|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
(riješeno) NTLDR poruka problem
Stavio sam dva diska u komp.Na jednom su mi Vista ultimate ,a na drugom XP pro windowsi.Instalacija je prošla ok no sad mi se kod restartanja kompa odjednom pojavila poruka NTLDR IS MISING i PRESS CTRL+ALT+DEL TO RESTART E sad kada to stisnem uvijek me vraća na tu poruku,no kada umetnem instalacijski cd od viste ili xp windowsa PROGRAM SE POKRENE I ONDA ME PITA ŠTO ŽELIM POKRENUTI XP ILI VISTU Znači da bez instalacijskog cd bilo viste bilo xp windowsa NE MOGU POKRENUTI program. Moram napomenuti da još nisam osim grafičke stavio sve drivere niti na xp niti na vistu ali mislim da to nema veze,pa molim pomoć što znači opisana poruka?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41097 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77161 Rezultati searcha od foruma http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm "Ntldr = sakrivena, samo ispisna sistemska (Read Only) datoteka koja podiže operativni sustav " |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
I meni se to dogodilo na XP-u.Problem je bio u tome što sam slučajno izbrisao NTDLR iz C: diska.I onda svaki put kad bi upalio komp bi mi se pojavila crna slika s bijelim slovima NTDLR file is missing.Problem sam riješio s dizanjem windowsa preko boot CD-a(preporučam ti da to napraviš)i onda sam kopirao NTDLR s cd-a natrag u C: i prolbem riješen |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
e vidiš a kako da dodjem do tog NTDLR-a na cd-u TO MI NIJE JASNO,kažeš da si kopirao taj NTDLR samo mi nisi objasnio kako si to uradio, imam cd od xp win ako si to mislio samo kažem nije mi jasno kako si to napravio i gdje se kopira ponovno u c: ma ono dajte ljudi malo bolje objasnite vidim da dosta ljudi ima problem sa ovim problemom a sve nešto šturo kopiraj iz ovog u ono i bok pa nismo baš svi kompjutoraši |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
vjerovatno si stavio u biosu da boota prvo sa diska di je vista. jesi imao dual boot ili si stavio samo dva diska, svaki sa jednim os-om? mislim da bi ti repair od viste mogao pomoci, ili easyBCD.... edit: ili ovo sto kolega alimilano kaze.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
You cannot start Windows XP after you install Windows Vista so that the computer can start either in Windows Vista or in Windows XP In a dual-boot configuration, Windows XP does not start if you subsequently format or delete the partition on which Windows Vista is installed Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
ma gledajte svi ti programi mi ne znače ništa jer mi pri dizanju sistema kaže poruku MISSING NTLDR i ne mogu dalje tek stavljanjem boot cd-a od viste ili xp-a mogu dalje ali mogu dignuti samo vistu ali ne i xp radi poruke koju mi stalno govori |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
pa i je mi boot sa cd-a inače ne bih mogao niti dići cijeli sistem pobogu ljudi to još uvijek znam,a ovo sam mislio boot sa cd mislio sam na cd u dvd-u a ne u biosu pobogu,pa nisam baš toliko glup |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
ej mozes li uci u safe mode, ak mozes kopiraj sa cd-a taj ntldr file, on se nalazi na cd-u u folderu i386, i paste-uj ga u c: gdje ti je windows. mislm da je tak nesto, jer sam i ja imo tih problema pozzzzzzzzzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
ma ništa od toga za sada nemam više živaca stavio sam na C: XP windowse,a na drugi D:sam stavio da mi bude kao externi disk i na njega stavljam setup programe i igrice za sada nek bude tako, a kad će mi se dati budem opet pokušao |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
evo sad mi se opet pojavio ta hebeni NTLDR pri podizanju xp windowsa,napravio sam kopi-paste sa instalacijskog cd sa xp windowsima znači iz i386 u C: u windowse ali mi pri podizanju sistema kaže istu poruku,pa sam onda probao takodjer iz cd u C: windows- system32 ali isto pa onda onaj hdl files ili kako se već zove ma sve živo ali mi stalno daje spomenutu poruku,sad bar nemam nikakvih particija nego samo ćiste xp windowse,jedino kada stavim instalacijski cd windowsi se dignu samo znači tako ŠTO JOŠ DA PROBAM?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
o.O
Datum registracije: Jan 2008
|
Neće ti SP3 pomoći jer si neš gadno napravio bootloaderu kad ti samo uz CD boot-a. Probaj podignuti instalaciju od XP-a sa cd-a i ući u recovery console pa kad ti otvori cmd upiši fixmbr i fixboot. A ako ni to ne pomogne, onda prije te dvije komande bootcfg /rebuild, makar bi samo fixmbr i fixboot trebali raditi. [EDIT] I stvarno mi nije jasno kako si to uspio napraviti ako koristiš "čiste" WinXP (znači da je C:\ disk bio formatiran prije instalacije). Meni se čini da si ti ovo napravio: Imao prethodno instaliran XP na disku 1, a na disk 2 si stavio Vistu dok je disk 1 bio u kompu. Iako je to teoretski trebalo proći ok (Vista je trebala staviti svoj bootloader na disk 1), očito da je neš u procesu bilo uništeno (što si mogao riješiti da si sa Vistinog DVD-a pokrenuo bcd), no ti si formatirao disk na kojem je Vista i na kraju ti je ostao "oštećeni" Vistin bootloader i Windowsi XP. Najlakše bi bilo napraviti pravi format C:\, ali ako ono gore ne uspije, možeš staviti na komp drugi bootloader (npr. GRUB), preko njega pokrenuti WinXP i spasiti sve sa C:\ i na kraju napraviti format. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
skini sa ove stranice iso za cd, sprži na cd i bootaj http://www.tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm odaberi opciju 1, triba bi uć u win onda sa cd-a kopiraj boot.ini, ntldr, and ntdetect.com u c mapu preko starih datoteka i na kraju sa svake od tih datoteka odznači read only opciju (desni klik-properties) restartaj |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
ma više ne znam što sam napravio izgubio sam se u tim diskovima os-ima XP I VISTA,vjerojatno sam napravio onako kako je opisao 2145 pa mi je pao cijeli sistem na kraju,idem sada tako napraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
uistinu mi nije jasno alimilano kako da skinem taj iso i zapržim ga??? daj mi malo to objasni?ili direktni link da mi daš?ovako je previše svega toga a i taj boot.ini ja ga nigdje nemam niti na instalacijskom cd-u niti na stranici koju si mi dao,ma sve mi je to preopširno pa daj mi ti pošalji te dadoteke na pm ako hočeš pa da se ne mučim pa da ih onda stavim u c: pa u windowse?jer tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
evo direktni http://www.tinyempire.com/notes/files/fixntldriso.zip raspakiraj prvu mapu pa onda prži |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
sada mi više ne mogu ući ni u win xp stalno me baca na setup i na instalaciju win xp-a kada stavim instalacijski cd,a kada ne stavim zaustavi mi se na onom famoznom NTLDR datoteki?znači moram ponovno instalirati po 6. puta win xp?ne znam kako bih drugačije stavio ove dadoteke u C: disk |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
|
Imao isti problem. Moras namjestit "boot piorty"-tako nesto, imam to u awardowom biosu na k8n-sli. Na prvo mjesto stavis disk sa kojeg zelis dizat windowse. Tako sam ja rješio nadam se da ce pomoci Ako stavim drugi disk na kojem nisu win ili opciju add in cards na 1 mjesto pojavlju je se ndltr is missing, crtl+alr... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
da imaš pravo to je bio problem u biosu sam postavio na disk na kojem su windosi xp samo je izgleda u tome bio problem i sada sve radi samo što sam nešto sada iščačkao što treba i što ne treba TAKO DA ČU MORATI PONOVNO instal win xp,a vidiš mučim se s tim već 3 dana, a sve je tako jednostavno,ništa u svakom slučaju hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
|
ako ikad ikome bude trebalo ide ovako: uci u bios advanced bios features hard disk boot piority i namjestit hard na kojem su windowsi. Ovaj redosljed je na mojo ploč pa neznam da li je drugima ovako |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Al ne kužim, tolko je puta raspravljano na forumu o NTLDR-u i svaki thread je krenuo krivim smjerom. Ako je ljudima tako teško upisati u google NTLDR missing onda stavite sticky rješenja problema. Mislim sve što treba je podestiti hard disk boot priority na disk na kojem se nalaze win i to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|