|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Dva pitanja:zm47j i fsb
Sutra idem kupit Zalman ZM-47J pasivni hladnjak i zanima me kako pravilno postaviti pastu na northbridge?Dal se treba premazat tanki sloj preko cijelog northbridgea ili nekako drukčije? Još imam jedno pitanje.Pri 235 MHz fsb ruši mi se prime ali memtest ne.To onda znači da mi proc nemre više a ne memorija,jel tako??? :confused: Imam abit nf7-sl mobo(made in china) i 2 x 256 ddr 400 twinmos koji na 230 MHz (2,5-3-3-11) radi stabilno. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
najbolje je tanki sloj paste po NBu. a ti to imas neki exquisite primjerak Abitice, mora da su se kinezi ugledali na Tajvance kako se proizvodi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Još nešto.jel mogu ići zajedno zalman cnps7000b-cu i i zm-47j na abiticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
koliko ja znam ovaj 47j je zlatni zalman i mislim da na njemu netreba nista savijati jer je dosta nizi od plavoga... Mislim da tor ima zlatnoga i 7000c bez beda na abitici i da nije nista savijao... tor ispravi me ako grijesim...
![]() |
#8 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
E na ovu temu sam si ja razbijao glavu ![]() Dakle, da bi na Abiticu mogao montirati 7000A-Cu moraš mu otpiliti jedan dio nosača (cca 2cm) koji služi za montiranje na druge sockete. Za socket A je totalno nepotreban. Kada njega smjestiš onda ako kaniš stavljati zlatni pasivac na NB, njemu moraš savinuti 2 ili 3 pina da bi sjeo onako kako spada. Ja sam se odlučio za kombinaciju sa plavim pasivcem koji je dosta viši od zlatnog i evo ti problema ![]() 5 ili 6 pinova za cca 1.5cm da fino stane pod 7000A-Cu. Ono sa količinom paste koju stavljaš, stavi tanki sloj po cijeloj površini NBa, jer to nije tipa AMD procesora da je dovoljno namazati samo područje oko jezgre proca. Inače što se tiče razlika između Zalmana 7000A-Cu i 7000B-Cu, baš sada gledam na njihovim stranicama i vidim da je B verzija malo lakša, ali su im dimenzije iste tako da sa time nećeš imati dodatnih problema. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|