|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Koje napajanje od ova dva... + distanceri za MBO
Dakle, slazem jedan komp... 5× Xilence obicni ventilatori i 1× svjetleci sharkoon Intel P4 s.478 2.53Ghz AGP graficka ajmo rec nVidia P117 (64MB) naprijed ima jos 2 LEDice za osvjetljavanje neznam sto cu ugradit od CDROMova, no bit ce 4×CDROM/DVDRW, ZIPDrive, citac kartica i sl. i jedan home-made LED 'panel' koji bi osvjetljavao unustasnjost... imam sljedeca napajanja: LC Power 350W CODEGEN 300W oba su tu-negdje proizvedena 2003. koje napajanje da stavim u komp? Meni je MaxPower 150W bez problema i stabilno vrtio komp 7 god. A i LC Power 350W isto - dok nisam kupio jos przilica i HDDa pa sam ga zamijenio... Uz kuciste koje sam novo kupio sam dobio napajanje codegen 300W i zanima me da li je bolji LC Power 350W ili Codegen 300W. Odnosno, oba ce biti iskoristena, jedan u jednom kompu, drugi u drugom, a bolji bi stavio, jasno, u bolji komp. I jos pitanje u vezi distancera (odstojnika) za MBO. Kupio sam novo kuciste, medjutim, uz njega nisam dobio distancere za maticnu, a oni koje imam doma ne odgovaraju. Probao sam 2 vrste... Pa me, eto, zanima, gdje ih se moze kupiti/nabaviti, te ima koja druga 'ideja' kako montirati MBO? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Otprilike ista klasa napajanja ... kod ovakvih dilema treba ici na novije, odnosno ono koje je radilo na manjoj temperaturi (zbog losije kvalitete kondica). Eventualno prednost LC-u zbog "jaceg" 12V raila, a obicno ne povlace za sobom druge dijelove ako crknu ... imao jednog i jos uvijek radi solidno u frendovom kompu. BTW to je ovaj LC?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
LC Power je radio 2-3 godine, dok za ovog 300W neznam - kupio ga rabljenog. Mislim da je on dulje radio... Ne, nije taj sa slike, da je, bez razmisljanja bi taj 'pao' ;-). Slican ovome: http://www.rmcomputertechnik.de/pict...t-Netzteil.jpg samo sto nije naljepnica u boji i pise MAX350. Mislim da oba imaju isto konektora... Znaci, da puknem unutra LC Power? EDIT: LC Power je u tom drugom kompu, koji dolazi kod mene doma uskoro (da izvucem van neke sitnice...) Ugl, evo sta pise na CODEGENU: +3.3V 20A, +5V 30A, +12V 13A, -5V 0,5A, -12V 0,8A, +5VSB 2A |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako se radi o Lc Power prije bi njega nego Codegen, ali za svaki slucaj provjeri im utrobe (kondice) i malo ih pocisti. Eventualno ako imas voltmetar provjeri napone na 3.3/5/12V ... ako odstupaju vise od 4-5% u idle-u, nije preporucljivo koristiti ih, pa cak ni u slabijim konfama. BTW LC Power ne voli lose prozracena kucista, tj. ne voli visoke radne temperature, pa bi bio VRLO pozeljan sto bolji protok unutar kucista.
![]() |
#5 |
Premium
|
Codegen je bio otvaran i ciscen od strane prodavaca (i vent je malo ruzio)... A LC Power je cist, nema prasine u sebi, no on je bio jedini ventilator za ispuh u kucistu. U ovom kucistu ce bit 6 ventilatora (radi se o P4 2.53Ghz, cim se upali i ode u BIOS temp je 53°C, neznam zasto tako velika) tako da je protok u kucistu OK. Imam voltmetar... Mogu otvoriti sad codegen, no mislim da nema napuhnute kondice ili sl. Znaci, LC power ide. OK - tako sam i ja mislio al reko - mozda codegen bolji. Mislio sad ugraditi codegen pa i zice odma sredjivat - no to ce pricekat (jer ide LC Power unutra). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|