|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ukradena Navigacija
U petak sam ostavio suvozacki prozor napola otvoren. To je neko iskoristoi i maznuo mi navigaciju. Model je Garmin Nuvi 200. Zakljucana je lozinkom, tako da mu nece bit od koristi. Zanima me, moze li joj proizvodac(Garmin) uci u trag, ako mu prijavim kradu? ![]()
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
to neznam ,ali prije vjerujem da će ti softwerski razbiti tu lozinku ili blokadu,jednostavno prepišu novu,slićno je i sa kazićima.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Nemoze ti niko uc u trag. Nista malo gledaj oglasnike mozda slucajno naletis. Inace dobra ti je investicija auto alarm sa ultrazvukom u kabini. Od kad sam to stavio puno manje brinem i neznam ko bi bio dovoljno glup da gurne ruku u autu... |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
kakav ultrazvuk u kabini moze neki link? opet nekaj made by Fleks ![]() nego nema sanse da pronades navigaciju, mogao si mozda prijaviti policiji zavisi koliko je bi otvoren prozor pa dobiti pare od osiguranja |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
|
a googlaj. Ja sam to u absoluteo dao ugraditi. Imas u kabini par senzora koji ti detektiraju pomake, lom stakla itd. Citaj mozes ostavit otvorene prozore, zakljucas auto daljenskim i ta barijera di su inace stakla kad su zatvorena je pod ultrazvukom. Neko gurne ruku hop upali se alarm. Meni je to super po ljeti kad odem negdje van na cugu i mrtvo hladno ostavim prozore otvorene da ne dobim temp. šok kad udjem u auto. Neznam sjedis pijes kavicu i nevidis auto i neko ti se odluci drpit laptop za sadnjeg sica, a doceka ga hladni tus. Gurne ruku upali se alarm i odma proba na bris odkljucat auto da otvori vrata iznutra, a nemre nis jer kad zakljucas auto sa daljenskim neda se otvorit iznutra. Fino dodjes prema autu. Ako je lik jos kraj njega upucas ga u koljeno, ako nije, nikom nis. Da to nemas a auto, moze ti mrtvo hladno neko sve pokrast, otvorit auto, zvadit autoradio... Dobra je to stvar... Tiho budi i budi dobar ili cu ti stisnut visokotonac na zvucnicima ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Chile
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
@Fleks. I sjedis u kaficu i ne vidis auto i lik ti zgrabi laptop sa straznjeg sica i napravi sturu, a tebi moze auto do sutra tuliti u tom slucaju :P |
![]() |
#9 | |
JDM
|
Citiraj:
Dok se on snađe ja sam vec tamo, a on ima propucano koljeno. Mislim pa nisi debil da stavis laptop na haubu i ono jebiga. Zato ne otvoris nikad prozor do kraja, a da ti se auto lufta ti je dosta na svim prozorima 10ak centimetara. A kolko ja znam niko nema dosta dugu ruku da kroz to u sekundi pajsne nesto iz auta... |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
a znaći zato toliki šepaju na relaciji Ljubljana -Zagreb,znao sam da su dugoprstići ali nisam znao zašto šepaju.jedva ćekam da prvog sretnem,biće pitanjce,"znaš ti Fleksa, ha? ili ću staviti naljepnicu na auto- ovaj auto ćuva Fleks ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
#12 |
JDM
|
Pa nemoras imati pistolj. mozes samostrelom... Ima nacina kako lopova naucit da ne krade vise. Osobno kad napravim drzavni udar i dodjem na vlast odma prva stvar koju cu uvest ce biti kastracija na licu mjesta za lopove. Ako ponovi prekrsaj odjsecanje obje ruke. Mislim kaze mi moj buduci ministar Bubba da je to po njemu preblago. On bi odma vješanje za prvu lampu javne rasvjete. Al on je nehuman i zao. Mislim da je moja metoda bas po mjeri. |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Ipsens Sorry al moš stavit soli na rep, sve pošten svit oko nas. @Fleks Za detalje prouči Gadafijeve zakone (Prst, Šaka, Ruka & final Glava). |
![]() |
![]() |
#14 | |
JDM
|
Citiraj:
I da... Nesto cudno puno forumasa vidim brane lopove i nebi im pucalo u koljena. interesantno... |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Protestiram! Ne branim, dapače. Obrati pažnju na kaznene mjere. |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
|
