|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
vista x64 baca plavi ekran smrti nakon instalacije ATi displej drajvera za HD3300
Malo izmjenio komp, ali nista nije bez vraga, pa tako ni ovaj put, za pocetak ploca je puna bugova, mislim bios da je to za poludit, al to nije toliko strasno. Mene muci sto nemogu instalirat displej drajvere bez da dobijem plavi ekran prilikom butanja. Instalirao sam sve ostale drajvere i sa nicim nema problema, dakle mislim i na one od atija za plocu i te gluposti, oni svi rade kako treba. Probao sam original drajvere sa cd-a, skidao sam drajvere sa gigabyte stranice i probao original od atija ( iako postoji samo za HD3200, a ne i HD3300, to je isto predpostavljam ). Uvjek ista prica, instalacija prodje OK i trazi restart, nakon tog restarta vise nista nije kao prije, prodju one crtice sto trce i taman krene dalje i plavi ekran i restart. Probao i vistu jos jednom dici i opet isto. Svaka pomoc i savjet su dobrodosli. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A koju verziju si probao?PS.Sta pise na bsod-u.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sta tocno pise neznam, pogledat cu kad dodjem kuci, sad sam na poslu. A probao sam 8.8 i 8.9, danas cu probat i sa onom 8.10 beta. Nakon plavog ekrana udjem u "sigurnom" modu i vratim restore point prije instalacije i sve opet radi normalno, naravno bez drajvera za grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam za tebe ali meni je ta ploča radila odlično u kompi sa X4 9850BE nikakvih rušenja, bsodova ili ikakvih bugova bilo da se radilo o 32bit XP-u ili 32bit Visti možda je ipak stvar do tvoje Viste
![]() |
#6 |
Premium
|
ccc nisam instalirao, a sto se tice moje viste, ona je uredno radila sa prethodnom grafom, HD2600xt. Nesto sam citao po netu da vista x64 neradi kako spada ako je ukljucen sideport memory, doduse to sam kasno saznao i sad u kompu imam hd3450 koji radi sasvim normalno. Provjerit cu istinitost te price za koji dan kad uhvatim vremena, eto toliko od mene za sad. OT: Sto se tice rada ploce, pa u radu sa 2 plocice rama je dosta dobra, ali kad su svi utori popunjeni muku muci sa pokretanjem i takve gluposti. Dosta sam cackao po biosu i neshvacam je jos bas najbolje, a ni ona mene, bit ce valjda kroz koji noviji bios sredjeno i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Dobro ja znam di je kontroler, ali i dalje mislim da je ploca ta koja se brine o radu tog mem kontrolera a ne sam procesor. Mislim da nigdje nisam vidio da imas poseban podbijos koji se dize iz samog procesora samo da bi iz njega kontroliro ram. Koliko ljudi imaju amd u kombinaciji sa 4 plocice i radi sve normalno, a ja cesto nemogu ni u bios uci ako restartam bios, nego moram dvije izvaditi, pa u biosu namjestiti neke stvarcice i onda vratiti i druge dvije da bi sve radilo kako treba. Sve u svemu ploca je jos nezrela ma kako god da je ti okrenes. Ovo je teski OT, da sam trebao savjete neke druge pitao bi, ali to me nista nemuci previse, jer sam vec imao ploca od giabytea u kombinaciji sa nvidiom i ati cipsetima i znam da su skoro sve biosi rjesavali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|