|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
1GB vs 2GB memorije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Opet nas navlače za...lakše je neoptimizirati igru ili aplikaciju pa pustiti da se to rješava sa još gigom memorije ![]() Jačim procom. Novom grafom. Pločom. I na kraju će napraviti igru koja će uz sve navedeno zahtijevati i Ageia PhysX karticu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() A nista.... ovime samo tjeraju PC korisnike da kupe neku od konzola ako se hoce igrat. Jeftinije izadje.
![]() |
![]() |
#4 |
Propali Amigaš
|
Vezano uz još jedan prethodni post o napretku tehnologije, mislim da bi za BF2 vjerojatno dovoljan bio Radeon 8500, K6-2 na 450MHz i 256Mb memorije kad bi razina optimizacije bila kao u doba spectruma i C64, ili ne daj bože Amige |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
Svaka igra se može fino optimizirati, HL2 je najbolji primjer za to. Ali to traži vremena (lovice), pa se samo kaj prije napravi i izbaci na tržište... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
al se nekad dobro jelo...
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A možeš i probati prek video-IN-a spojit na komp, razvući sliku i diviti se veeeeelikim pixelima ![]() ![]() ![]() Konzola i komp baš i nisu za usporedbu, a da je igra bila očajno portana i neoptimizirana-je. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Malo vise od 640x480 ... 720x576 ... bar mislim da se ta koristi kod nas... Al ima ih jos. PAL (resolution 720 x 486) D-1 PAL (resolution 720 x 576) D-1 PAL Square Pix (resolution 768 x 576)
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
A još je usput razlika i u načinu prikaza slike. Interlaced-non-interlaced. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
A zaboravili ste razliku u pohanim krumpirima! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Decki najneoptimiziranija igra svih vremena je Lock On Modern Air Combat, na konfi iz siga(proc je na 230x10, a grafa 12p6v@380/800) u 1024x768, bez AA i AF na medium postavkama u igri zna uredno past ispod 20fps a u jednoj misiji imam konstantnih 8fps ako ne gledam u nebo ![]() Kaj je najgore od svega igra je izasla 2003... LockOn - savrsenstvo neoptimiziranosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
"zivio" Microsoft buduci da su danasnja racunala dovoljno snazna aplikacije vise nije potrebno optimizirati (recimo ubaciti cisti assembler code u c/c++) nego svi prelaze na .NET (C#) koji je goli q sto se tice optimizacije rasipanje resursima do bola... pa imate igara koje su savrseno glatko radile na 486 dx2 66 a dan danas su igrive i zanimljive recimo Crusader (of No remose(1) & of No regret(2)), Bioforge, itd.
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Kolao je vic da se software-ašima iz ATI-ja nije dalo zajebavati u c-u pa su brže bolje prešli na net. Da je vic-i nije. Trebalo im je godina dana da CCC naprave koliko-toliko stabilnim, da ne ždere resurse kao prve verzije, da ne usporava kompletan komp i ...... I još uvijek je CCC niškoristi komad softa. Ali će zato od sljedeće godine izbaciti klasični CP iz drivera-ostati će samo CCC. Pa će korisnici hoće-neće morati instalirati net.shamework i koristiti CCC. Nabijem ih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Ja sad rjesavam civilnu i fax al vidim da su tu u firmi svi prigrlili C#...brat ne prestaje drobiti o njemu... Mislim da je Vampire:Bloodlines jedna od igra koja pokazuje kako mozes unistiti dobar engin (Half-life2) i napraviti neoptimiziranu igru... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
Pa koliko su radili taj HL2 bilo bi sramotno da je nisu uspijeli optimizirati ![]() Istinabog-radili su i DOOM3 sto godina ali je puno lošije optimiziran nego HL2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Lika u mom srcu
|
ne vidim kraja današnjim igrama i njihovim glupim i nepotrebnim zahtjevima za rasursima... pa sjećam se kad sam igrao na 486 SX 25, sa 4mb rama, igru CYBERIA! to je jedno čudo od grafike, igrivosti, ma prejebeno, jedna od rijetkih igara kojima je tada instalacija bila na CD-u! prejebeno igrivo, grafika melem za oči, zvuk odličan, a radila je na stroju od kojega su danas jači mobiteli! da ne govorim o "dlanovnicima" i inim uređajima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
Citiraj:
Neznam bas kakve veze ima sa 1vs2Gb memorije al nema veze... ![]() Inace takve avanture koje koriste prerenderirane scene sa ubacenim 3D likovima te tzv. "action pointovima" su raj za programere,graficare,3D modelatore i animatore...Za njih je bitna dobra prica i atmosfera,a izrada istih je zbog specificnosti game engina nasuprot "punih" 3D igara brza i jednostavnija (uvijetno receno)- zato imamo i primjer The Adventure company-a koji ih stanca sve u 16... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Cyberia je prastara igra koja rastura(špijunaža,3dperson shooter,letenje avionima,ma krasna igra) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ma znam nisam je igro al sam cuo za nju. Al me to podsjetilo na Siberiu. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|