|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() ovako htio bih neke stvari sebi pojednostavniti, pa ako ima netko tko bi mi volio pojasniti neke stvari bilo bi mi drago s obzirom da sam malo matori za ove nove tehnologije. kupio sam notebook prije nekih 5-6 mjeseci i vrlo sam zadovoljan sa njime. riječ je o hp 8510p(intel dual core 2.2Ghz sa 4MB cachea, 2GB RAM i ati mobility radeon HD 2600...) na kojima je bila instalirana vista koju sam maknuo i instalirao win xp pro. malo sam se zahebavao da bi ga postavio u sata mode, ali uz pomoć dragih forumaša sa pcexperta sam i to napravio. sa hp-ovih stranica sam skinuo sve bitne drajvere (fale mi neki koji ni neznam o čemu se radi, možda bi everestom mogao detektirati o čemu je riječ, ali nisam pokušavao). kao u device manageru pod other devices imam 4 upitnika ( 1 PCI simple communication controller i 3 unknown devicea) dobro da ne trolam dalje zanima me ovo: 1.ta fama o 64 bitnim windowsima mi nije baš jasna. da li je meni preporučljivo imati instalirane 64 bitne windowse s obzirom da imam 2 jezgreni procesor i kako će se ponašati 32 bitne aplikacije pod 64 bitnim OS sustavom? 2. je li izdanje last xp 64 bitni OS? 3. ima li kakvih razlika u samom radu računala i performansama? unaprijed zahvaljujem, pozdrav damir |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Tema je bila miljon puta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
a gotovan sam ti ja. ako imate kakav link slobodno dajte, ma proučavao sam neke postove o toj temi, ali da me sad pitaš ne znam. no dobro progooglati ću malo i možda nešto nađem. ok sam da rekapituliram: nema potrebe da instaliram x64, dovoljno mi je ovaj X86 doduše imam SP3. ma ne koristim neke turbo aplikacije. word,excel,autocad, internet, tu i tamo neka igra kao npr.PES2008,FM2008... ovaj last xp je valjda neka zadnja verzija xp pro ili sam u zabludi! hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ako oces da se laptop u win malo življe ponaša nabaci 64-bitne... Meni moj msi lap nesto ne radi kako treba pod 32-bit xp a na visti se sve fino odaziva. Kako nepodnosim vistu.nabacio sam 64-bitne xp i prezadovoljan sam.Morao sam kupiti drugu usb wifi karticu jer ona nije imala 64bitni drivera..tako da treba pazit dali imas drivere za hardware koji svakodnevno koristiš... Uglavnom moj glas je za 64-bitni win... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da hvala! uvijek ima pro et contra! nisam ništa našao pojednostavljeno o tim razlikama. ali svejedno hvala! mislim da ću ipak ostati na win xp x32! našao sam link sa razlikama http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118842 Zadnje izmijenjeno od: skare. 30.10.2008. u 18:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|