|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
H20 Car
Water-fuel car unveiled in Japan (01:21) Report Jun. 13 - Japanese company Genepax presents its eco-friendly car that runs on nothing but water. The car has an energy generator that extracts hydrogen from water that is poured into the car's tank. The generator then releases electrons that produce electric power to run the car. Genepax, the company that invented the technology, aims to collaborate with Japanese manufacturers to mass produce it. SOUNDBITE: Kiyoshi Hirasawa, CEO, Genepax. Michelle Carlile-Alkhouri reports. Further report: http://www.reuters.com/news/video?vi...videoChannel=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Chile
Datum registracije: Apr 2008
|
O tome se pricalo i prije 15 godina... Nisu napisali koliko moze km/h |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Spomenuli su da sa litrom vode moze doc do 80km/h je auto prcav, al dobar pocetak cudim se sto nest takvo nije osmislila toyota ili nissan
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Chile
|
Kad sam rekao pricalo mislim sam da su ga vec tada bili napravili! kako sam cuo izumitelj je u roku par dana misteriozno nestao, sto mi smrdi na naftu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Kupit ću ja magarca, pa će nas dvoje magaraca ić besplatno..
![]() |
#10 |
Chile
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ne vidim kako vam je svima promakla uviđajnost u genijalni čin stvoritelja ovog motora. aplikacije su beskonačne, ovo je praktički agregat na vodu, koja je još uvijek besplatna. čovjek je spominjao i pogon na morsku vodu pa čak i čaj. šteta jedino što živimo u društvu pseudoliberalnog krutog kapitalizma koje jednostavno ne dopušta da se tehnologija razvija u smjeru povoljnom za čovječanstvo, već onom povoljnom za razna tržišta; ali ako neka jaka industrija, ne mora nužno biti autoindustrija stane iza projekta brijem sve će se promijeniti. ma kvragu i era kali yuga |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
thank god for cold fusion! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
I BTW, voda NIJE besplatna. Danas vozimo ovo: ![]() A sutra možda ovo: ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
btw voda JEST besplatna to što plaćaš vodovod i klor nema veze sa činjenicom da je voda kao ključni sastojak za preživljavanje svakog čovjeka na planeti - besplatna. poput zraka; i on je besplatan dok boca sa kisikom stoji novaca, isključivo zbog procesa filtracije istog. svatko tko ima bunar sa kišnicom ima vode koliko želi, besplatno. svatko tko živi na moru ima slane vode koliko želi, besplatno. dakle voda je besplatna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Chile
|
Citiraj:
btw kad smo kod voyagera - da jos izume replikator i holodek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() proizvod se sastoji od osnovnih sirovina i aditiva, u ovom slučaju sirove vode te aditiva u smislu klora te još treba naplatiti sam proizvodni proces koji uključuje potrošnju struje, amortizaciju pogona itd. voda je besplatna. odi na izvor rijeke iz koje se voda puni u boce i imati ćeš istu tu vodu bez dodataka - besplatno. ja mogu svoju vodu koju sam provukao kroz destilator nazvati aqua vitae, ili štojaznam alpska rosa i nabiti joj cijenu. ljudi će kupovati. hm dobra ideja? ne znam za Bandića no mi u Rijeci hvala bogu imamo najčišću vodu iz špine valjda u cijeloj hemisferi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Chile
|
Onda ti radis po sistemu ako uzimas od nekud onda naplacujes, ako se sam pobrines onda je besplatno, onda bi se to moglo primjenit i na auto. Ali opet vratimo se na temu auta. Mislim pogon na vodu-super ali opet mogu se kladit da ce biti neka caka - nece oni dati samo tako da se toci voda iz šlaufa |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
to je cijela poanta dok god ima sirove nafte na svijetu nece se naftna industrija tek tako dati ugasiti. to su toliko nezamislivo ogromne cifre da ti pamet stane. btw sto mislis sto ameri i britanci rade na bliskom istoku? dijele pravdu i šire demokraciju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Pogledajte si dokumentarac who killed electric car... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |