Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.07.2004., 13:43   #1
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
64-orke->dual channel VS. cache

Dakle, svi vjerojatno znate za 3800+ i 3700+, ista frekva, 3700+ duplo keša, ali nema DC i nije 939 pinski.3800+ pak ima manje cachea, ali zato brži HT link, i dual channel.Tko pobjeđuje?
Po reviewima sam vidio raznolike reze, od toga da je 3800 usitinu brži, pa do tga da ga 3700 dere zbog cachea...sad, budući da bi kupio proc-pitam vas što mislite točno->znači li više cache ili DC?ja sam još uvijek mišljenja da je DC bitniji nego cache i stoga je bolje ići na 939 pinsku platformu, ali i zbog upgradea.Mislim da bi DC mogao i više značiti u budućnosti, ali to je moj guess.
dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2004., 17:17   #2
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
odi na 939...proc se lako promjeni za godinu-godinu i pol za nekaj što će tada biti aktualno....a udrugoj kombi češ morati i ploču mjenjati ne??? (
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.07.2004., 17:29   #3
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
odi na 939...proc se lako promjeni za godinu-godinu i pol za nekaj što će tada biti aktualno....a udrugoj kombi češ morati i ploču mjenjati ne??? (
Da, tako i ja mislim.Samo-da bi složio komp fali mi još 939 pinac
->bilo kakva pomoć u pronalaženju jednog bi bila highly appreciated!
Staro 14.07.2004., 17:46   #4
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Eh njih baš još i nema pričekaj poslije ljeta tad bi trbali doć barem si brijem.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2004., 19:55   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
S939 definitivno. Ali se malo strpi jer ih nema, a i kad ih ima skupi su za popizdit.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2004., 19:59   #6
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
S939 definitivno. Ali se malo strpi jer ih nema, a i kad ih ima skupi su za popizdit.
Čekam još malo, a onda idem van kupiti.Pitanje je dana, a ne mjeseci!
Staro 15.07.2004., 13:22   #7
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
čuj ak imaš para idi na s939 samo kaj budeš se načekal
kao prvo procesori su užasno skupi samim tim po meni neisplativi iako se sad šuška kako bude amd izbacil jedan jeftiniji 939 proc ali ni taj ne bude jako jeftin
druga stvar su matične kako su se tek sad počele pojavljivat trebat će im par revizija da se sve to uhoda i da postanu stvarno dobre i stabilne
ni vani nemaš bog zna kakav izbor jedna dvije matične, a ni procesora nema u izobilju dakle trenutno a ni do nove godine s939 je potpuno neisplativ
Po meni najisplativije je sad uzet 754 ploču plus 3200+ sa 1 mb cachea i to CG reviziju. Takav proc sa standardnim hlađenjem bez problema dižeš na 2,5 ili 2,6 giga a to je onda skoro pa brže od bilo čega kaj se trenutno može nabavit dok se ne pojavi Fx na 2.6 giga
Samo postoje u svemu dva mala problema. Ni socket 754 ploče nisu bog zna kakve a za takav overclock treba kvalitetna ploča sa agp lockom koju ja trenutno ne vidim. Sve ove nove ploče imaju dosta problema sa stabilnošću i memorijskom kompatibilnošću pogotovo nvidijin chipset
drugi problem je kaj nije lako nabavit navedeni proc jer je AMD prešao full na newcastle jezgru pa sad imaš dvije varijante koje se isto zovu 3200+ a koje se razlikuju po clocku i cacheu
sve u svemu najpametnije je čekat ali pošto se tebi ne čeka kak se nije ni meni potrošit ćeš više love od planiranog ali to ti je tak
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2004., 13:46   #8
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pinsla
čuj ak imaš para idi na s939 samo kaj budeš se načekal
kao prvo procesori su užasno skupi samim tim po meni neisplativi iako se sad šuška kako bude amd izbacil jedan jeftiniji 939 proc ali ni taj ne bude jako jeftin
druga stvar su matične kako su se tek sad počele pojavljivat trebat će im par revizija da se sve to uhoda i da postanu stvarno dobre i stabilne
ni vani nemaš bog zna kakav izbor jedna dvije matične, a ni procesora nema u izobilju dakle trenutno a ni do nove godine s939 je potpuno neisplativ
Po meni najisplativije je sad uzet 754 ploču plus 3200+ sa 1 mb cachea i to CG reviziju. Takav proc sa standardnim hlađenjem bez problema dižeš na 2,5 ili 2,6 giga a to je onda skoro pa brže od bilo čega kaj se trenutno može nabavit dok se ne pojavi Fx na 2.6 giga
Samo postoje u svemu dva mala problema. Ni socket 754 ploče nisu bog zna kakve a za takav overclock treba kvalitetna ploča sa agp lockom koju ja trenutno ne vidim. Sve ove nove ploče imaju dosta problema sa stabilnošću i memorijskom kompatibilnošću pogotovo nvidijin chipset
drugi problem je kaj nije lako nabavit navedeni proc jer je AMD prešao full na newcastle jezgru pa sad imaš dvije varijante koje se isto zovu 3200+ a koje se razlikuju po clocku i cacheu
sve u svemu najpametnije je čekat ali pošto se tebi ne čeka kak se nije ni meni potrošit ćeš više love od planiranog ali to ti je tak
Hvala, ali gušti su gušti

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

Staro 15.07.2004., 22:56   #9
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
Hvala, ali gušti su gušti
da ali gušti se i plaćaju gotovo uvijek više nego što vrijede
pinsla je offline   Reply With Quote