150.3 i 195.29.149.196" i radio je internet (msn, skype i to), ali se nije niti jedna stranica htjela otvorit? sta se tice uputa za SE515, upiso sam sve osim DNS servera jer nisam znao di da ih upisem? i onda mi je reko nesto da mi se ne poklapa routing adresa kad sam iso dodat Static route nakon toga sam izaso iz settinga i vise nisam mogo uc, jednostavno mi nije htio otvorit i sad ne znam kaj da radim s njim, resetiro ga vise puta i napravio sam i onaj reset na tvornicke postavke i preko 192.168.1.1 ne zeli uc - page not found? sorry na n00bnosti, al ne kuzim... ah i btw. kako vratit SE515 u bridging mode? zaboravio sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
Citiraj:
Naravno ako su i dalje spojeni lan kablom Lan2-Z na Lan2-S. Moraš ih odvojit i samo siemensa spojit na komp, onda ćeš moći ući i ponovo ga konfigurirati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
Nemoguće ako je Sam spojen na komp da nemoš uć u njega ! Jedino ako je crko ili ako mrežna na kompu nije dobro podešena. Ajd probaj ovako: Mrežnu podesi manualno a ne da dobija IP automatski, pa stavi 192.168.1.5, MAC 255.255.255.0, Gateway 192.168.1.1, DNS ostavi prazno. Budi siguran da si ga dobro resetirao i onda ovako podesi, morao bi ući u njega da ga hebeš. Ako radiš sa IE, isključi blokiranje pop-up-a i onda probaj sa "http://192.168.1.1" ući. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo da se i ja ubacim. I ja sam pokušao Zyksel kao osnovni ruter, a sim 515 pokušati spojiti bežično. Al ne ide. E sad imam još jednog Zyksela. Da li bi ta kombinacija uspjela umrežiti ih bežično br. 1 osnovni ruter za internet i MAXTV a drugi na drugom kompu kao bežična konekcija na ovaj prvi. Da li postoji kod ova dva zyksela ta mogučnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Koji od rutera može služiti kao bežični u mreži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako možeš malo mi pojasni. Ostala umrežavanja su mi jasna jer kući imam već umrežana tri računala, ali htio bi i ovaj koji je u drugom objektu ali 10 metara dalja (moje mirno mjesto). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Citiraj:
Trenutno nemogu otvorit OvisLink AirLive site pa evo alternativa: WL-5460AP Manual.pdf. Dl. manual uređaja i pročitaj, opisani su primjeri i kako konfigurirat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
IP = 192.168.1.100 Subnet = 255.255.255.0 Gateway = 192.168.1.1 Sada priključi SE515 direktno na komp. SE515 u bridging mode? - vidi manual. ZyXEL P-660HW Series User Manual User_Guide_Gigaset_SE515.pdf |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
ok, napravio sam sve kako si reko, jedino je problem kada zelim dodati Static Route, odem na add i upisem: Destination network: 192.168.1.1 Subnet: 255,255.255.0 Gateway IP adress: 192.168.1.1 i kad stisnem apply dobijem poruku: "route: netmask doesn't match route address" pa sam umjesto Ip adrese i netmaska stavio 0.0.0.0, a na gateway 192.168.1.1 i to prihvaca, jel to ok tako? sad kad spojim siemensa preko ZyXEL-a, mogu uci u njegov configuration preko weba i pingo sam ga i ima 0% loss dakle trebalo bi biti ok, sad samo da spojim lap wireless na njega i to je to jel mogu onda iskljucit na ZyXEL-u wireless? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |