|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() Cari tutti, triba bi ići leći ali slažem neku konfiguraciju koja mora biti savršena. Prošarao sam po svim mogućim forumima i još nisam dobio sve odgovore pa sad kucam i na ova vrata. Nadam se da će tema i drugima pomoći. BUĐET, TRENUTNO STANJE i UVJETI: 1.Uvjet Max buđet je 5.400kn. Trenutni monitor je LENOVO L220 sa rezom od 1920*1200 tako da nova konfa mora pogoniti sve bez problema u nativnoj rezi + što ću vjerovatno imati i još jedan dodatni monitor tako da će biti posla. 2. Uvjet treba biti TIHO! jer je u prostoriji u kojoj non stop boravim. 3. Uvjet nemam para ni volje da mjenjam konfiguracije često pa mi treba konfa koja će nešto i potrajati. UPORABA RAČUNALA 1. Volim imati dosta aplikacija u pogonu odjednom, koristim ga za filmove i glazbu, office, CS3 paket, bjesomučno surfanje internetom itd. 2. Ugradio bi Vistu x64 jer sam čuo da je ok sa 4gb ram-a, ako ne bude štimala lako se vratim na XP 3. Igre: Preferiram Football manager koji troši dosta RAM-a, čekam novi GTA IV, PES 2009, a volim se okušati i u pucačinama pa čekam COD5, CRYSIS, FAR CRY 2; simulacije auta, možda jednog dana i Civilisation V ako ikad izađe ![]() Uvjet:Te sve igre bi se trebale vrtiti bez problema s budućom konfom na rezoluciji od 1920*1200. KONFIGURACIJA +Komentar Procesor (1.000kn) Prvi izbor je Q6600 jer je po mnogima kakva takva investicija za ubuduće kad se bude koristilo više jezgri (trenutno igre koriste dvije). Radi na 2,4 što se, koliko sam čitao bez problema uz inv. od 200 kn u hlađenje digne na 3Ghz i na taj način hvata Duo procesore. Kod njih je korištena 65nm a duo je 45nm. Zašto svi bježe od Quadro-a? Drugi izbor je E8400 koji je vjerovatno trenutni best buy ali mislim da bi me i Q6600 služio godinu i pol bez da mi išta trzne na kompu. Svi hvale ovaj procesor pa se pitam ima li uopće mane? Treći izbor je neki Athlon. Dosad sam bio na Athlonu64 3000+ koji je bio dobar izbor u ono vrijeme, ali mi se čini da je trenutno athlon izgubio utrku. Četvrti E7200, svi ga hvale, čitam da je brzina ista kao i kod E8400..komentar? Matična (700kn) Prvi izbor:Nisam našao vremena da nađem neku dobru matičnu jer ima i previše izbora pa ne vidim stablo od šume. Vidim da je dobro imati p45 čip. Jel moguće naći kvalitetnu matičnu s novim čipom u rangu do 700kn? Drugi izbor: gigabyte p35 ds3, jeftina matična ali je best buy u donjoj kategoriji. Uvjet: Bilo bi lijepo da matična ima dobru zvučnu karticu jer imam 5.1 HARD DISK (540kn) Prvi izbor: vidim da je ponuda dobra ali nemam favorita. Treba imati 32MB cacha (jel velika razlika između , preko 500GB i biti TIH, znači 3 uvjeta. RAM DDR2 (650kn) vidim da su cijene RAMa dosta pale od vremena kad sam ja uzimao svoj 1gb rama. Zanima me best buy u ovoj kategoriji. Trebaju mi 4GB koji će mi omogućiti lagodan rad. Napomena: Ovaj dio konfiguracije ću vjerovatno prvi nadograditi nakon 1-2 godine. DD3 je neisplativ GRAFIČKA KARTICA (1000kn) Nisam zadrti gamer i nije mi potrebna prestrašna grafulja pa mi treba nešto što će mi omogućiti lagodno igranje u budućnosti tj. kartica koja će dobro služiti mom Lenovo monitoru sa visokom rezom. Koliko sam shvatio, kod kartica je bitka između ATI-a i NVIDIA-e napeta. i 16? jel osjetna?) Što odabrati, ATI ili NVIDIA? . - ATI, jel treba čekati da HD 4850 padne s cijenom Gigabyte VGA ATI HD4850 512MB GDDR3 PCI xpress - 1.100kn HD4870 mi je preskup . - NVIDIA, 9600GT 512MB? ili Gigabyte 9800GT , 512Mb GDDR3 Koju god karticu da uzmem računam da i neće biti potrebno ovu zimu neko dodatno hlađenje za grafičku jer je ne namjeravam clockati. HD4850 ima probleme s pregrijavanjem? NAPAJANJE (400-450kn max) želim nešto para uštediti pa mislim da mi je za komp sa dobrom konfiguracijom, modernom grafičkom(u budućnosti možda joj dodam i drugu), 2 Hard Diska dovoljno 450W nekog brand name napajanja. Uvjet: ne smije biti glasno, tišina je zlatO! Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent., ATX2 ver 2.2 ![]() KUČIŠTE (400kn max) Prvi izbor: Želja mi je Big tower zbog lakšeg hlađenja i prostora unutar kutije. HG spot u ponudi ima neke ATX 2 modele od 400kn i od 470kn. . Big Tower, CHIEFTEC GX-01B-OP ![]() Big Tower, SPIRE Sword Fin SP-9007B, ATX 2 ![]() Znam da takvim kučištem ne dobivam super kvalitetnu čvrstu kutiju, ali dobivam prostor,a ionako ne mičem previše komp pa mi nije potrebno nešto maleno i mobilno. Drugi izbor: neka je MIDI tower ali treba imati dosta prostora, znači neki malo veći model. MIŠ (400kn?) Zasad sam najbliži MX620, iako nema onoliko tipki koliko bi volio čini se OK. Razmotrio sam kupnju MX revolution ali mi nešto fali tom mišu i preskup je (onaj valjak u sredini mi je nakako labav, a tipke na mišu su mi preosjetljive. MX1000 je dobar miš ali i on mi je nekako cijenovno precijenjen iako bi ga kupio da je jeftiniji. Ako netko ima info. gdje ima izložen MX620 ili MX1000 volio bi probati (u VeMilu nema. MX518 mi se ne sviđa). Ako netko ima nekog favorita koji dobro leži u ruci a ima više funkcija nek javi. DVD (150kn) Dosta pržim, al smatram da nije potrebno dati više od 150kn za pržilicu. Nemam favorita. DODATNI VENTILATORI(?kn) Što mi još treba od ventilatora za kučište za ovakvu konfiguraciju? Vrijeme kupovine: Planiram kupiti komp. za nekih mjesec dana (sredina ili kraj 10tog mjeseca) pa bi cijena grafičke, Hard diska i procesora mogla malo pasti. Do tada imam vremena odabrati best buy komponente. Nisam neko vrijeme pratio vijesti u svijetu IT-a pa su mi moža neke teorije malo zastarile. Nadam se da ćete izaći u susret i da ćemo kvalitetnom raspravom doći do riješenja. poZDrav ![]() Formular ![]() Procesor (1.000kn) Matična (700kn) HARD DISK (540kn) RAM DDR2 (650kn) GRAFIČKA KARTICA (1000kn) NAPAJANJE (400-450kn max) KUČIŠTE (400kn max) MIŠ (400kn) DVD (150kn) DODATNI VENTILATORI? Zadnje izmijenjeno od: ervol. 19.09.2008. u 11:37. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Od ovoga ćeš teško naći bolje za te pare. Eventualno dodaj još rama i zamijeni pržu sa modelom 215BK (SATA). http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/852
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Chile
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/852 pvp sto coco rece bas i ne izgleda lose! |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ha, moze se sloziti bolja konfiguracija, ali nikako iz jedne trgovine. recimo: ASUS P5Q, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache 2 x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax Sapphire VGA ATI HD4850 TOXIC 512MB GDDR3 PCI express Western Digital HDD SATA-II 640GB 16MB 7200 rpm Corsair 450VXEU ATX 2.2 napajanje 450W Pioneer DVD +/- RW DL DVR-115DBK ATA crni Sharkoon kućište Rebel9 Economy-Edition crno 2 x Chieftec AF-1225S, 120mm hladnjak za kućište, crni sveukupno za gotovinu: 5277,96 kn. veci hdd, 4GB rama, jaci proc na def. najvece i prakticki jedine razlike. moze se ugurati i q6600, ali onda bi bilo dobro i staviti hladnjak (big ty ili nesto slicno), a to onda znaci ili jeftinija ploca, ili manje harda, ili manje rama, ili probijanje budgeta. ali se moze jos iskombinirati svasta, neda mi se raditi kombinacije. ovako sklopljena konfiguracija mislim da ce biti dovoljna za ono sto si napisao (btw, svaka cast na prvom postu, ulozilo se i vrijeme i razmisljanje vidim).
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Chile
|
Burko odlicno! samo.. Citiraj:
Citiraj:
osim sto ce uzet jos kit rama i treba mu jos mis...(a tipkovnicu valjda ima il mu nece trebati ![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
|
fak, zaboravio sam misonju ![]() za mjesec dana ce barem neka komponenta malo pojeftiniti, ili jos malo preko budgeta. iako ja ne shvacam ljude koji daju vise od 200-300 kuna za misa, ali ajd. sto se tice harda, ako mu je bas vazan cache (a bas i nije), evo onda jednog koji ima 32MB cache - Seagate HDD SATA-II 640GB 32MB 7200 rpm. ustvari, nimalo los izbor najvise zbog 5 godina garancije (3 kod wd-a).
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
@Burki i ostalima ASUS P5Q, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 Jel ima neka jeftinija varijanta i ako može da mi ploča podržava ATX2 (koliko je to bitno), čip mi odgovara. Kakve su mogućnosti clockanja na ovoj ploči? Procesor Intel Core 2 Duo E8400 , 3GHz, socket 775, 6Mb cache Zašto ne q6600? Jel on bolja investicija za budućnost + što se može clockati da dostigne ili se bar približi E8400 2 x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax ok Sapphire VGA ATI HD4850 TOXIC 512MB GDDR3 PCI express Jel se toliko vidi razlika između obične HD4850 i ovog TOXIC modela. NVIDIA nema konkurenta u ovom cijenovnom rangu? koliko je model 4870 bolji od 4850? Evo favorita: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=6028 Ima bolje riješeno hlađenje. Western Digital HDD SATA-II 640GB 16MB 7200 rpm Jel se osjeti razlika u cachu od 16i32. Veličina mi je izvrsna. Koliko je ovaj HD tih? Corsair 450VXEU ATX 2.2 napajanje 450W ok, opet me zanima koliko je glasan? Pioneer DVD +/- RW DL DVR-115DBK ATA crni ok Sharkoon kućište Rebel9 Economy-Edition crno Jel dovoljno veliko i prozračno? Ovaj mi je veličine kao i postojeći i sve je stisnuto unutra. 2 x Chieftec AF-1225S, 120mm hladnjak za kućište, crni ok Trebalo bi malo prpaziti na cijenu jer se buđet smanjuje svakim danom ![]() Hvala na odgovorima. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ervol. 19.09.2008. u 15:43. |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
|
za plocu, klokanje nece biti problem. potrazi reviewe na netu, ako ne nades bas ovu (P5Q), ima reviewa ovih sa crossfireom. isto ti dode. q6600 vs e8400? tesko pitanje. ako ne radis obradu videa, 3d animacije i slicno, ovaj dualac ce te zadovoljiti. vecinom ljudi kada idu na quada znaju da im treba quad, tako da bi na tvom mjestu ipak isao na 8400. sto se tice oc-a, ide q6600 do 3.5 GHz, tesko vise (recimo okvirno, neki vise neki manje). dok ovaj 8400 bez frke preko 4GHz. tu ti ne mogu vise reci, ako netko ima jos za nadopuniti neka slobodno pomogne covjeku. razlika izmedu ovog modela 4850 i "obicnog" je u hladenju, tj ovo je nereferentna verzija. bolje i tise hladenje, dual slot. iako mozes uzeti i 4850 sa single slot hladenjem, pa staviti S1 + 2 x 120mm ventilatora, i imati jos nize temperature, i vrlo vjerovatno jos tise hladenje. to su one kombinacije sto sam pricao da mi se neda pisati. 4870 - jaca od 4850 svakako, takoder - reviewi. nvidia ili ati, tu ti jedino mogu preporuciti eventualno 8800GT, ako nades gdje. sve su povucene i sada su 9800GT, sa visom cijenom. tako da ti ipak preporucujem ati-ja, 4xxx serija je danas bolji izbor od ostatka ponude. wd - brz, jeftin, tih. uzalud je govoriti vise, potrazi reviewe po netu, ima ih dosta. corsair 450W. dosta ljudi ga ima, ima reviewa po netu. tisina je relativan pojam, bolje pitaj nekoga tko ga ima kakav je na opterecenju. inace, izvrsna napajanja + 60 mjeseci garancije. kuciste. upravo mi dovezao overseas bas to kuciste (i E5200m jeeeee!!!!!). uglavnom, velicinom je prakticki kao sva midi kucista, mozda malo siri. iznutra dosta mjesta, rupa mali milijun za ventilatore (naprijed jedna, iza dvije (2 x 80mm ili 1 x 120mm), i jos dvije 120mm na bocnoj stranici. sto se tice samog rada, dal zvoni, to ti mogu reci tek kad ga sklopim. ali ovako na prvi pogled mi se cini ok, ustvari i zato sam ga sam uzeo.
![]() |
![]() |
#9 | |||
Chile
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ASUS P5Q, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 Eh burko, burko, a sto si ono pricao o asusu i volkswagenu? ![]() IMHO, ploca koju si mu stavio je preskupa i nema nista vise nego neke ploce za 100-200kn manje, tocnije gigabyteove. dapace, koliko mi se cini, cak i manje, neda mi se gledat detalje... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
|
za ovo postoje poruke. razgovor je voden u 4 oka, a sada na forumu, ni ok. drugo, da je ploca preskupa, nebi se slozio nikako. da je malo precjenjena, jest, kao i 99% asusovog asortimana. ali bas u ovom slucaju je ploca skuplja ~ 150 kuna od GA-EP45-DS3L, i u najmanju ruku se dobiva bolje hladenje. kad to zaracunas da covjek mozda ode na quad, bolje hladenje jako dobro dode kod oc-a. inace, samih razlika opcenito kod maticnih baziranih na p45 chipseta nema, tako da neces otkriti nesto dodatno sto druge nemaju. razlike su vise manje u samom layout-u, ili u ovako hladenjima i slicno. ne mislim na cf i slicno kao razliku.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Dobro, oprosti, kaj se pjeniš odmah... ![]() Kakve veze to ima, to sam rekao u vidu teme tj pitanja za tebe, a ostali, sto mogu i potvrditi ako zele, nemaju pojma o cemu smo mi pricali "u 4 oka". Nego, u vezi ploce - eto, precijenjena je, rekao si i sam. Na to sam i mislio. Preskupa, precijenjena, to je samo igra rijeci, dodje te isto - placas vise ![]() EDIT: A evo, i sam kazes da razlike nema izmesju ploca sa P45 chipsetom - tocno to, dakle, tim vise placas ime, iliti, mozes dobiti kvalitetnu plocu neke druge firme za manje novce. I jedina razlika su ti hladnjaci, a sad, ako mu to tolko znaci... Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.09.2008. u 19:18. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Ja sam danas narucio nesto slicno: Citiraj:
Mislio sam jadan naprijed za usisavanje zraka, a jedan pozadi za ispuhivanje. Moze malo pojasnjenje??? Zadnje izmijenjeno od: McG. 23.09.2008. u 15:15. Razlog: Slomljen layout foruma kopiranjem nepotrebnog koda. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Osobni opis - pitaj me
|
bolje stavi tri ventilatora, jer mozes jos jedan na bocnu stranicu, i bilo bi dobro zbog 4850. pozicije i smjer? pa normalno, naprijed, iza i na bocnoj stranici. stavis da prednji i bocni upuhuju zrak, a straznji ventilator izbacuje van. simple as that. i da, ako zelis, mozes iza staviti 2 x 80mm, jer ce oni ipak nesto bolje raditi od 1 x 120mm, ali ce biti bucniji. sto se tice ventilatora, imas dolje link za chieftecove. imas u linksu sharkoon system fan S, i imas i arctic-cooling 12 pwm (od jeftinijih). ove ac sam ja uzeo jer nisu imali sharkoonove, i ventilatori su jako tihi i dobri. zasada preporuka, osim ako ne profuckaju........
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Konfiguracija do 5500kn
pozdrav svima:d ovako,kupujem novo računalo do 5500kn,+/- 100kn, netreba mi nikakva periferija, Računalo bi služilo za igrice i multimediju na prvom mjestu,školu,net diska mi netreba puno...320 čist ok, ne bih clockao,estetika i tišina mi nisu bitni,smo unutarnje komponente. želio bih najbolje na za te pare,i da sam miran nekoliko godina-kolko god je to moguće,jer ne mjenjam računalo svakih nekoliko godina (još sam na athlonu 1,75ghz i 256 rama,o grafici da ne pričamo) ![]() živim u rijeci,imam vemil,links,netcom,ventex.... ovo sam složio u vemilu jer mi se tamo čini najeftinije pošto se razumijete mnogo bolje od mene,molim za savjete/kritike/promjene....... mislio sam nešto ovako: CPU: Intel C2D E8500 -1.439,84kn vemil MBO: MB Gigabyte EP45-DS3, s775, iP45, DDR II, SATA II, FW, GLAN -760,30kn vemil RAM: DDR2 2GB PC6400 (800MHz), SuperTalent, CL5 -259,00kn vemil HDD: HDD HITACHI HDT725032VLA360 320GB SATA-300 7200rpm 16MB -359,90kn vemil Optika: DVD+RW/-RW Pioneer DVR-212DBK, SATA, Dual Layer, 18x, black, bulk -170,00kn vemil GPU: Gigabyte Radeon HD4870, 512MB DDR5, TVout, Dual DVI -1950,00kn vemil Kućište: Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, 2×120mm fan, airduct -333,00kn vemil PSU: Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan -294,00kn vemil Mrežna: MICRONET Ethernet card SP2500RS 10/100 Mbps PCI Realtek -35.00 kn vemil e sad: E8400 il E8500? da se ne grije previše,freezer 7 il neš tak... ova matična me se čini ok,možda ima neka druga(asus il tako neš) bolja? kakav zvuk ima ova matična?? jer mi se neda davat za zvučnu... 2gb rama mi je dosta,al uvijek mogu stavit više,dal da uzmem neke druge rame? s obzirom na nove igrice i vistu,dal da ipak ubacim još??? grafičku oću ovu,dolazi 22' te oću nove igrice ne na originalnoj rezi. PSU mi se nekako čini slabašno...stavio sam forton 500w al sam rezo zbog budžeta.... to bi ukratko bilo to....molim vas da mi složite neš jako za te pare. puno hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Osobni opis - pitaj me
|
dakle, kako bi sebi slozio: Intel® Core(TM) 2 Duo E8400 2x3.0 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Wolfdale, BOX MB Gigabyte EP45-DS3L, s775, iP45, DDR II, SATA II, GLAN 2 x DDR2 2GB PC6400 (800MHz), Kingmax VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 FR, 512 MB, DDR 5, tv-out, Dual DVI HDD 640.0 GB, WESTERN DIGITAL, SATA, 16 MB c., 7200okr/min, za desktop DVD±RW PIONEER DVR-215DBK, 20x, crna, SATA, Dual layer, bulk Napajanje 550 W ATX 2, CHIEFTEC, GPS-550AB-A Kućište SHARKOON Rebel9 Economy-Edition, MIDI, crno, bez PS 2 x Chieftec AF-1225S, 120mm hladnjak za kućište, crni sveukupno za gotovinu: 5669,79 kn. znam da je prekoracen budget za 170 kuna, ali u ovom konfiguraciji imas 4GB rama, veci hard, i necu reci bolje ali snaznije napajanje. vjerovatno bi i fortron izgurao 4870, ali osobno bi isao na jace napajanje. ako neces klokati, ovaj stock hladnjak ti je cist dovoljan, tako da ga nema razloga mijenjati. bilo bi bolje, ali nema svrhe jer je i stock dovoljan. ove komponente mozes kliknuti za pregled, i konfa je sastavljena iz tri trgovine; linksa, vemila i hgspota. kombininiraj, jer te tako jeftinije izade. jos kad bi adm i hardveraj mogli uci u izbor......... ponavljam, ovako bi ja isao, i nebi mi bilo zao dati jos tih 170 kuna. ako nemas, ili skini rame ili uzmi manji hdd.
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
![]() Evo konfiguracije za koju sam se odlučio. Imam još nekih dilema koje su uglavnom vezane za tiho, ali jako napajanje kao i za kučište za koje bi htio da bude MIDI ali malo većih dimenzija da se hlađenje olakša. Sa parama sam na VI pa moram maksimalno štediti. PS. koliko bi me koštalo da mi netko smontira matičnu + napajanje + kučište? Sad nemam vremena puno komentirati pa vam evo slika ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Osobni opis - pitaj me
|
ne znam sto tocno pitas, al ajd....... kuciste i napajanje koje si odabrao na ovoj slici su ono sto trazis; tiho i kvalitetno napajanje, i midi kuciste malo vecih dimenzija od uobicajnih. tako da je to rijeseno? sto se tice sklapanja same konfe, osobno bi te odreao za kavu i kutiju cigareta, ali prisilio te da sjedis pokraj mene i sve pratis ![]() btw, sretno sto se tice kupovine iz tolikog broja trgovina, nekako mi se cini da barem jedne-dvije komponente nece biti sada, pa ces poludit ![]() pripremi se na ovakve odgovore kad krenes u kupovinu ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
![]() @Burko ![]() evo dilema: NAPAJANJE 1.Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, cijene su dosta skočile ovom napajanju, šteta, za 450kn je best buy. Pokušat ću ga naći po pristojnoj cijeni KUČIŠTE Nisam pametan koje uzeti a da zadovoljava kriterije da unutra ima prostora, cijene nikako da im padnu, svi su u standardnim veličinama. MATIČNA EP45-DS3, znam da je riječ o kvalitetnoj ploči koja podržava i nice OC, ali me zanima kvaliteta integriranog zvuka na njoj? Znam da podržava 7.1, ali se pitam da li mi se isplati u budućnosti uzeti i zasebnu zvučnu od 200tinjak kn ili je ova dovoljna jer mi je zvuk very bitan. GRAFIČKA ovaj Sapphire ima ok cijenu i pregrmit ću tih 400 kn razlike između 4850 i 4870 jer planiram dosta toga vrtiti u svojoj nativnoj rezoluciji, dakle 1920*1200 ![]() OSTALE KOMPONENTE kod njih nema nikakve dileme. |
![]() |
![]() |
#21 |
Osobni opis - pitaj me
|
ha cuj, sto se tice napajanja svest ce se na to koliko mozes para odvojiti za njega. da imam 500 kuna, prije bi isao na corsaira. iako ni chieftec nije za otpisati, dapace. koje je tise, ne mogu ti reci jer nisam "upoznao" jos niti jednog corsaira, u napajanju. to bi trebao pitati nekoga tko ima corsair 450W (a mislim i da ima podosta recenoga po temama o njemu). kucista kao takva mislim da najvise drze cijenu, uz napajanja. jedna od rijetkih komponenti za racunala kojima cijena vise manje je stabilna (nazalost naravno). sto se tice samog kucista, moja preporuka je, ako mozes, da negdje pogledas kuciste koje te zanima. ili provedes neko vrijeme i potrazis specifikacije, izgled, dimenzije itd itd (hint; homepage od proizvodaca, razni reviewi). sto se tice zvuka, najbolje ti je uzeti za pocetak bez posebne zvucne kartice. kad upogonis konfiguraciju, poslusaj kvalitetu zvuka. ako budes razocaran, kupis zvucnu karticu i svi sretni. jer je kvaliteta zvuka (kao i razina tisine) relativan pojam, nekome odgovara, nekome nikako ne odgovara. sto se tice graficke, mogao bi razmisliti o 4850 sa dual slot hladenjem, eventualno. ako ti zafali para recimo. iako ako si mozes priustiti, idi na 4870. lako i jednostavno. znam i sam da nisam rekao nista sto nisi znao i sam, ali ja ti vise ne mogu pomoci. jer bi trebao imati priblizno ili identicnu konfiguraciju da bi odgovorio na postavljena pitanja, sto nemam.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|