|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
AMD 7750 Kuma + MSI KA790GX test
Evo, prva Kuma se prodala danas pa sam napravio test i napisat ću mali review o iskustvu jeftine kante... Znači proc je 7750 sa stock coolerom, matična je MSI KA790GX, rami 2x2gb Kingmax 1066, 500gb seagate 7200.11... Prvo što mi je upalo u oko neki dan kad sam upogonio 7750 je da su temperature u odnosu na Phenoma bolje, moj Phenom 9850 na defaultu sa Nexus XIR-3500 ima iste temp kao i 7750 sa stockom, a to je 32°... Na 3.2 7750 ide sa default 1.35 voltažom, pritom je u idleu temp 38° dok je moj Phenom na 3.2 upogonjen 1.40 voltažom i grije se 42°... E sad dolazi lošiji dio, matična MSI je teško govno, nabavio sam ju ispod 500kn i stvarno toliko vrijedi, ni lipu više... Moj Asrock ju ubija u svakom pogledu... Ono najgore je što htt ne ide ali baš ništa, bios je očajan, sama ploča ne izgleda primamljivo, layout loš, kingmax se ne boota na 1066 nikako, bios se resetira na default sve do 2.30 voltaže i odustao sam brzo jer isti rami na Gigabyte i Asrock 790GX rade bez beda... Moja ocjena 2 samo zato jer ima spdif, hdmi i esata na i/o panelu i poštenu cijenu... Uglavnom, preko 3.2 sam stavio voltažu procu do 1.5 u koracima i tek je onda uspio bootat na 3.3 i rezultati su na brzim everest testovima i super pi isti kao na Phenomu pa ih ne treba ekstra spominjat ali su zato temp otišle u nebesa... Neophodan bolji hladnjak... Orthos jako brzo puca i jednostavno na MSI ploči to ne ide preko 3.2 dok po netu vidim već dosta rezultata 3.6+ ghz što znači da treba bježat od ove kombinacije... Za kraj capture, ima još sigurno nekih informacija koje sam ovako brzinski zaboravio napisat pa ako nekog još nešto zanima nek pita... Validacija ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Nice, kolko si paltio proc? Da li se isplati zamjenit athlon X2 5000 s tim procesorom ili je bolji Phenom X3 8450? Zadnje izmijenjeno od: BeroVK. 28.12.2008. u 00:43. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Proc je izašao točno 586,53kn Po meni nije baš nice, dobra cijena za one kojima je default dovoljan, ploča je isto ful jeftina i recimo dobra kupovina za što manje para a da je komp aktualan, još fali Force3D 4870 za 1400kn i pila od kompa... Ali za one malo zahtjevnije koji će izmust sve što proc nudi, onda je ovo target: Asrock1 Asrock2 Gigabayte1 Gigabyte2 Pitanje da li to vrijedi tih novaca je individualno... Po meni se tebi ne isplati prodavat to što imaš i zamjenit ovim... |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
x3 8450 radi na 2,1GHz i nevjerujem da bi ga overclocko puno, jedino s ovom 790gx. procesori koje podrzava tvoja maticna- http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2554 Ja mislim da bi s tom maticnom uspio overclockat na kojih 2,3-2,5GHz sto je malo za današnje graficke. Vidim da se ovaj super pi malo popravio, moj athlon x2 na 3,3 je uspio super pi 1M zavrsit za 29sec, dok kuma za 24,5. Ajd probaj napravit usporedbu athlona i kumu (na istom taktu) u nekoj igrici npr. crysis. E i probaj plz vidit koliki ti je cpu score u 3dmark06.
#6 |
Banned
|
Na ovoj maticnoj sam uspio izvuc od athlona x2 5000 3200mhz sto je max za taj procesor a sto se tice phenoma ako bi isao samo do 2,5ghz nesiplati se uzet. Aj izvrtis par testova s tim athlonom, 3dmark i neku igru izvrti ak ti se da ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() U svakom slučaju, tko ima X2 proc poput 5000+ x2, ovo je neisplativa kupnja. Slične performanse i OC potencijal. Treba pričekati 45nm X2 procesore, tu će sigurno biti nekog napretka, no opet ostaje pitanje isplativosti...
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
Ova testirana kombinacija ne ide stabilno preko 3.2 nikako, na 3.3 je jedva dovoljan 1.5, rušio se svako malo, super pi sam uspio napraviti kad se komp malo ohladio... Za stabilni 3.3 bi trebao bar 1.52 ili 1.55 sa dobrim hladnjakom jer je proc gorio sa stockom (bez heat pipeova, to je razlika u odnosu na Phenom BE stock)... @DraŽ Ako je molba za testiranjem 3dmarka i crysisa upućena meni, drugi put jer je taj komp već našao vlasnika... Imam još jedan 7750, Force3D 4870 ali ne znam još koju ploču i rame stavit, ako naleti još jedan default kupac bi mogao opet ovu msi naručit pa ponovit test ili ću ubost neku bolju ploču za oc pa testirat prije prodaje... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Daj mi reci jel radi bez beda na 17X množitelju? Koji je max množitelj koji si uspio staviti? Vidim da neki furaju 240X15= 3.6Ghz, i kažu da onda dere e8400 bez beda, a sa malo više voolje i e8600. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Na 17X radi stabilno kod mene, uz jedno 1.4-1.45 V... Za sada mi je ovo max stabilno, al nisam se još imao vremena detaljnije poigrati: verification |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
Meni nije htio 16.5 stabilno nikako a na 17 se bios resetirao odmah, 16 je išao bez beda... 7750 koliko god da OC-aš ne može biti bolji od E8400, ![]() @Thorax Vidim da si smanjio nb multi na 8, neki razlog ili samo mjera predostrožnosti? Stavi slobodno voltažu na 1.5, barem samo da vidiš ide li ti množitelj još gore pa vrati nazad, sa dobrim hladnjakom ne bi smio biti problem... Također 204 htt ne bi smio biti problem za 9 nb multi |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
#14 |
Banned
|
Vjerojatno nisi shvatio moj post, tvoj citat je moj osvrt na E8400 zato što je Valg napisao da je čitao da 7750 dere E8400 a ako se ima volje i E8600 a to je daleko od stvarnosti, možda ga i odere ako je E8400 čisti default, ali ako se OC-a E8400 svi AMD-ovi procovi se mogu sakrit... E5200 košta kao i 7750 i bilo bi ih dobro usporedit... Ja se kladim na E5200 |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Vjerojatno, negdje na bittechu je bilo nesto o tome. edit: http://www.bit-tech.net/hardware/200...00-oc-review/1
#17 | |
Doomster
|
Citiraj:
Stavio sam ja i 1.65 voltažu, ali neće ni 1 MHz nakon 3.5 GHz, tj. prođe POST na 3.6 i onda se sruši. Što se tiče max HTT-a, dobio sam 274, što je mislim prilično dobro za Phenoma ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 16.01.2009. u 16:20. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
Što više smanjiš cpu i nb multi više ćeš htt potjerat ali to ionako nije bitno koliko maks ide, najbolje je naći idealni omjer dobrog množitelja i što veće nb / ht frekvencije i da ram prati... Za ganjanje maks clocka si dobar posao napravio, izvrti super pi i upiši se na oc super pi listu, vrijeme je da i amd lista bude malo osvježena ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Doomster
|
Zadnje izmijenjeno od: Thorax. 16.01.2009. u 16:22. |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
7750 be
Pozz Jedno pitanjce nabrzinu.. ![]() Dakle uzeh novi 7750 be.. u everestu i speedfun pokazuje temp proca 55-60C u idle! Pastu sam zamjenio i stavio kvalitetniju ali nazalost stock je ovaj sto ide uz proc... Dakle sto me zanima... Citah po forumima da sa ovim stockom ljudi imaju 35C pa se zapitah... sad neznam jel do lose serije slucajno ili sta!? U svakom slucaju treba kupiti novi cooler, izgleda.. Neki savjet ili sl bi zamolio... |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Da stavis jedan 120mm vent iza proca da šalje vruci zrak van bile bi ti temp. vjerovatno oko 40C. Uzmi si freezera 64 pro, preporucam ti ga!
Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.02.2009. u 01:22. |
![]() |
![]() |
#23 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Slican sma problem imao, ali sam nasao u BIOSu opciju auto speed fan-ON, koju sam puknuo na off i sve je dalje bilo super, gad se vrtio(freezer) na nekih 400 oketaja pa se malo i grijao ![]() Probaj to...pozz
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: McG. 14.02.2009. u 01:22. |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
Probah sve zivo ali nista... uvijek ista... ;( Uzas.. prvi be za coolerom a smece... |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Provjereno sve, sjedi dobro... probah i to da senzor laže ali kad pipnes uvjeriš se da je senzor super... Aj da nepisem nigdje dalje sta kazete na ovaj cooler za njega!!??Vidim da je cooler smece pa nema druge nego investirati u novi... Cooler SCYTHE KATANA 2 SCKTN-2000 |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Malo se cudno ponasa moram reci.Sa odlicnom pastom je snizio za par stupnjeva ali ne i dovoljno.Hladnjak je srot to bez daljnjeg.I ja sam imao AMD ali mi se nikada nije previse grijao i kada je bio OC.Neznam o cemu je rijec,u BIOS_u je sve na Default postavkama. Sada trenitno imam E8400 i stoji na 4GZ onako ladno sto bi se reklo sa Thermaltake Big Typ 120 i Temp nije veci od 55C na Full opterecenju IntelBurnTestom.Moje misljenje je da je Proc vec malo tvornicki dignut,moza i previse za ta Stock Hladnjak.Mozda grijesim ali tako se ponasa. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|