|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Diskovi "rezoniraju".....
U stroju imam 3 hard diska, Seagate 160Gb, Seagate 250Gb i Samsung 400Gb. Do jučer ujutro su diskovi bili u 5,25" bracketima unutar Rebel9 kućišta. Nisu bili zašarafljeni u smislu bracket-kućište već samo disk za bracket... Sve je bilo super i onda sam odlučio malo počistiti prašinu, i srediti kablove itd. Nakon uspješno obavljenog posla, brackete od diskova sam zašarafio s obje strane čvrstio, zatvorio kantu i onda... primjetio sam da diskovi kao da rezoniraju.. ( neznam kako da opišem navedeni zvuk koji se prenosi i na kućište... disk kao da pokušava se zavrtit "trrrrrr pa napravi pauzu pola sekunde pa opet trrrrr i tako u nedogled" opipao sam diskove i osjeti se neka vrsta njihove vibracije koja sva tri diska odlično rade u HDTune/HDTach programima jedino oba Seagatea imaju žutu oznaku Spin Retry Count ?? Sve ventove sam u kućištu pogasio (case, cpu, psu, grafa) i samo se čuju diskovi Što se to događa i kako se to može riješiti (do jučer ujutro prije čišćenja kompa je sve bilo ok)? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Rezonira jer si pričvrstio za case... ![]() Dakle rješenje je da ih opet otšarafiš jel... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
jesam prijatelju, vratio sam kako je i bilo, ista stvar. ![]() Jednako su i poredani i sve...samo je drugačiji cable management (urednije) ali sve je bilo kao i prije samo s manje prašine... nemam ideju.... na poslu imam 2 diska i ni jedan ne "rezonira" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle negdje si nešto poremetio u "statici" ![]() Ako drugo ne pomogne lasika i objesit diskove u nju je 100% rješenje... ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mozda ti ventilator rezonuje a ti mislis da je disk, i kod mene je tako bilo u rebelu pa sam montirao ventilatore sa gumama umjesto vijaka i sad je odlicno.
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod mene je bila ista stvar kad sam diskove tek stavio na one nosače. Toliko se sve treslo i brujalo da je to bilo strašno. Još sam onda imao dva Hitachija od 80 GB koji dosta vibriraju. Pokušavao sam nešto mrdati, ali jedino rješenje je bilo postavljanje diskova na gumu. Tek onda je bio mir i tišina.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
a jedino da ih stavis na gume i to je to.. ili kao ja uvališ spužvu na prednju stranicu tako da sprijecis da zvuk dode do tebe ![]() sada je lose rijeseno ali cu s frendom srediti cijelo kuciste u spuzvi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Koliko bi ovo pomoglo "Disk Silencer SCYTHE SCY-HDS2" 59,00 Kn po komadu u Linksu? Nisam baš pobornik kupnje hi-tech kućišta s kavezima koji već imaju gumene silencere i slično Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.10.2008. u 19:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pogledaj malo Domyev case pa možda dobiješ ideju: http://forum.pcekspert.com/showthrea...299#post897299 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Lijepo je kada se proizvođač hvali da ima mjesta za xx diskova, a samo kućište qrca ne valja ![]() Napravio sam mali test s diskovima i Rebel9 kućištem, pa slijedi rezultat: HDD A (160Gb), HDD B (250Gb), HDD C (400Gb) sva tri diska jedan iznad drugog u nizu samo HDD A = ne rezonira samo HDD B = ne rezonira samo HDD C = ne rezonira HDD A + HDD B = ne rezonira HDD A + HDD C = rezonira HDD B + HDD C = rezonira HDD C sam spustio na dno kućišta = rezonira u setu s A ili B ali kad sam disk C skinuo s nosača i stavio na damper spužvu u kućištu ne rezonira čak i kad sva tri rade istovremeno.... eto barem sam našao uzrok, loše napravljeno kućište s vibracijama diskova i pogode se frekvencije i eto sranja ![]() napravio mali trik, uzeo biciklističku zračnicu (guma) i postavio je presavijenu između diska i nosača za disk gdje dođu šarafi kao na slici između diska i nosača je 2mm razmaka, ugradio takvo u kućište, zašarafio ....... nevjerojatno, opet rezonira ![]() Zadnje izmijenjeno od: igorba. 15.10.2008. u 02:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ta guma nema smisla ako se diskovi opet pričvste šarafima, jer to je opet fiksno pričvršćeno na taj nosač |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja sam to rjesio u rebelu s lasticima od gaca i super stvar sljaka.. |
![]() |
![]() |
|
|