|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
UPOZORENJE i naputak za sve a64 kupce, i one koji bi to željeli biti...
Kako će većina vjerojatno na s754, evo nečega: Napunite svu memoriju što namjeravate u max 2 modula! Govorilo se kako su i 2 dimma previše za handlati... Dakle, sigurno ide 1.Novim biosima i rafiniranjem, MBO makersi su prešli i to "ograničenje"...do 2, ne dalje!Iako navodno postoje neke ploče koje mogu i više.Eto, samo toliko! PS:Uživat ćete u super-ultra-niskim latencijama... ![]()
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ja mislio da će biti nešto opširno o s754 i/ili Athlon64 procevima a ti ovako ![]() skroz sam trenutno u nforce 3 250 matičnama i nikak nemrem prežaliti što nema Chaintech ZNF3-250 ![]() možda onaj ko osvoji nagradnjaču bude voljan prodati ???? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
|
Citiraj:
samo naprijed! ![]() ![]() Ovo je bilo kratko upozorenje. A što ti toliko misliš, uzmi lijepo epoxicu i kvit! Najsigurnije je s jednim modulom, tako sigurno radi!Kažem ovo jer će neki možda seliti svoju memoriju...pa kad im 2 ili 3 sticka neće raditi, onda čudo ![]() Čak je i s 2 modula lutrija, neki makeri da, neki ne...bitna je i memorija i matična!Složio sam s 754 3200+, msi je u pitanju.S dva modula je bilo mučno, poslije update biosa super-3 modula nikako!I da, razlike u brzini među čipsetima su small to nonexistant, više driveri i bios.Svi koriste propertary bus, tj HT, memorijski je na cpu-u, pa nema puno mjesta za čipset... Ipak, i dalje držim kako je nforce 3 najbolji izbor!Naravno, s našim "svemirskim" internet vezama u HR, čisto sumnjam da je toliki problem taj firewall.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
aha svi misle da je epoxica mrak....a onda odeš malo po najjačim svjetskim HW forumima (uz PCE naravno) i čitaš o nestabilnosti Vcore-a od +/- 0.5 do 1V ![]() msi i asus je qurac teški (govorim samo o nforce 3) dok su se Gigabyte i Chaintech pokazale najstabilnijim pločama abit i dfi trebaju tek izaći (inside man u dfi tvrdi da nema šanse da izađu krajem 8. mjeseca kako je najavljeno već će kasniti bar 3-4 tjedna....govorim o masovnoj proizvodnji naravno) shuttle RULA po user feedbacku po forumima i zasada je najjači overclocker...pa si ti misli po meni je znf3 best buy jer nije skupa ko epoxica i jedina je ploča koja ima VIA Envy 24bit onboard sound koji je ipak malo ispred AC97 od realteka koji je standardan na svim drugim pločama....e da ima i opako osmišljeno hlađenje mosfeta i kondiča ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Citiraj:
![]() ![]() Naravno, problemi nisu garantirani, i ono što ima netko drugi, ne znaći da ćeš ti!Evo, recimo-ljudi uistinu rade svakakve gluposti i onda se čude što ne radi(vidiš uistinu svašta!).Namijenjao sam se ploča i ploča...(kroz vrijeme) mislim da kod jako poznatih proizvođača ne postoje razlike nebo-zemlja.Jedino mi je na jednom epoxu otkazao memorijski kontroler...ako uzmem postotak kvarova, to mogu čak pripisati slučajnosti!Moj abit, npr ima sve-osim firewalla!Takvu ponudu OC mogućnosti i tako dobre utilitye...Ja iz win shiftam gotovo sve-od množitelja do FSBa.Meni na viai super radi PCI/AGP lock.Hrpa ih se žalila...meni je sve odlično!"FSB"(jer ne postoji) mogu pogurnut do oko 250, ali onda bi LDT morao ići dole...uski tajminzi, "FSB" oko 250, to je moj shot.Ako oslabim tajminge, ništa fsbom ne dobivam.Po meni je integrirani sound samo za nuždu, eto.Ja i tako uvijek piknem "pravu" kartu.Niti jedna integrirana kartica ne može matchati npr audigy 2 po mogućnostima EAX itd.I nemoj razmišljati previše overclockerski, jer su ti athloni jako "škrti".Dat će malo, ali to malo je jako puno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Bila je u vemila Epoxica 8KDA3+ (nf250gb) i koštala je preko 1200kn, ali sad je nema. Zna li tko što o njoj?
![]() |
#9 |
Premium
|
zajebi sve to, čekaju se ili dfi ploče, ili nforce4 ![]()
![]() |
#10 | |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Samo dok ja skupim pare za kupit novi komp već će izać AMD128 i Intel na 8Ghz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
nisam uspio, neće komp postat kada spojim mostiće ![]()
![]() |
#13 | |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nforce4 ima planirani izlazak u Q4 2005 (ako se ne varam) pa kome se čeka još godina dana samo nek izvoli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
i uživao u 2.5GHz i 4x250 HTT ![]() ![]() @blade ak ti nije bed iskeširati 8000KN samo za grafulje (kojih još nema u prodaji koliko sam ja upućen) slobodno pričekaj... a to da će nf4 doći do kraja godine...neznam baš jer se da još puno love da izvući iz nforce3 čipseta |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|