Nisam mislio na tebe. Mene je sram sto zivim u gradu gdje nemogu stat i ostavit auto upaljen dok odem 5m do kioska po pljuge, sto nemogu ostavit auto po zimi pred kucom da radi 15 minuta i grije se dok ja popusim pljugu i popijem kavu, sto navecer moram u centru grada kad dizem lovu na bankomtu pazit da neko ne gleda da mi ne razbije njusku i izbije pin iz mene, sto sam morao u tramvaju uvjek biti dupetom naslonjen na prozor da mi neko ne mazne novcanik iz kargica. Nigdje ali nigdje gdje sam bio (osim u mađarskoj) nisam dozivio tolku kolicinu lopovluka koji samo cekaju da ti nesto pajsnu. I apsolutno sam za to da se uvede. Ulovis lopova, razapnes lopova. Drugacije nemoze. Covjek danas ulovi lopova, opali ga sakom i placa mu odštetu sto ga je lupio, a to sto je ovaj krao je, pa znate, kriv tezak zivot. Recimo stop lopovima i svercerima. Propucana koljena za zdravu naciju ! Fleksa za precjednika ! ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
to je vec stara stvar, moze ti reagirati ako malo jaci vjetar zapuše kroz otvorena stakla(kretanje zraka je dovoljno za aktivaciju ponekad), ili ako imaš mirisni borić pa se zaljulja... novo ti je radar, da dvozonski radar. jedan za oko auta(0-10metara ga možeš podesiti, pa ti dojavi na kilometar udaljenosti ako netko i samo stoji pored tvog auta) i drugi za prostor u kabini koji pali sirenu i dojavu tebi u đepu(isto podesiva osjetljivost) od kada sam to stavio nema lažnih dojava, reagira samo na materiju(ljude,predmete.metal i slično, dakle ono što je bitno, ne na zrak) sada je cijena duplo manja nego pred godinu dvije i najtoplije preporučam, imamo ga ja i par frendova, pa znam iz prve ruke da radi kako treba. http://www.kupiprodaj.net/HR/oglas10...avljivacem.htm Citiraj:
niti po zimi brinuti oko grijanja, ljeti hlađenja, a i na kiosku ne moraš gasiti auto, jer izvadiš ključ, odeš dop kiska a auto i dalje radi, i po alarmom je, bilo zaključan ili ne, a naravno i pališ ga na daljinsko, čak i podesiš da se pali automatski u npr 7 ujutro i otopi sav snijeg sa sebe, pa ne moraš ni na to misliti ako ideš u pola 8 na posao a i možeš njime isto dizati i spuštati stakla kao da si u autu, (imaš i očitavanje temperature u autu...) ma hrpa opcija
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja mrzim lopove kolko bilo ko ali da mu stvarno propucaš koljeno ti bi završio u reštu i još bi mu platio odštetu + platio bi državi troškove i razne gluposti, možemo šutit kolko oćemo o tome ali u ovoj državi zakoni su takvi da bandit ima veća prava od tebe, štoviše nesmiješ ga ni prebit pa čak niti zadržati silom do dolaska policije... Naravno da ja nekoga ulovim da mi provaljuje u auto to mu nebi ništa pomoglo jer bi ga prebio ko vola u kupusu i najvjerojatnije bacio u najbliži šaht ili kontenjer za smeće ali nemojmo se zanosit - da te nađu nakon ikakvog takvog obračuna nahebo si... Znam iz osobnog iskustva (uska familija) da se zakonski nesmiješ braniti nego se trebaš "podvrći nasilju i onda prijavit počinitelje" jer bilo kaj da napraviš - kršiš zakon... Da se mene pita ja bi uveo slobodno nošenje oružja za sve punoljetne građane, mislim nasilni i banditi ga i tako imaju i briga ih za to kaj je zabranjeno i samo pošteni ljudi koji se drže zakona nahebu na kraju jer ga nemaju... @TomRi Znam za takav radar ali zanimljivo je da idioti uglavnom podese da im pali one upozoravajuće zvukove čim se približiš na metar od njega pa reagira kad npr kao pješak prolaziš pored njega i "stepe te" ko budalu... Imao je jedan kreten koji stanuje u uličici ispod rebra takav u autu (to je ona uličica kroz koju svi voze ko divljaci kad idu u bolnicu) i tolko puta nam je zatulio dok smo ko studenti onuda išli da sam jednom skoro zabio frajeru željeznu štangu koja je bila u blizini naslonjena na neki zid kroz šoferšajbu - ono prolaziš mičeš se u stranu autma koji prolaze (a stvarno nema mjesta) i gledaš da prođeš uličicu, a da te niko ne svalja i pošalje na traumu i odjednom UUUUUUJUJUUJUU - stane ti srce, da ne spominjemo kad se parkiraš pored takvog bisera... Edit: Sad mi je kasno da mu ostavljam poruke jer ionako više tamo ne prolazim jer sam ja s Rebrom raskrstio kad sam diplomirao... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 15.09.2008. u 10:52. |
![]() |
![]() |
#19 | |
JDM
|
Citiraj:
Meni se ne upali na vjetar. Bas sam to probavao, al da ti muha uleti ili da imas u autu nesto sto ''leprsa'' kao boric, e onda imas false alarm. E da, ovo uvezi paljenja na daljenski. Znam za slucaj jednog bisera koji si je dao ugradit daljensko paljenje kod lokalca. Scena stoljeca. Auto u brzini, napred tegle pred bircom (one teske betonske) i on veselo pokazuje ekipi sto je dao ugradit. Stisne gumb. Dalje je povijest ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
|
Citiraj:
To obično pricaju prodavači koji nemaju takav alarm u ponudi pa onda spika: ''ma to ti ne valja, evo lik se zabio u betonske tegle jucer pred bircom, kupi ovaj moj bez daljinskog, sto ce ti to..'' uglavnom, auto ima senzor u getribi i ne bude se upalio u slucaju da je u brzini(a manualac je). a za automatike nema frke i bez toga. no dobro, koga zanima, neka ode pogledati u neki dućan u živo sve, nećemo tu reklamirati jer meni ni u đep ni iz đepa. 2 yedwy: da, problem je nekultura nekih ljudi. meni je zanimljivo kako i njega ne smeta to što mu dojavljivać pišti onda 20 puta na dan u đepu?? a lik samo treba stisnuti dva puta tipku za zakljucavanje i auto se zakljuca a radar se ugasi(vanjski), zato i služi ta opcija. daj mu ostavi poruku. (kada je vec lijen da podesi osjetljivost)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 15.09.2008. u 10:23. |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
JDM
|
Citiraj:
Al to paljenje na daljinu mi je sljedeca stvar koju stavljam u auto. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Sorry na offtopiku ali me zanima dali je ikako moguce osposobiti alarm ako je izgubljen kljuc, jer imam u autu alarm+senzor koji mi nesluze za nista .... i ne nisam ja izgubio kljuc.
#23 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Svasta ja procitah ovde, moram i ja u svoju Zastavu staviti sva ova osiguranja da mi neko ne drpi novu tubu vazelina sa suvozacevog sjedista. ![]()
#24 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
To je onaj odvojeni ključ koji se na instrument tabli montira? Ja sam imao u starom autu takav, teoretski samo se otvori tabla i zamjeni njegovu bravu i trebalo bi radit ne? Iako mislim da onaj kod koga je ugrađen vjerojatno ima duplikat ključa ili ga može nabavit preko tvorničkog kataloga...
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
imam identićan auto alarm,mogu ti reći da mi se bipanje kad netko priđe auto znalo paliti i bez veze,sam alarm nikada,(osim kad bi zaboravio da je pas u autu)ali to se vremenom poćelo događati. uzeo sam ga da nemoram stalno vaditi ploćicu od kazića koji ima dvd,tv,navigaciju i pokretni lcd ekran a koštao je 15000 tisuća kad sam uzimao,sad je to puno jeftinije i evo ga još u autu.alarm sam platio oko 3500 ali nisam uzeo paljenje auta,otvaranje gepeka i sl jer je po svakoj toj sitnici da je prikljuće trebalo platiti oko 500 k,pa bi me alaram strašno izašao,nego jel se može kako nabaviti ovaj glavni daljinski od alarma sa ekranom,meni se moj potrgao i sad koristim rezervni koji ima samo par opcija,skoro ništa ps dobro da robin hood nije živio u ovo vrijeme,jadan bi u najblažu ruku brzo prošepao ![]()
![]() |
#26 | |
|
Citiraj:
(tako je meni lik rekao prilikom ugradnje pred 2 god, ali kao što vidiš da su sada cijene pale za duplo pa je vjerojatno i daljinac jeftiniji)
![]() |
#27 |
Guest
|
|
![]() |
#28 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sam oduvjek maštao da bacim lopova u septičku jamu zajedno s vrećom vapna..
#29 | ||
JDM
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
ja bi zabranil svo oružje jer bu onda svaka budala imala gun i ak kihneš pored njega te bu nastrelil. pištolj ti ne daje osjećaj sigurnosti već samo straha jer neznaš ko ga još ima i spreman je u tebe puknuti. a sad za stolen goods... desi se i nadam se da bu toga sve manje a da bu više običnog posla. žalosno je da moramo takve alarme imati, ali sviđa mi se ovaj alarm kojeg je tomRI spomenul Dobar Fleks, dobar hanz, tebi čovjek ide u goste sa šumkom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|