|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
NEMOGUĆE DA JE LAP PRESLAB ZA HD FILMOVE?
ola! evo ponovio se u laptop i sad ga spojio na plazmu Panasonic 42pv80 i pustio Gospodare prstenova u mkv formatu u fillHD rezi i povremeno mi slika trzne pa se onda ubrza dok ne stigne kao na normalno gdje je trebao biti film bez tog trzaja. E sad radi se o Toshiba a300-15I koji ima grafu HD3470 128mb i dual core 1,73ghz a radi na Vista Premium,pa mi sve nešto nevjerovatno da je stroj pre slab.Pa zar nije baš zato tu ta VGA kojia bi trebala gurati stvar ako je proc preslab je se na njoj stavlja naglasak na onaj (HD) Što se codeca tiće imam instalirano: CoreAVC.Professional.Edition.v1.7.0.0 nero 8.3.2.1 i powerDVD8 te naravno xvid i divx (sve zadnje što je izašlo) dali ja tu nešto krivo podešava ili šta.Kako recimo provjeriti koji codec se trenutno koristi kao defaultini i kako ga promjeniti u Visti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nije stvar do stroja, već do codeca, odnosno standarda. Koji player koristiš? Probaj s VLC ili KM -om. I da, nemoj koristiti velika slova, dereš se, a to nema smisla, bez obzira koliko tebi tema bila važna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Zapravo moguće je jer neki žešći MKVi mogu ubit u pojam i desktop PC sa 2+ GHz CPUom, a BTW da bi grafa radila sa MKVima se treba malo potruditi jer inače po defaultu ona radi samo sa HD DVD i Blue Ray videom u odgovarajućim playerima...
![]() |
#4 |
Premium
|
ola! Sorry na velikim slovim.Što se tiče samog playera probao sam Vistinim media centrom i windows media playerom i na oba trza.Recimo da na vistinom media centru se trzanje dosta prorijedilo ali je još uvijek zastupljeno. Molim za savjet? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
thx! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Skini si odgovarajuće codece, imaš temu o matroškama i tamo se podosta o tome govorilo pa pročitaj što i kako... http://forum.pcekspert.com/showthrea...=98826&page=12
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Probaj stavit CoreAVC za dekodiranje 264 materijala - najmanje opterecuje procesor. Da bi x264 materijal gledao preko grafulje film bi ti trebao biti kodiran u 4.1 profilu ili mozda proradi sa powerDVD-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ajde ti nama prvo daj vishe informacija o samom videu (profil, reference frames, .... koristi neki program tipa mediainfo, mkvinfo.....) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|