|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Komp + kino SonyDAVDZ10
Ovako. Htio bih spojiti ove dvije stvari da dobijem zvuk sa kompa na kinu. Maticna je p5k i ima spdif izlaz, ali nazalost na kinu nema ulaza za to. Kino ima samo jedan scart, ali posto na daljinskom mogu podesiti da dobijem zvuk tv-a kroz sistem kina, znaci da kroz scart ima i stereo in. E sad, vjerovatno mogu obicnim 3,5mm to RCA (chinch) kablom spojiti zvucnu (maticnu) i ovaj scart na kinu da dobijem zvuk. Da vas pitam, jel moguce ovako ostetiti maticnu, i koliko cu dobiti kvalitetan zvuk na kinu. Sa tv-a kad prebacim zvuk, kino to rasporedi na cijeli sistem, nema dolbyja ali je dobro, pa bi htio tako nesto i sa kompa. Najvise me brine koliko je ovo sigurno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Kakve veze ima scart sa zvukom sa kompa na kućnom kinu ??? Ja imam spojeno preko klasičnog konektora za zvučnike (u komp), a u kućno kino idu 2 3,5mm i time dobijam zvuk(2ch). Postoji i mogućnost da dobiješ 5.1 (gdje je to moguće) zvuk ali ti to treba podržavati i kino odnosno da spojiš sve portove sa zvučne kartice na iste takve na kućnom kinu. Neka me ispravi netko ako sam nešto krivo shvatio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Gle nema aux in, ima scartove, kad spojim tv i na kino scartom, i tipkom function na daljincu od kina prebacim na tv, dobijem zvuk sa tv-a na kinu, to je vjerovatno isto kao aux poseban. Jer mu zvuk ulazi kroz taj scart. E sad, stavit cu onaj scart to chinch konverter na kinu, prebaciti onaj prekidac na IN, i spojit kablom banana chinch kao sto si rekao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Druze spojio sam ovo i sve je ok sa zvukom, medjutim posto sam spojio preko stereo ulaza nikako win kad testira pojedini zvucnik ne proizvodi zvuk na ovima pozadi i vuferu, tj on vidi right i left channel a ne 5.1 sistem. Znaci sto se tice 5.1 ovo ne moze da radi, ostaje mi samo da riktam ambijent preko S-Master digitalnog pojacala u samom resiveru. Postoji li nacin da se softverski regulise ovo, tj da windows vidi da mi je preko stereo izlaza spojen sistem 5.1, prosto sumnjam. I ovako dobro drma mjuza, jedino sto necu imat dolby sa filmova sa kompa, al nebitno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|