|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Razlika izmedu vista 32 i 64 bit
Ne znam sta da uzmem vistu 32 bit ili 64 bit? Koje su razlike? Cuo sam da je 64 bitna verzija puno brza, je li ima razlike u grafici, koji je podrzani harware? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ak si gamer i ak misliš imat 4gb memorije ili više onda uzmeš 64b. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
A čuj evo recimo CC3 mi radi na Visti 32, ali ne radi na Visti 64 ... Dok GTR2 radi na obje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo trazio sam preko neta sta ima i vecinom sam procitao da je podrska losa, dosta jos ne radi, tako da cu ipak ostat na 32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Podrška oko čega? Što ne radi? Nemam baš nikakvih problema otkad sam stavio Vistu x64. Svi programi rade, sve igre rade ( osim GTA: VC i GTA:SA ). Ne znam kako da to opišem, ali puno mi je ugodnija za rad od XP-a, a nije do izgleda.
![]() |
#6 |
***2CROwded***
|
Čuj, u 32 bitnoj verziji ne podržava iznad 3.5 GB, tj. ne prihvaća 4GB i više.. Ne radi Command and Concquer 3, eto ni GTA .. A podrška ? Hm, pa izašao je SP1, sve više će se oni truditi oko 64 bitne nego 32 bitne .. Ja za sada ostajem na 64 do danjeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
imam sada 2 gb, znaci ne isplati mi se stavit jos 2 gb memorije? pa hoce li barem prihvacat 3.5 gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#9 |
***2CROwded***
|
Bilo bi ok ovo malo proučiti ako se igraš: http://www.thinktechno.com/2007/03/1...patible-games/ ili čak ovo: http://www.iexbeta.com/wiki/index.ph...y_List#Games_3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ugrubo: razlike su u softverskoj i driverskoj podrsci i kolicini memorije koju mogu adresirati recimo, koristil sam xp x64 i vistu x64 i x86, vista me sama po sebi odbila, previse fancy, previse prostora zauzima i nema nekih stvari koje ima xp (sa autopatcherom ![]() 64 bitne verzije su me odbile uglavnom zato jer mi neki programi nisu radili, a i zaebavali su me driveri za wireless sad sam na 32 bitnim win xp sa 4gige rama od kojih mi win vidi 3.5gb, a iskreno, zaboli me za tih 512mb...ko da bu svet propal zbog toga ![]() edit: win xp mi kao ovakav radi bez reinstala od drugog ili treceg mjeseca (makar sam vec par konkurentnih grafa izmjenil) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() @autor-ak ti treba podrška za 4GB meme-64bit ,inače 32bit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
ali nisi mi odgovorio Ako stavim windows xp 32-bit na processor 64-bit će brže radit komp nego da stavim windows xp 64-bit na processor 64 . Šta je to istina?
![]() Zadnje izmijenjeno od: Marko:). 09.09.2008. u 01:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Ah kod microsofta ti je priča zamršena (bar po meni). 32bit XP ima odličnu podršku što se tiče drivera za današnji hardware, dok se 64bit muči sa nekim dječjim bolestima što se tiče drivera, i kompaktibilnosti sa nekim softwareom... Ti kao prvo ne znaš razliku između 32 bit i 64 bit aplikacije, odnosno 32 i 64 bit riječi. ________ | 32 | 32 | -> 64 ----------- Zamisli ova 2 pravokutnika kao jednu cjelinu, tj jednu riječ. Eh sad, nisu bitni sami windowsi, nego procesor, tj. 64 bitni procesor će 64bitnu riječ izvršiti u jednom strojnom ciklusu, dok će 32 bitni procesor biti onemogućen, i neće moći UOPĆE izvršavati 64 bine riječi. Sad pogledaj windowse kao 32bitnu i 64 bitnu verziju. Kod 32 bitne verzije su programski kodovi pisani 32bitnom jednadžbom, te bi se tom logikom 64bitni procesor mogao u jednom strojnom ciklusu obračunati sa 2 programske riječi. Kod 64bit windosa će procesor od 64 bita cijelu njegovu riječ obraditi u jednom strujnom ciklusu. Eh sad, u praksi se pokazalo da 64bitni procesor IPAK ne obradi dvjie 32 bitne rijči, nego recimo treba malo više od jednog strujnog ciklusa... Performasne u IGRAMA nećeš ni osjetiti kod 32 i 64bitne verzije XP-a, ali 32 bitna je po meni bolji izbor zbog podrške... Nemoj razbijati glavu tim sitnicama, 1 frejm ne čini razliku... Evo valjda sam ti malo pomogao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ja se ne skidam sa 64bita vec duze vrijeme, jedino znam sarati izmedju XPa i viste. istina, razlika se ne primjeti u 90% stvari (jer bas i nema 64bitnog softvera) ali tamo gdje podrska postoji je posve dovoljna da drzim 64bitne win. ono, nije duplo brze nego 5-20% ali je to besplatnih 5-20% za koje nisam morao kupiti jaci proc, plocu, memoriju......s druge strane se konstantno pusi 1-2% na 32bitnom softu ali to su ionako manje bitne stvari koje se ionako brzo izvrse. a 1% od 10 sekundi lakse prezivim nego 20m duze kompresiranje velikog filea ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Googlaj za domacu zadacu vise o ovoj tematici (a stotinama puta se vec provlacila i ovdje), ovako ti bas i ne ide, ali samo FYI, vec je i Pentium tamo negdje '97 godine mogao "izvrsavati 64 bitne rjeci", a primjer je 32 bitnog procesora. Ne bi vjerovato kako svi danasnji x86 procesori jako lijepo barataju sa 128 bitnim podatcima, pa su, gle cuda, "samo" 64 bitni. /rec rec rec Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
***2CROwded***
|
Ja sam složio malcu 64 Vistu, vidjet ćemo što radi, ne radi, misli se samo igrat, ako me kroz tjedan dana nazove i kaže da mu pol toga ne radi, još ću probati s Vistom 32, ako i to štekne, onda XP ili dual boot. Ako imaš više windowsa, zašto ne bi probao ? Jednostavno se pozabavi sa Vistom 64, ako ti se ne sviđa pređi na XP... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Zasto ?? Mislim ono ajde jos 32 bitna, pa kuzim, ipak je skin guba. Al cemu ce jednom geymeru 64bitna vista na kojoj se fakat ''osjeti'' ta razlika u padu performansi? Mislim koja je to fora uopče sa vistom i igricama? Zbog perf. indexa? probao sam prosli tjedan paralelno na 2-3 igrice na svom stroju xp-v32-v64... I onako nijednom gaymeru nemogu preporucit prelazak na vistu, pogodovo ne 64 bitnu. Ajde jos 32bitnu di je razlika par frejmova, al 64 bita nikako... Da ne pricamo da nije sama izvedba tolko fluidna. Tu se cak najvise osjeti razlike... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|