|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Mjenjanje procesora na laptopu...
dobro jutro, evo iz dosade sam otvorio scoj 1 g. star laptop da mal zavirim u tu famoznost minijature na djelu, i otvorim ja i to, gledam si nes taj procesor i njegov hladnjak... mal dugačak, neki vijugav i zašiljen, pitaj boga do čeg još ide... al dobro, to nije bitno. pogledam proc i vidim svoj dual core (pentium family) 1,86 1024 l2... i izgleda isto kao i normalni procesori, znaci nije neki fini mini i te sheme... pogledam na netu chipset mi podrzava core 2 duo (cemu tezim zbog boljeg fsba i l2 a i mozd mal boljeg takta (maxx 2.0 zbog napajanja i hlađenja). pa me zanima, mislite li da je moguce prodat ovaj proc koji imam, kupit core 2 duo (normalni ko za desktop)? najvjerojatnije ne, ali gdje bih mogao naci onda notebook procesore u RH?? ili mi predlazete da odem ja lijepo spavat ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ipak si išao spavat, što je dobro za tvoje zdravlje, drugo, nisi napisao model laptopa, treće, iako chipset podržava razne procesore, pravo pitanje je šta podržava BIOS motherboarda, četvrto, u laptope se ugrađuju "mobile" verzije procesora (mada je bilo loših primjera kada je stavljan "obični" desktop procesor), vidi na netu razliku tog dvoje, peto, kao u slučaju poviše slična situacija je sa podnožjem (ležište) procesora, "normalni" pentium je 478 a mobile je 479, koja je sada situacija sa core-duo i 775 nisam u toku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
model laptopa je asus f5v ap065 ![]() a za ove bios fore se ne kuzim.. sam mi et tak gluposti padaju na pamet u 6 ujutro pa ond.. za mobile verzije sam skuzio, gledo sam neke pizd.. na intelovoj stranici...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|