Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.09.2009., 16:54   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Koje napajanje od ova dva... + distanceri za MBO

Dakle, slazem jedan komp...
5× Xilence obicni ventilatori i 1× svjetleci sharkoon
Intel P4 s.478 2.53Ghz
AGP graficka ajmo rec nVidia P117 (64MB)
naprijed ima jos 2 LEDice za osvjetljavanje
neznam sto cu ugradit od CDROMova, no bit ce 4×CDROM/DVDRW, ZIPDrive, citac kartica i sl.
i jedan home-made LED 'panel' koji bi osvjetljavao unustasnjost...

imam sljedeca napajanja:
LC Power 350W
CODEGEN 300W
oba su tu-negdje proizvedena 2003.

koje napajanje da stavim u komp?

Meni je MaxPower 150W bez problema i stabilno vrtio komp 7 god.
A i LC Power 350W isto - dok nisam kupio jos przilica i HDDa pa sam ga zamijenio...
Uz kuciste koje sam novo kupio sam dobio napajanje codegen 300W i zanima me da li je bolji LC Power 350W ili Codegen 300W. Odnosno, oba ce biti iskoristena, jedan u jednom kompu, drugi u drugom, a bolji bi stavio, jasno, u bolji komp.

I jos pitanje u vezi distancera (odstojnika) za MBO.
Kupio sam novo kuciste, medjutim, uz njega nisam dobio distancere za maticnu, a oni koje imam doma ne odgovaraju. Probao sam 2 vrste...
Pa me, eto, zanima, gdje ih se moze kupiti/nabaviti, te ima koja druga 'ideja' kako montirati MBO?
Computer_Modder je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2009., 18:00   #2
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Otprilike ista klasa napajanja ... kod ovakvih dilema treba ici na novije, odnosno ono koje je radilo na manjoj temperaturi (zbog losije kvalitete kondica).

Eventualno prednost LC-u zbog "jaceg" 12V raila, a obicno ne povlace za sobom druge dijelove ako crknu ... imao jednog i jos uvijek radi solidno u frendovom kompu.

BTW to je ovaj LC?
Oglas

Oglas
Staro 25.09.2009., 18:18   #3
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

LC Power je radio 2-3 godine, dok za ovog 300W neznam - kupio ga rabljenog. Mislim da je on dulje radio...

Ne, nije taj sa slike, da je, bez razmisljanja bi taj 'pao' ;-).

Slican ovome: http://www.rmcomputertechnik.de/pict...t-Netzteil.jpg samo sto nije naljepnica u boji i pise MAX350.

Mislim da oba imaju isto konektora... Znaci, da puknem unutra LC Power?

EDIT: LC Power je u tom drugom kompu, koji dolazi kod mene doma uskoro (da izvucem van neke sitnice...)
Ugl, evo sta pise na CODEGENU: +3.3V 20A, +5V 30A, +12V 13A, -5V 0,5A, -12V 0,8A, +5VSB 2A
Staro 25.09.2009., 18:50   #4
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ako se radi o Lc Power prije bi njega nego Codegen, ali za svaki slucaj provjeri im utrobe (kondice) i malo ih pocisti.

Eventualno ako imas voltmetar provjeri napone na 3.3/5/12V ... ako odstupaju vise od 4-5% u idle-u, nije preporucljivo koristiti ih, pa cak ni u slabijim konfama.

BTW LC Power ne voli lose prozracena kucista, tj. ne voli visoke radne temperature, pa bi bio VRLO pozeljan sto bolji protok unutar kucista.
Staro 25.09.2009., 19:17   #5
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Codegen je bio otvaran i ciscen od strane prodavaca (i vent je malo ruzio)...
A LC Power je cist, nema prasine u sebi, no on je bio jedini ventilator za ispuh u kucistu.

U ovom kucistu ce bit 6 ventilatora (radi se o P4 2.53Ghz, cim se upali i ode u BIOS temp je 53°C, neznam zasto tako velika) tako da je protok u kucistu OK.

Imam voltmetar... Mogu otvoriti sad codegen, no mislim da nema napuhnute kondice ili sl.

Znaci, LC power ide. OK - tako sam i ja mislio al reko - mozda codegen bolji. Mislio sad ugraditi codegen pa i zice odma sredjivat - no to ce pricekat (jer ide LC Power unutra).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno