|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Kako zadržati drive letters ako se Vista inst. s boota
znači kad se instalacija viste pokreće sa xp-a sve u redu slova particija ostaju ista. Međutim, pokrenuti setup x64 Viste na 32bitnim XP ne ide naravno pa ako idem iz boota onda će u visti stavit da mu je kao particija C, znam da se ostale particije tj. njihova slova mjenjaju bez problema ali ovako na sistemskim neće, znam da se može s Acronis Disk Directorom i to sam jednom napravio ali na XP-u i onda mi je sjebo boot, kako ovo rješiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Slova su tu apsolutno nebitna, svaki OS će ih drugačije staviti. Windowsi uvijek sistemsku particiju stave kao C, a ovo ostalo ide redom onako kako fizički stoji na disku. Prema tome, kad si u XP-u, on će ti biti na C, a Vista recimo na D. S druge strane, kad uđeš u Vistu, ona će ti biti na C, a XP na D. To vrijedi pod uvjetom da su particije fizički jedna do druge.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ovo je ludo! ![]() Actually, there is a way to dual boot Vista x64 and XP x32 and retain same drive letters both under XP and Vista. Here is how: Under XP change the drive letter of your DVD-ROM to something other than the drive letter you want to have your Vista installed. Boot from Vista DVD, click "Install Now" and hit Shift+F10, start diskpart and make any partition changes you need (I personally shrunk XP partition by 32Gb and then created another partition for Vista and assigned it drive letter D: ) Go through Vista install as you normally would (make sure that don't have to activate Vista twice -- you'll see the reason for that later). Also don't install any updates or non-disk-essential drivers just yet. Once you log in to Vista for the first time -- open to registry editor and go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices. Then rename \DosDevices\D: to something else for now (presumable this is your XP partition), rename \DosDevices\C: to \DosDevices\[DESIRED_VISTA_DRIVE_LETTER]: (where [DESIRED_VISTA_DRIVE_LETTER] should be replaced with the desired drive letter for Vista partition -- D in my case). Now rename previously renamed \DosDevices\D: to \DosDevices\C: (see 'How to restore the system/boot drive letter in Windows' (http://support.microsoft.com/?kbid=223188)) Close regedit and reboot. Now if you boot into Vista you will not be able to run anything and your profile will not be loaded -- so instead of booting normally choose Safe Mode with Command Prompt (by pressing F8 on boot menu screen while Vista option is highlighted). Once you boot into Vista Safe Mode with Command Prompt change drive to your DVD drive and start Vista setup AGAIN by typing setup in command prompt. Go through Vista installation again and enjoy same drive letter assignments under XP and Vista |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, tako sam ja u Visti mijenjao slovo XP-ove particije iz D u E jer mi normalnim putem nije dao zbog toga što na njoj stoji boot manager...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|