Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.08.2008., 12:50   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Exclamation TOSHIBA A300-15I-Kako izvuči maximum???

OLA!

zanima me kako izvuči maximum gore navedenog laptopa za igranje.
Instalirao sam najnovije ati drivere i ati tray tools pa mi nije jasno kako to da na defaultu radi na iznimno niskim taktovima a recimo da piše inače u samom
ati tray toolsu da jezgra radi na 680 a mema na 500 tj.(1000).
Ja gdje god sam našao na netu piše da mema radi na 800MHz pa mi sad bed da se ne bi slučajno nešto pregrijalo zbog tog ati tray toolsa koji možda forca u igricama više taktove nego je predviđeno.

Zapravo me zanima kako provjeriti na kolikim taktovima radi GPU i MEM. u igricama i kako dodjeliti grafi više meme nego ona sama ima (128mb).
Što se tiče same VGA ona je ati hd 3470 a laptop TOSHIBA A300-15I

thx!
dxdandy je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 14:48   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Teško ćeš moći dodijeliti više memorije grafi. Obično ima takva opcija u BIOS-u.
Oglas

Oglas
Staro 05.08.2008., 15:27   #3
pacijent
Premium
Moj komp

pacijent's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
E imam i ja taj latop... aj javi se na MSN pa do prodivanimo...
pacijent je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2008., 23:27   #4
ante90
Premium

ante90's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
e daj mi reci koako se laptop ponaša jel dobar i jel vrti koje bolje igrice i na koliko detalja. Vidiosam na jednoj stranici na kojoj detaljno sve piše o laptopu da se memorija može dignuti do 768 mb pomoću tehnologije hypermemory , ja mislim da se to u bios-u može namistiti a možda čak i preko nekog posebnog programa. Ako možeš nešto više napisati o laptopu jer me baš inteeresira mislim ga kupit
ante90 je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2008., 10:52   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Hypermemory (ATI) i Turbo Cache (nVidia) su uglavnom vezani za integrirane grafe, a ova to nije. HM i TC obično uzimaju RAM po potrebi u određenom trenutku i sumnjam da ćeš moći naštimati točno određeni broj Mb za dodijeliti grafi. Ako nema u BIOS-u te opcije teško da će neki softver to moći napraviti.
Staro 06.08.2008., 11:16   #6
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

sve je to OK,ali mi nije jasno zašto ATI TRAY TOOLS pokazuje da mi VGA radi na:
gpu: 54,84mhz
mem: 396 mhz

a da je default:
gpu: 680 mhz
mem: 1000 mhz

a mislim da slika sve govori!

Staro 06.08.2008., 15:02   #7
ante90
Premium

ante90's Avatar

e pa to sa taktom ti je zato šta ti je to mobilna grafička kartica i ona neradi uvjek na maksimumu nego po potrebi , tako štedi baterije , recimo kada pokreneš neku igricu onda se automatski diže brzina gpu i mem. Sličan Princip je sa mobilnim procesorima sa speedstep tehnologiom kod intela, a sve to da bi baterija što duže trajala , i mene je to bunilo kod prvog laptopa sa centrino tehnologiom , pa sam malo prošvrljao po netu i skužio. ALI NISI MI ODGOVORIO KAKAV JE LAPTOP JEL SE DOBRO PONAŠA U IGRICAMA I JEL SE GRIJE PUNO
Staro 07.08.2008., 08:06   #8
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Citiraj:
Autor ante90 Pregled postova
ALI NISI MI ODGOVORIO KAKAV JE LAPTOP JEL SE DOBRO PONAŠA U IGRICAMA I JEL SE GRIJE PUNO
što se tiče samog laptopa,meni je ok.
Instalirao na njega Call Of Juarez i mogu ga normalno igrati.Jedino recimo što me mući je to što mi ne dozvoljava namještanje video postavki igrici.To mi malo čudno.Baca mi rezu 1042*768 a ne defaultnu od monitora a sve ostale opcije su mi onako malo zamračene pa ih ne mogu podešavati.
Što se tiće buke u odnosu na stari lap koji sam imao ovaj se ne čuje.Stari je radio kao fen od prvog dana.Što se tiče grijanja,iskreno nisam nešto isprobavao koliko je hladan ili vruć ali mi se ćini da je na dodir ruke topal ali ne smeta radu jer nija to tako jako.Prije bih moga reće da je to temperatura tijela ili svega koji stupanja više pa je goto i neprimjetno.
Staro 07.08.2008., 17:29   #9
ante90
Premium

ante90's Avatar

hvala na odgovoru, mislim uzeti taj laptop ili ovu skuplju verziju od 6000 kn koja podržava centrino tehnologiu, i ima 256 mb na kartici, a nisan siguran dali ova tvoja verzija ima centrino jesili gledao koje testove tipa EVEREST ili AIDA32 i jel ti tamo piše u opisu procesora da je centrino ili ne , jer to je velika razlika za trajane same baterije, ako možeš to pogledat biobiti zahvalan jer ako ima onda kupujem taj model što ga ti imaš
Staro 07.08.2008., 23:46   #10
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

ola!

u everestu piše da je centrino tehnologija a cpu-z kaže da ima dvije jezgre.
što se tiće samih igara one idu glatko.ja sam zadovoljan igrivošću.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.08.2008., 09:59   #11
aajduk
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
bog!!
kupio sam taj laptop a300-15l i zadovoljan sam u svakom pogledu. Sto se tice igrivosti nemem zamjerke jer igram medao of honor airbone bez problema, pro street....
aajduk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno