Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2008., 14:00   #1
grmix
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2008
(riješeno) Vista problem???

Pozdrav...
imam neki sitni mali problemčić... naime, nakon nekog vremena normalnog rada vista mi zna ponekad zamrznut neki program, pr. mozillu (jedino se pointer kreće s tim da mogu jedino mogu minimizirat, ali se sve više i više zamrzava tako da ne mogu otvarat nove prozore ili bilo što), i nakon cca 5 min vrati se u normalu (srećom imam živce čekat toliko... premda nekad i poludim pa resetiram)... da li je imao tko možda sličnih problema??
inače,evo da olakšam i ovdje stavim konfiguraciju laptopa:
Acer Aspire 8920G
OS Vista Business (to sam danas instalirao i opet se javlja sličan problem, imao Home Premium, oboje licencirano)
Intel Core 2 duo 2,4 GHz
4GB DDR2 RAM
320GB SATA HDD
nVidia GeForce 9500G MS 512 GDDR2

... mislim da mi se to ne bi trebalo događat radi kofiguracije =S, zna netko razlog???? možda mi nije kompatibilan lap s vistom? ili HDD šteka (kad zamrzne prozor, ona lampica za HDD je upaljena, dok inače bar malo treperi ili uopće ne svijetli)...
unaprijed hvala za savjete
grmix je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 14:25   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš komponente da bi Glista trebala letjeti na njima. I ona je najslabija točka cijelog sistema. Probaj staviti XP pa ćeš vidjeti da nećeš imati nikakvih s**nja s tim lapom.
Oglas

Oglas
Staro 12.10.2008., 14:26   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pogledaj prvo ima li kakav error u Event Viewer..Control Panel-Administrative tools->Event Viewer->pod system.
Staro 12.10.2008., 19:00   #4
grmix
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Imaš komponente da bi Glista trebala letjeti na njima. I ona je najslabija točka cijelog sistema. Probaj staviti XP pa ćeš vidjeti da nećeš imati nikakvih s**nja s tim lapom.
ali ako stavim XP neću moći korisititi,tj XP neće koristiti sva 4 giga RAMa koliko znam... ali opasno razmišljam o tome

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Pogledaj prvo ima li kakav error u Event Viewer..Control Panel-Administrative tools->Event Viewer->pod system.
wow, nisam ni znao da ima toliko toga =S... pod administrative events imam mali milijun warnigsa i errora... to je uobicajeno ili?
a u systemu sam našao tih par grešaka koje se ponavljaju,znači to bi vjerojatno bile te greške zbog kojih mi zamrzne sve... sad evo skidam nešto s neta (onaj WMITools, mislim da sam to i prije reinstalacije windowsa bio skinuo pa se opet ponavljalo) pa ću vidjet šta će biti...
inače, taj error je nešto oko tog WMIa... jel zna tko šta o tome???

EDIT:

i još nešto, zna tko možda raditi s tim WMIToolsom ???

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.10.2008. u 21:20.
Staro 12.10.2008., 19:27   #5
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
XP nemoj stavljat jer češ si zagorčat život. Jer Acer nema drivera za XP..tu i tam za koji lap.Štekanje može biti i dok prebacuje u modove (npr. za grafu ak imaš hybrid SLI 9400+9100=9500M...bla,bla)
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2008., 19:39   #6
grmix
Premium
Moj komp

ma ima za većinu toga,ali ipak nema za sve... šta bi bilo da stavim 64 bitnu vistu (koliko je to kompatibilno s ostalim programima?)? jel bi to pomoglo možda?
neće me valjda zafrkavat tako svako malo, poludit ću ...
već sam sad zamrzio Vistu...
Staro 13.10.2008., 18:57   #7
grmix
Premium
Moj komp

nema nikakvih ideja šta bi to moglo biti ha??? mislio sam da mi je prošlo ovo kad sam instalirao taj WMI, ali danas mi se opet ista stvar dogodila...
Staro 14.10.2008., 11:11   #8
grmix
Premium
Moj komp

evo samo da javim da mislim da sam riješio problem (od sinoć do sad sve normalno radi)... u biosu sam promijenio neke stvari oko HDDa, promijenio u IDE mod rada i to je to...
hvala svima koji su savjetovali šta bi to moglo biti...
pozdrav
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno