|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Dakle konacno sam nasao nesto od onoga sto sam trazio. Nakon raznoraznih besmislenih ponuda i promaklih sansi nabavio sam graficku karticu ATi 9100 sa 64Mb memorije, na koju sam zalijepio polovice hladnjaka od P1 i ustanovio da kartica radi bez problema na 250/250 (default 250/230.... pravih 275/275 za Ati 8500 cu tek probati). Dakle nije mi se dalo vise nista cekati i odmah sam je isao ugraditi. Dakle postupio sam ovako (Win2000pro) : 1. unistall stare GF2 MX400 iz device managera, restart 2. unistall detonator drivera iz CP sa remove programs, shutdown 3. zamijenio kartice, u BIOSu AGP postavio na 4X 4. dignuo windowse, unstalirao Catalyst 4.7 drivere skinute sa PCE downloada, restart 5. podesio rezoluciju i to je to. Uslijedilo je razocarenje. Call of Duty nije bash letio kako sam se nadao da hoce, mozda sam dobio 5-6 fpsa ali najvise me razocaralo sto je fps i dalje vrlo promjenjiv kao i na staroj kartici. No sto je tu je. Sad pitanja: 1. mogu li sto postici promjenom postavki pod "ATi 3D" za OpenGL u control panelu. Ako da koje postavke staviti? Sve na "High Performance" umjesto na "Quality"? 2. Poznata mo je prica oko OGL podrske od ATija, hoce li stvar biti stvarno bolja sa tom novom najavljenom 4.8 verzijom drivera 3. PowerStrip mi pokazuje da kartica radi na AGP2X. Zasto kad mi je ploca podrzava 4X. Ima li to veze sto je prije bila GF2 a cini mi se da je VIA namjerno onemogucacvala 4X na GF karticama? Kako to ponovo omoguciti i dobije li se sto s time? 4. nisam imao kod sebe Driver Cleaner, ostao mi je na poslu. Treba li ga primjeniti da ukloni ako je sto ostalo od nvidie iako nisam primjetio niti rusenja niti artefekte? 5. s kojom dx8.1 FPS pucacinom bi mogao isprobati kako tu stvar radi 6. ili da odustanem od svega (upgreadanja) jer sam limitiran svojim CPUom, FSBom i SDRAMom i ovo je plafon za ovu platformu? Ako se sto sjetim jos cu pitati..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Konacno je uletila (Radeon 9100) ALI ...
Citiraj:
Trebao si prvo uzeti drivercleaner i počistiti sve. Kaj se tiče COD-a, podešavanja ti javim navečer. Mislim da nisi trebao ići ispod "čistog" LE na 250/250. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
aka Mali Mirko
|
Re: Re: Konacno je uletila (Radeon 9100) ALI ...
Citiraj:
![]() Jedan tip mi je nudio 8500LE za 250 kn ali mu se nada zahebavat za "sitnu lovu" i slat postom. Drugi me nadmasio u ponudi na aukcije.biz za cistu 8500. Treci sa GF3 Ti200 za koju sam se bio zapalio otisao na more ... itd itd. Nakraju sam uzeo od PCEkspertovca Savagea (Savege provjeri tekuci na PBZu ![]() U RIjeci je nazalost mala ponuda rabljenog hardvera :mad: JAvi ako mogu stogod izvuc iz mog hardveraja za CoD. BTW kada vratim overclocking CPU/FSB/RAM na 1560/120/120 kao da je nesto bolje ali nije to to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nekaj sam malo gledao-imam negdje nešto ali uglavnom za R3xx seriju, kaj se tiče "zastajkivanja" i rušenja... Šteta kaj si nisi mogao uzeti neku 275/275. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Cistokrvni 8500 tu nebi puno pomogao, ovog svog kukulele drzim hladnog na 260/260 pa bi vjerojatno mogao i vise. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Gle, moj bi ti savjet bio da formatiras disk pa sve lijepo nanovo slozis. Sto se tice brzine agp-a meni je jednom uvijek vracalo na 2X iako podrzavaju i maticna i graficka 8X....onda sam skuzio da nisam instalirao drivere za maticnu.... Stavi ove najnovije hyperion... A sto se tice postavki drivera...to i mene zanima posto sam jos relativno nov u atijevom svijetu ![]() ![]() Samo znam da kad bi stavio sve na perfomance, rezultati u 3DMarku bi za onaj prvi test (wings of fury) pali za otp. 15 fps-a....:confused: .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Citiraj:
??? Onda cu to jos malo testirati tj, vratiti na defaultne postavke. Inace kada sam iskljucio "wallmarks" teksture i "blood" i sve ostale teksture stavio na normal sada imam nekih min 35fps na 1024x768 st je vec nermalno igrivo za mene |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Došao mi u ruke prošli mjesec komp od frenda da ga malo "uštimam", ništa posebno, duron 1300, radeon9000pro 128MB, 256MB i matšrotik ploča sa SIS čipsetom (može li gora kombinacija:confused: ???)! Dignem winXP, uredno instaliram sve drivere, pokrenem iz znatiželje 3Dmark2001.....a ono razočaranje godine, 3800 bodova...očaj:confused: Prčkavši pol sata po svim živim opcijama na kraju ustanovim sa aidom32 da ploča radi na 2X i da nikako ne podržava 4X! Skinem sa stranice proizvođača upute, kad tamo piše da ploča uredno podržava 4X! Izvadim staru asusovu TNT2 ultra, upiknem u ploču, proradi na 4X bez grča! Eto, tako da ti mogu reći iz iskustva da kartica na AGP2X ima osjetno skresanu propusnost prema procu i memoriji za razliku od 4x vs 8x gdje se uopće ne osjeti ništa! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
member
|
@Pogi Probaj sa via hyperion....to ti je isto kao i 4 in1 samo su promijenili ime....trebaju raditi sa svim via chipsetima. Ja sam ih stavljao na staru matsonic plocu i radilo je. Probaj, lako kasnije ponovis postupak i samo prebacis na uninstall. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
![]() Ako i je najmanji proglasiti cu ga tehnicarem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Evo koliko ja imam sa R8500 Ako si bas toliko zapeo.....ako nevjerujes ponovit cu test a u pozadini ce biti PCEX forum ![]()
![]() |
#21 | |
member
|
Citiraj:
Meni je 9600xt radila na 2X ![]() ![]() kazem ti, lako ih maknes ako ti nece raditi kako treba.... Ali prije instalacije hyperiona pokreni instalaciju sadasnjih 4 in 1 i za vrijeme postupka instalacije odaberi opciju uninstall... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
nemoraš ponavljat .. znam foru s izmjenom rezolucije ... a i onu s namještanjem score-a Bez uvrede 20k se nemože postići ni sa procesorom od 4 GHz i 8500 na 250/250 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
MadModerator
|
Citiraj:
To sam postigao sa ovim kompom ![]() :clap: btw: www.crazy.3rror.com je moja stranica. Pogledaj mi u sig.
![]() |
![]() |
#25 |
member
|
athlon 4600+???:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
MadModerator
|
Citiraj:
Ma to nisam znao koji je tocno broj Athlon na 3,2Ghz ![]() Ove gore slike su obradjene u Photoshopu. ![]() Dakle nemam uopce onakav jak komp, vec imam ovo sto je u sigu. Danas sam se malo igrao sa klockanjem pa sam pokrenuo i 3Dmark, pa mi palo napamet da vas malo tu zezam (i usput da pokazem kako je lagano staviti druge brijeve) ![]() A evo dolje i slike koja je 100% realna, nema izmjena na njoj. Evo original Slika
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Uglavnom promijenio sam AGP sa 2X na 4X "u letu" pomocu PowerStripa, barem on tvrdi da je napravio i svi dijagnosticki programi vide da su u AGP 4X. Medjutim pogledaj slijedeci post.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
![]() AGP 2X VGA GPU/RAM 250/220 FSB/MEM/CPU 120/120/1590 3DMark2001 SE b330 score 5505 Sve isto samo podignut AGP4X 5477 ? Uglavnom sa GPU/RAM 260/260 dobijem (tako mi stalno radi) 5820 i to je konacno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
![]() memorijska sabirnica na grafi je 64-bitna zato je 3d mark loš dokaz: http://www.sapphiretech.ru/showpage....e=vga&sub=9100 a ne obećanja.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|