|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
64-orke->dual channel VS. cache
Dakle, svi vjerojatno znate za 3800+ i 3700+, ista frekva, 3700+ duplo keša, ali nema DC i nije 939 pinski.3800+ pak ima manje cachea, ali zato brži HT link, i dual channel.Tko pobjeđuje? Po reviewima sam vidio raznolike reze, od toga da je 3800 usitinu brži, pa do tga da ga 3700 dere zbog cachea...sad, budući da bi kupio proc-pitam vas što mislite točno->znači li više cache ili DC?ja sam još uvijek mišljenja da je DC bitniji nego cache i stoga je bolje ići na 939 pinsku platformu, ali i zbog upgradea.Mislim da bi DC mogao i više značiti u budućnosti, ali to je moj guess. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
odi na 939...proc se lako promjeni za godinu-godinu i pol za nekaj što će tada biti aktualno....a udrugoj kombi češ morati i ploču mjenjati ne??? ( |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
|
Citiraj:
->bilo kakva pomoć u pronalaženju jednog bi bila highly appreciated! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Eh njih baš još i nema pričekaj poslije ljeta tad bi trbali doć barem si brijem.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
čuj ak imaš para idi na s939 samo kaj budeš se načekal kao prvo procesori su užasno skupi samim tim po meni neisplativi iako se sad šuška kako bude amd izbacil jedan jeftiniji 939 proc ali ni taj ne bude jako jeftin druga stvar su matične kako su se tek sad počele pojavljivat trebat će im par revizija da se sve to uhoda i da postanu stvarno dobre i stabilne ni vani nemaš bog zna kakav izbor jedna dvije matične, a ni procesora nema u izobilju dakle trenutno a ni do nove godine s939 je potpuno neisplativ Po meni najisplativije je sad uzet 754 ploču plus 3200+ sa 1 mb cachea i to CG reviziju. Takav proc sa standardnim hlađenjem bez problema dižeš na 2,5 ili 2,6 giga a to je onda skoro pa brže od bilo čega kaj se trenutno može nabavit dok se ne pojavi Fx na 2.6 giga Samo postoje u svemu dva mala problema. Ni socket 754 ploče nisu bog zna kakve a za takav overclock treba kvalitetna ploča sa agp lockom koju ja trenutno ne vidim. Sve ove nove ploče imaju dosta problema sa stabilnošću i memorijskom kompatibilnošću pogotovo nvidijin chipset drugi problem je kaj nije lako nabavit navedeni proc jer je AMD prešao full na newcastle jezgru pa sad imaš dvije varijante koje se isto zovu 3200+ a koje se razlikuju po clocku i cacheu sve u svemu najpametnije je čekat ali pošto se tebi ne čeka kak se nije ni meni potrošit ćeš više love od planiranog ali to ti je tak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
Citiraj:
![]()
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |