Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.08.2008., 11:44   #1
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
OS za wireless server

Ovako, proširujemo wireless mrezu i stavit cemo za pocetak neki stari komp (P200, 128mb rama) da bude AP... Imam dvije kartice, jedna da se spaja na glavnu antenu, a druga da radi u AP modu... E sad, gore je windows xp koji super radi, ali nemogu napravit da jedna kartica radi u AP modu, a druga da se spaja na tu mrezu (onaj windows zero za wireless se nece upaliti jer ralink na jednoj kartici koristi svoj program)

Kako to podesiti da jedna ralinkica radi u AP modu, a druga se spaja na glavnu mrezu , ili ako treba drugi OS staviti?

btw, nisam znao da stavim tu ili pod mreže, stavio sam tu, pa ako zelite, selite

hvala
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 12:47   #2
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
isti problem sam ja imao, dvije WF-511. probavao sam nesto neuspjesno sa debianom bridgati dvije kartice da jedna bude u AP modeu a druga se spaja na mrezu.. na kraju sam se odlucio na n-liteani WinXP SP2 (samo mrezni dio, ISO je imao oko 90mb). stavio sam najnovije ralinkove drivere.. prepozna obje kartice i onda te prilikom pokretanja utilitya pita koju zelis konfigurirati. Kad sve namjestis iskljucis ralink utility da se ne boota. Da spojis ove dvije mreze imas dvije opcije: bridge i ICS... ja sam isao preko ICS-a.. sad se tocno nesjecam sto i kako sam namjestao, ali nije bilo komplicirano.
Dule je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2008., 12:58   #3
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Jel imaš taj ISO?
Probao sam tako, stavim jednu karticu u AP mod, izađem iz utilitya, i dalje nece preko druge kartice se spojit pomocu windows zero configurationa...
Btw, kako si postavio IP adrese? Nemamo net (još) na wirelessu... Trenutno imamo svi 192.168.0.x, ali imam neki feeling da nece to radit kak treba... Želim da se svi vide na mreži...
Staro 28.08.2008., 14:28   #4
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Jel imaš taj ISO?
Probao sam tako, stavim jednu karticu u AP mod, izađem iz utilitya, i dalje nece preko druge kartice se spojit pomocu windows zero configurationa...
Btw, kako si postavio IP adrese? Nemamo net (još) na wirelessu... Trenutno imamo svi 192.168.0.x, ali imam neki feeling da nece to radit kak treba... Želim da se svi vide na mreži...
nazalost ISO nemam, davno je to bilo

btw ja sam jednu karticu preko utila stavio u AP mod, izasao iz utila, ponovno pokrenuo util (sad me pita koju karticu zelim), odabrao ovu drugu i konfigurirao da se spoji na mrezu. onda sam izasao iz utila i dalje namjestao u network connectionsima.

ja bi trebao otici do tog servera pa viditi kako je tamo podeseno jer se ne sjecam kako sam namjestio IP-eve... za 10-ak dana mogu pogledati ako hoces..
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2008., 15:30   #5
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
nazalost ISO nemam, davno je to bilo

btw ja sam jednu karticu preko utila stavio u AP mod, izasao iz utila, ponovno pokrenuo util (sad me pita koju karticu zelim), odabrao ovu drugu i konfigurirao da se spoji na mrezu. onda sam izasao iz utila i dalje namjestao u network connectionsima.

ja bi trebao otici do tog servera pa viditi kako je tamo podeseno jer se ne sjecam kako sam namjestio IP-eve... za 10-ak dana mogu pogledati ako hoces..
Ajd ako ti se da Hvala
Staro 28.08.2008., 20:35   #6
rajzla
Premium
Moj komp

rajzla's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ako su ti kartice sa Atheros chipsetom stavite na komp mikrotik os ako već radite ozbiljnu wlan mrežu. Ima puno čačkanja i čitanja dok se ne podesi kako treba. Mi trenutno imamo 2 mikrotik rutera oba su P2 300 MHz sa atheros karticama, os se nalazi na cf/ide karticama od 128 mb. Jedan mikrotik je samo bridge konekcija prema netu a drugi bridge + ap.

Pogledaj na ovom linku više o mikrotiku

http://wireless.uzice.net/uputstva.php

Edit: vidim da pitaš za server a ne za ruter

Zadnje izmijenjeno od: rajzla. 28.08.2008. u 20:51.
rajzla je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2008., 12:19   #7
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Nisu atheros, stavio bi ja vec mikrotik da jesu
Ovako, treba mi OS za spajanje na glavnu mrežu i rad u AP modu...
Staro 03.09.2008., 18:54   #8
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Evo da dignem ovu temu
Server je riješen, stavljen windows xp gore, stavit ce se samo jedna kartica i bit će server za DC++ i TeamSpeak...

Ovako, podižemo novu pristupnu točku i sad, jel mogu uzet dva rutera, jedan stavit u AP mod, drugi u client mod da se spaja na glavnu mrežu i spojit ih LAN kablom... Hoće se vidjet korisnici između te dvije mreže i kako treba podesiti IP adrese da bi se vidjeli? hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno