Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.08.2008., 12:08   #1
robi500
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
resetiranje kompjutera uz pjavu plavog ekrana kod pokretanja filmova

pokrenem film u bilo kojem playeru film ide 30 sekundi zablokira čuje se zvuk kao da se ponavlja slovo ddddddddd pojavi se plavi ekran i kompjuter se resetira, kad se upali otvori se prozor u kojem piše da su windowsi pretrpili fatalnu grešku, to se počelo događati prije dva tjedna iz čista mira.u čemu bi mogao biti problem i kako ga riješiti???
robi500 je offline   Reply With Quote
Staro 16.08.2008., 12:17   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Si opće isprobal portable VLC predložen u temi koju si otvoril jučer?
Mogel si navesti koje playere koristiš, dal imaš instaliranih masu codec-packova, koje drivere za grafičku imaš i naposlijetku mogel si nekud zaspisati tu grešku koja ti se javlja, tj. ono kaj piše kad dobiš BSOD.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.08.2008., 12:35   #3
robi500
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Si opće isprobal portable VLC predložen u temi koju si otvoril jučer?
Mogel si navesti koje playere koristiš, dal imaš instaliranih masu codec-packova, koje drivere za grafičku imaš i naposlijetku mogel si nekud zaspisati tu grešku koja ti se javlja, tj. ono kaj piše kad dobiš BSOD.
irql_not_les_or_equal

***stop:0x0000000A (ox00000016,0x0000001c,ox00000000,e1745)
Staro 16.08.2008., 12:43   #4
McG
-------

Odvrtel si Memtest da se uvjeriš da nije greška u memoriji, provjeril si s odgovarajućim programima da druge komponente (disk, grafička, ploča i procesor) nisu uzrok restartanja?
Nisi odgovoril dal si probal s onim predloženim playerom (ili bilo kojim sličnim portable rješenjem) i kakvo je stanje s codecima.
Staro 16.08.2008., 12:48   #5
robi500
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Odvrtel si Memtest da se uvjeriš da nije greška u memoriji, provjeril si s odgovarajućim programima da druge komponente (disk, grafička, ploča i procesor) nisu uzrok restartanja?
Nisi odgovoril dal si probal s onim predloženim playerom (ili bilo kojim sličnim portable rješenjem) i kakvo je stanje s codecima.
probao sam sa tim playerom i ista stvar sa codecima imam ih svih mogučih

memtest to sam skinuo ali nekužim pita me da ubacim disketu a ja nemam diskete
Staro 16.08.2008., 12:54   #6
McG
-------

Fora je u tome da ti ne trebaju svi mogući codeci za gledanje filmova (primjera radi). Što više codeca imaš instaliranih, to su veće šanse da se sve pokolje i eto ti problema.
Isprobaj spomenuti Memtest, a tu imaš sve potrebno za testiranje stabilnosti. S tim da za disk moreš upotrijebiti HD Tune, a za grafičku ATiTool (bez brige radi s tvojom karticom, ne obaziri se na naziv).
Citiraj:
Autor robi500 Pregled postova
memtest to sam skinuo ali nekužim pita me da ubacim disketu a ja nemam diskete
Skineš ISO format i onda pomoću Nero, Alcohol i sličnih programa snimiš bootabilni CD.
Složiš u BIOSu da se boota s CDa, staviš prethodno snimljeni Memtest i kad se pokrene, čekaš da vidiš dal bude našel kakve greške.
Staro 17.08.2008., 13:48   #7
robi500
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Fora je u tome da ti ne trebaju svi mogući codeci za gledanje filmova (primjera radi). Što više codeca imaš instaliranih, to su veće šanse da se sve pokolje i eto ti problema.
Isprobaj spomenuti Memtest, a tu imaš sve potrebno za testiranje stabilnosti. S tim da za disk moreš upotrijebiti HD Tune, a za grafičku ATiTool (bez brige radi s tvojom karticom, ne obaziri se na naziv).

Skineš ISO format i onda pomoću Nero, Alcohol i sličnih programa snimiš bootabilni CD.
Složiš u BIOSu da se boota s CDa, staviš prethodno snimljeni Memtest i kad se pokrene, čekaš da vidiš dal bude našel kakve greške.

koju konkretno opciju moram pokrenuti u atitool jer kad pokrenem find max core ili find max mem nakon nekog vremena kompjuter zablokira počne tulit ko blesav pojave se neke crte u bojama po ekranu i ne preostaje ništa drugo nego resetiranje

kad pokrenem scan for artifacts temperatura raste svake 3 sekunde za jedan celzius kad dođe na 68 prekinem skeniranje jer se ne usudim dalje da mi grafička ne pregori

Zadnje izmijenjeno od: robi500. 17.08.2008. u 14:00.
Staro 17.08.2008., 14:08   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
GF iz familije 8 idu i do 90C sa stock coolerima tako da se sa 68 netrebaš sekirati ali netrebaš tražiti max klok nego vrti artifact testing da vidiš oće li bit aretfakata a ne max clock, nisi spominjao da je oćeš klokat prema tome to ti netreba...
Staro 17.08.2008., 14:25   #9
robi500
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
GF iz familije 8 idu i do 90C sa stock coolerima tako da se sa 68 netrebaš sekirati ali netrebaš tražiti max klok nego vrti artifact testing da vidiš oće li bit aretfakata a ne max clock, nisi spominjao da je oćeš klokat prema tome to ti netreba...
a šta su ustvari ti artefakti nekakve greške
Staro 17.08.2008., 14:32   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da greške u prikazu, izlomljena slika, crtice i sl uzrokovani greškom u hardweareu kao poslejdicom kvara ili pregrijavanja najčešće memorije i ponekag GPUa ali mogu ih uzrokovati i lefektni driveri koji ne rade kako treba s uređajem za kojeg su napisani...

Naravno ako nastane takva greška nikad neznaš kad će poblesavit kernel OSa i poslat sve u BSOD...

Ipak s obziromna tvoj problem ja bi prije optuži zvučnu ili codec kako ti je McG i rekao...
skini CCCP i Ccleaner i nove drivere z čipset i zvuk, deinstaliraj sve drivere i sve codece izrbaj komp sa ccleanerom (registry cleaner izvrti par puta da sve potuče) i onda instalirj prvo čipset drivere, pa driver za zvuk pa na kraju CCCP (Combined Comunity Codec Pack) i onda probaj sa wmpom playati...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.08.2008., 20:28   #11
robi500
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Da greške u prikazu, izlomljena slika, crtice i sl uzrokovani greškom u hardweareu kao poslejdicom kvara ili pregrijavanja najčešće memorije i ponekag GPUa ali mogu ih uzrokovati i lefektni driveri koji ne rade kako treba s uređajem za kojeg su napisani...

Naravno ako nastane takva greška nikad neznaš kad će poblesavit kernel OSa i poslat sve u BSOD...

Ipak s obziromna tvoj problem ja bi prije optuži zvučnu ili codec kako ti je McG i rekao...
skini CCCP i Ccleaner i nove drivere z čipset i zvuk, deinstaliraj sve drivere i sve codece izrbaj komp sa ccleanerom (registry cleaner izvrti par puta da sve potuče) i onda instalirj prvo čipset drivere, pa driver za zvuk pa na kraju CCCP (Combined Comunity Codec Pack) i onda probaj sa wmpom playati...
evo napravio sam kako si rekao i opet se isto događa
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno