|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
wannabe linux :O
eko i mene na PC expert ![]() ovih dana iz dosade htjedoh se malo poigrat s linuxom :P al se javilo pitanje ... koji uzet ... ubuntu xubuntu etc ... ima ko da bi dao neku preporuku s cime se poigrti ![]() thnx unaprijed ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ubuntu ti je skroz jednostavan, skini s neta iso image, sprzi na cd i bootaj sa cd-a uci ce ti u ubuntu i mozes surfat, slusat mjuzu i gledat sve bez da instaliras, stvar je puno jednostavnija od windowsa ali ce ti trebat malo vremana da skuzis gdje ti se sta nalazi (za tjedan dva si ko doma) preporuceno je da si na dslu i da mozes zrtvovat gigu dve prometa na upoznavanje (eventualne reinstalacije pa svaki put po 200tinjak MB updateova bez kojih se naravno moze ako je problem) neznam samo kakva je instalacija sa modemima, na dslu sam vec jako dugo i nisam se nikad spajao preko modema ako imas dva kompa, onda si na konju, jedan da prckas po ubuntu, a drugi da surfas netom u potrazi za rjesenjima za sve probleme na koje naidjes sve u svemu, stvar je dosta jednostavnija od windowsa samo ce ti trebat malo da se priviknes |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
e imba ;P thank you ![]() budem skino s neta ;O ... kolko je to veliko btw? -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
pa svaka novija mislim ima taj napredni gui, pa tako i ubuntu ![]() ubuntu ti ima 700MB, taman za cd skini ga sa sluzbenog sitea, www.ubuntu.com ![]() ![]() imas i opciju da ti ga doma posalju dzabe al se moras registrirat i to ti traje par tjedana dok stigne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() ali kako nemam pojma sta niti jedno niti drugo znaci, sutim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
hehe ae idemo pwnat windowse i tak su ruzni ![]() ![]() ![]() btw: hash vidim da imas link na neki how to za ubuntu :O korisno se cini ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
hmm, pa imas tu top temu kak instalirat, al ajde ovak.. imas li poseban disk na koji mislis instalirat linux ili barem odvojen dio sadasnjeg diska (bez particije) na koji mislis instalirat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Imas na linksovom forumu guide. Neda mi se sada traziti, odi pa pogledaj. Mislim da je i sticky ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ima i na ovom forumu link/temu na isti taj vodič: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52107 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
na toj istoj temi ima i link na ovaj ali je "istekao" tj. ima novi link na isti tutor -> http://www.tzrus.com/content/view/36/77/ to će biti nadam se dovoljno detaljno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Složi si link na svoj vodič u potpis. Nemre škodit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
/
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
/
|
http://www.beryl-project.org/ Beryl se spojio sa Compizom i tako je nastao Compiz Fusion. Neznam trenutno kako uopće stoji sitacija s time, ali mislim da je Beryl zaustavio daljnje razvijanje te se sada sve orijenitira na novi spojeni - Compiz Fusion te se njega preporuča i koristiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
eee hvala puno ![]() ma odvojit cu particiju samo ^^ nema se para za tolko HDD ova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Za probu ti ni ne treba particija ![]() http://wubi-installer.org/ BTW, čini mi se da desktop CD od 8.04.1 već ima taj installer - samo gurneš CD pod windozerima i kad se pokrene to je to - instaliraš i ako ti se svidi onda rokaš po particijama i instaliraš kako treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
ma imam particiju i za /root i /home ali nemogu nigdje nac kako instalirat adsl konekciju :S mozda je jednostavno al sve je cudno u to linuxu sad :O moze mi neko mozda pojasnit kako se spojit na net? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
|
Ako imaš router u router modu jako lako zapravo svejedno ti je koji OS imaš samo ako iskonfaš TCP/IP da ti nađe router, ako ideš preko PPPoE dialera onda ti treba podrška za modem pod linom naravno u oba slučaja ti treba instaliran i konfiguriran driver za mrežu, većinu uobičajenih mrežnih na desktopima će ubuntu sam nać i sredit...
![]() |
#24 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 08.08.2008. u 23:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
ffs znam da je drukcije od windowsa na kojima sam vec godiama ali jebote ... 1)opalite terminal 2)sudo su 3)gedit /boot/grub/menu.lst 4)Izmjenite ovu stavku na željenu vrijednost 1) kako opalit terminal -.- 2) na CDu s driverima od MBO imam i linux drivere al ja nis ne kuzim tamo u onim redame sta pisee "ligirajte se ko root" kako? -.- sudo su znam ... al di to upisat ffs -.- AAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
je je to sam naso... al izgleda da je u ovom novom sve drugacije nego onaj u links tutorijalu... trebat ce mi mjesec dana da skuzim :O |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
ubuntu je tolko perverzno jednostavan za koristenje ako si neko da zericu truda i ako se "osobodi" windows nacina razmisljanja. imas tutorijala po intzernetu kolko hoces. samo treba malo razmisljati. al stvarno malo. i nikako ne preporucam postavljanje pitanja na ubuntu-hr.org. em su ljudi tam takvi da prek kurtza odgovaraju em svile na ircu. cak mislim da su linuxasi tu i na tolko omrazenom bug forumu jaci znatno nego tam. ili bar pristupacniji. a tu je i forum.hr. a imas i tu par linuxasa pa pitaj kaj god te zanima. i ne odustaj. dok skuzis linux postaje jako zabavno i zanimljivo, vjeruj mi.
![]() |
#30 |
Beskorisna bitanga...
|
Osim činjenice da neke aplikacije nemreš natjerati preko wine da se pokrenu makar se postavio na glavui da nekad da složiš drivere moraš bit nuklearni fizičar... ![]() Ipak Ubuntu za razliku od većine ostalih distri (koje su jednostavno zadrto komplicirane i na njima se izgnjaviš dok napraviš bilo kaj konkretnoga) ima bipolarni sistem, ili je totalno jednostavno nešto napravit sa klik klik ili ti ni isus bog neće pomoć da nešto rješiš jer od tolkog pojednostavljivanja je postao nepristupačan za zavlačenje pod haubu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|