|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
boot sektor
Hi ! Imam nekoliko pitanja ,pa bi htio cuti neka misljenja da lakse popravim jedan komp ! Imam dosta posloženih kompića tak da nisam totalni autsajder po tom pitanju ,al naravno,nisam ni neki haker ! dobio sam neki dan jedan komp koji dolazi sa servisa više puta no oni neznaju ili neće složiti da radi ! Problem je u tome da se boot sektori nekako koruptaju sami od sebe (tak veli vlasnik ) ,kad se poprave sektori (bootfix ) on radi opet neko vrijeme ,a onda windozi krepaju ! gdje da tražim grešku ? Sad sam formatirao cijeli disc u slučaju da se nalazi koji boot virus (USPJEŠNO FORMATIRANO ),pokušao sam popraviti oštečene sektore na HD-u . sad me još zanima dali se koji virus može smjestiti na fizičku memoriju ?? Komentirajte i pomozite ! Hvala unaprijed ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako imaš oštećene sektore na HDD-u i boot sektori se koruptaju sami od sebe, onda je jasno gdje je problem - u HDD-u tj. dotični je za zamjenu/smeće.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čekaj malo! Prvo kažeš da po HDTune-u nema pokvarenih sektora, a ti kažeš da si ih popravio. Ima li ih ili nema? btw, nema softvera koji može popraviti bad sektore. Dakle, disk je zreo za zamjenu.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prekopiraj negdje sve podatke i napravi zero fill format koji će disk vratiti u stanje u kakvom je bio kad je kupljen. Nakon toga ponovo napravi sve particije, formatiraj ih i instaliraj Windowse.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Premium
|
Citiraj:
NO hd tune nije našao ništ neispravno ! Rekao sam da sam pokušao vratiti loše sektore prije HD Tun-ea!(moje rač\c:--propertis\alati\provjera grešaka....) Citiraj:
EDIT BY MOD: Molim koristi tipku EDIT i MULTI-QUOTE... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47659 Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.08.2008. u 15:12. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Ne treba, skineš s neta za svoj disk...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Prvo prouči pravila, napiši ono što nedostaje i onda možemo nastaviti, u redu? I lakše malo s interpunkcijskim znakovima...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
evo ja se uopče nisam mislio zadržavati toliko na hard-u,al mi se opcija Domy-ja činila krajnje izvedivom , pa sam slučajno zastao na zero format-iranju. Pošto to nikad nisam radio ,ovo bi bila zadnja opcija koju bi nekom drugom radio na komp-u, no mislih ak je već spomenuto ,pa nek onda napiše kak se to radi , no nije mi to bio cilj. Moj cilj je bio kao što to topić dobro pokazuje, da čujem komentare u vezi sveg što sam napomenuo jer sam i prije postavljanja topic-a bio svjestan da mi vi nemožete sa 100 % sigurnosti otkriti kvar , ali sam očekivao neke smjernice. Tako bi volio da se obazrete na sva moja pitanja ! Iz tog mog obrazloženja stoji da ipak za to što sam tražio od vas nisam trebao dati tu dotičnu konfiguraciju,za koju me napada Domy ! Al kasnije sam nehotimično postavio pitanje Domy-u, za koje da bi se na njeg odgovorilo ipak treba konfa. Slažem se ! Ovim putem se ispričavam svima i nadam se da uvažavate isprike i pokušate pomoći ! Evo i HDD-a pa može sad nešt i o zero formatiranju ak postoji još volja za to. SAMSUNG SP2504C 240 GB. Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Hvala Domy ! želio bi još samo ostale odgovore ,ak može ? Može li boot virus ostati na HDD-u nakon običnog formatiranja disc-a,ako je ono prošlo bez problema? drgo pitanje : dal se može koji virus smjestiti na fizičku memoriju il koji drugi dio hardware-skog software-a ? Zadnje izmijenjeno od: corsa. 19.08.2008. u 16:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Nisam vidio da neki "boot virus" može ostati nakon formatiranja, ali ima virusa koji unište MBR ili MFT pa je potrebno "krpati" ili formatirati. Međutim, takvih virusa nema puno i nisu prošireni. Isto tako se virus može preseliti na drugu particiju koju ne formatiraš... U RAM naravno da može, ali to onda nestaje nakon isključivanja kompa. Iako ne znam na što si točno mislio pod RAM jer sve štetočine koje su aktivne s ostalim procesima su također u RAM-u. Ima još virusa koji napadaju BIOS i onda ga koruptiraju ili naprave neku drugu štetu. U tim slučajima pomaže uglavnom flashanje.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|