Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2008., 05:41   #1
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Mjenjanje procesora na laptopu...

dobro jutro,
evo iz dosade sam otvorio scoj 1 g. star laptop da mal zavirim u tu famoznost minijature na djelu, i otvorim ja i to, gledam si nes taj procesor i njegov hladnjak... mal dugačak, neki vijugav i zašiljen, pitaj boga do čeg još ide... al dobro, to nije bitno. pogledam proc i vidim svoj dual core
(pentium family) 1,86 1024 l2... i izgleda isto kao i normalni procesori, znaci nije neki fini mini i te sheme...
pogledam na netu chipset mi podrzava core 2 duo (cemu tezim zbog boljeg fsba i l2 a i mozd mal boljeg takta (maxx 2.0 zbog napajanja i hlađenja).
pa me zanima, mislite li da je moguce prodat ovaj proc koji imam, kupit core 2 duo (normalni ko za desktop)? najvjerojatnije ne, ali gdje bih mogao naci onda notebook procesore u RH??

ili mi predlazete da odem ja lijepo spavat

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 08:07   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ipak si išao spavat, što je dobro za tvoje zdravlje,
drugo, nisi napisao model laptopa,
treće, iako chipset podržava razne procesore, pravo pitanje je šta podržava BIOS motherboarda,
četvrto, u laptope se ugrađuju "mobile" verzije procesora (mada je bilo loših primjera kada je stavljan "obični" desktop procesor), vidi na netu razliku tog dvoje,
peto, kao u slučaju poviše slična situacija je sa podnožjem (ležište) procesora, "normalni" pentium je 478 a mobile je 479, koja je sada situacija sa core-duo i 775 nisam u toku.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.09.2008., 13:18   #3
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
model laptopa je asus f5v ap065

a za ove bios fore se ne kuzim.. sam mi et tak gluposti padaju na pamet u 6 ujutro pa ond..
za mobile verzije sam skuzio, gledo sam neke pizd.. na intelovoj stranici...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore